Menštruačný kalíšok - vaše skúsenosti
budem rada ak pridáte svoje skúsenosti s menštruačným kalíškom. ja ho používam už 3 roky, som velmi spokojná avšak po 2 porode mi akosi 2 hy den preteka tak ze musim pouzit aj slipovu vlozku a na noc normalnu. ostatne dni je to v pohode.
@kristinagabi poharik ja vacsinou umyvam iba cistou vodou. Sem tam pouzijem laktacyd - vacsinou pred tym, ako ho idem vyvarit. Nikdy ho nicim neutieram, zavadzam mokry, susim na vzduchu po vysterilizovani. Sterilizujem 1x mesacne, pred menzesom.
@simsalabim ak mam nejake zens.problemy,moj gyn. mi stale dava tabletky aj na upravu PH v posve... On stale hovori,ze ani mydla na int.hyg. ni su dobre-len cista voda ...
Tie antibakterialne mydla su silne,mozno od toho...
Kalisok sa mi velmi zapacil,musim nato prist,co som spravila zle... Tak velmi som davala pozor na hygienu,prave od tohto som sa bala ... ☹
To iba mna napadlo kalisok umyvat antibakterialnym mydlom 😅 😅 😅 ?
@kristinagabi ja ho sem-tam umývam len intimnym gelom..ked si ho vyložím na noc a na druhý deň znovu zavediem tak ho pred tým nevyváram znovu, len ho umyjem gelom 😉 (aj ked som s ním mala ešte len jednu ms).
Inak baby, keď máte MS používate ho vkuse, cey deň aj cez noc? Ja som sa pýtala mojho gynek. čo na to hovorí a povedal, že keď sa dodržiavaju hygienicke navyky nevidí v tom problém, ale že to nedoporučuje mať v sebe stále, skôr ako náhradu za tampóny - teda, ked sa ide na kúpalisko a tak..
@tevia dobrý deň. som myslela, že to nemôže byť dôvod, prečo som začala mať znovu problém, ale asi to bude používaním kalíšku. Naozaj som sklamaná, že sa musím vrátiť k pouźívaniu vložiek a tampónov. Tie tri dni s kalíškom boli úplne super. Až Váš príspevok mi pomohol pochopiť, prečo sa znovu ohlásili hemoroidy, ktoré boli mojou dennou a nočnou morou po mojich dvoch pôrodoch. Martina
@ami18 ja ho používam od začiatku až po koniec MS bez prestávky, vo dne, v noci. Bez problémov. Vyvarím len raz mesačne ako píše@simsalabim a počas MS umývam len čistou vodou - žiadne gély, žiadne mydlá.
Ahojte mate niektora skusenosti s yuuky?
*budúci týždeň v nedelu
baby ktore použivate kališok ako rychlo ste sa naučili zavadzat ho dovnutra? mne to stale nejde ,mam melunu. 😖
@babulka82 aku mas melunu a aky pouzivas sklad?....
@sorciera24 fuha čo ja viem už to mam doma asi rok hodene,lebo si to tam neviem dat. A sklad som skušala tak ako som na nete našla navod.
@sorciera24 http://www.ekomarket.sk/menstruacny-kalisok-mel... tušim toto je on.
@babulka82 cize mas soft?....je prilis makky...ja mam aj classic aj soft a teda ako azciatocnica somsa so softom natrapila, clasic ide bez problemov....ja pouzivam ten druhy sposob a vzdy sa mi rozvinie....(punch down ci jak sa to pise)
@sorciera24 a to je rozdelene aj podla mäkkosti?? 😲 to som nevedela a ako zistim či je makši či tvrdši? teda soft?
@babulka82 ano, je meluna ma dokonca 3 stupne makkosti : soft (najmakksi, classic - stredne tvrdy, a sport - najtvrdsi pre sportovkyne).....a ten najmakksi sa celkovo zle rozvija a zavadza, hlavne ak s tym este envies narabat......njalepsi je na zaciatok isto ten klasik....inak mala by si to mat napisane na obvode toho kalisku....ja to mam na oboch ci soft ci classic
Ahojky...a co hovorite na tento? http://www.aliexpress.com/item/2015-Anytime-Bra...
@michaela_j
z aliexpress alebo ebay-u by som sa bála objednávať. Tam nemáš istotu či je to ozaj silikon a hlavne nevieš či je tvrdý/mäkký. To už radšej ten LUNO zo zlavomatu, si myslím ja.
@michaela_j
@ami18 ja som zo zvedavosti objednala tento: http://www.aliexpress.com/item/MC03-Wholesale-R...
Mám doma aj luno aj mooncup a keď všetky tri porovnám sú medzi nimi minimálne rozdiely- "akoby ich jedna mater mala" . Aj čo sa týka tuhosti aj veľkostne. Ten z číny som objednávala len zo zvedavosti ale priznám sa používam ho rovnako ako tie dva a všetko je OK
Neviem ake su ostatne tento tiez nemam este vyskusani ale podla mna je to vsetko jedno len nazov iny.Neviem fakt ale vyzera byt v pohode aj som ho vyvarila aj krasne zabaleny dosiel tak uvidime.
Odkaz som tam hodila len tak z brucha (prvý čo mi našlo) ale značku mám túto. Dierky sú tam dve, aj na luno sú dve a zatiaľ som s tým nemala žiadny problém. I keď bola celkom zábava, kým som sa ho naučila vyberať. 😀 Na foto je modrý z ali (S) a fialový je Luno (M)- ten luno mi je veľký ale nemám po ruke mooncup ani luno S. Dĺžka mne osobne nevadila, skôr som mala problém so šírkou- luno M ma dosť ...tlačil?....proste som ho cítila a vadilo mi to ( i keď mám za sebou 2 pôrody a odporúčali mi dokonca veľkosť L)
@ami18
@michaela_j objednavala si si ho z ali? Keď ano, kde si si vybrala velkosť? Lebo nevidím tam žiadne také okienko.
Ano z ali je oni su rozdelene 1 a 2ka.myslim ze to musis napisat predajcovi aj farbu aku chces.s manzelom sme objednavali 🙂 on zadaval objednavku.1 je pre zeny co este nerodili a 2 zeny co rodili.

@simsalabim tak uz aj ja citim svrbenie... Neviem, kde som spravila chybu... Mozno som ho nemala umyvat s takym mydlom a po umyti som nikdy neutrela do sucha ...