icon

Menštruačný kalíšok - vaše skúsenosti

danuella
11. júl 2013

budem rada ak pridáte svoje skúsenosti s menštruačným kalíškom. ja ho používam už 3 roky, som velmi spokojná avšak po 2 porode mi akosi 2 hy den preteka tak ze musim pouzit aj slipovu vlozku a na noc normalnu. ostatne dni je to v pohode.

lilik
25. sep 2015

@ami18 dakujem Ami

silesias
25. sep 2015

@inivana ahoj uz si priska na to ako ho zaviest? mne sa tiez neotvori ostane zlozeny napoly.necitim ze ho mam aj podtlak je lebo ide tazko von ale ked vytiahnem vsetko krvave prsty aj kalisok ale ken zvon z vnutra je uplne cisty. Uz som z toho chora vrrrrr

silesias
26. sep 2015

Neviete mi prosim poradit? Ale asi mam zly poharik.neda sa mi zastrcit hlbsie,ked aj.zastrcim a roztvori sa po chvilke opatspadne nizsie a nedajboze ze sa idem vysniakat to ho mam uz potom uplne dole.palicku som upne odstrihla lebo mi tak pada ze dnom sa mi dotyka pomaly nohaviciek,neviem ci s tym robit ci objednat iny alebo co? neviem znacku lebo som kupovala cez ali ale mam obcas aj problem s roztvorenim,aj ho potocim a nic,musim vybrat a nanovo vlozit a.este ho aj citim a viem ze by som nemala.dakujem za kazdu jednu radu.inak som po tridsiatke a dvoch porodoch a cely zivot som pouzivala len tampony.dakujem

sorciera24
27. sep 2015

@silesias no asi ams ozaj nekvalitny cinsky shit:/ ...radsej investovat do lepsieho...odporucam si pozriez napr. stranku http://www.me-luna.eu/epages/63898218.sf/en_GB/? je to kalisok MeLuna nemecky...ma az 4 velkosti! S, M, L, XL.....ja mam M a L a tiez som po 2 porodoch, dokonca M mi sedi lepsie, oba mi vyjdu dost vysoko pri ulozeni a odporucam kupit Classic (ten sa ti pekne rozboti), nie ej taky makky...
inak aklisok ma byt cca. tesne za posvovym vchodom, nedava sa tak hlboko ako tampon.....(ale mne napr. vzdy vyjde vyssie)...inak este si pocas MS skonroluj polohu krcku, aj to moze byt problem, ak ho mas nizko, tak sa ti tam normalny kalisok nezmesti....a napr. prave Meluna ma aj varianty Shorty....cize skratene kalisky pre nizke krcky....🙂 popozeraj si tu stranku...este aj zakoncenia majuu super, okrem palicky , maju ockov ci gulicku (ja mam gulicku a tu ani encitim a dobre sa za nu vytahuje)
inak este dobre porovnanie kaliskov ma aj stranka: kalisek.cz (rozne kalisky, aby som neuprednostnovala len tuto znacku 🙂 )

silesias
27. sep 2015

@sorciera24 dakujem popozeram - ved to ze mam nizko.krcok joooj.idem to hned kuknut dakujem

sorciera24
27. sep 2015

@silesias no tak ak ho mas nizko, tak meluna ma prave tie shorty, to nema tusim ziadna znacka...tak vyskusaj isto ten🙂 nemas zac
http://www.me-luna.eu/epages/63898218.sf/en_GB/...

zuzanat
27. sep 2015

@silesias ja mam presne ten isty problem! dam si kalich a o chvilu citim,ze je uplne nizko! az ma to boli.stale ho musim popravovat.pekne sa otvori,nepretecie,ale proste vzdy sa zosunie,neviem co a tym!

dana_l
27. sep 2015

@babulka82 @silesias ja som tiez mala problemy pri zavadzani. trvalo mi to rok kym som prisla na "moj" sposob ako ho zaviest a nepretekal.
zlozim ho, zasuniem dovnutra. kedze vacsinou sa neroztvori, tak ho posuniem hlbsie, tak ako sa da, kym sa uplne neotvori, posuniem dole ako mne vyhovuje a potom este ho pokrutim okolo (ako hodinky). odkedy ho pouzivam tymto sposobom, tak nemam problem s pretekanim pomimo. (jedine ze by bol uplne plny)

@zuzanat @silesias nepotrebovali by ste nahodou vacsiu velkost?

zuzanat
27. sep 2015

@dana_l ja som si kupila vacsiu velkost,mam lil cup..myslim.. ale tak nieco asi nebude dobre...

dana_l
27. sep 2015

@zuzanat skus ho zasunut hlbsie, kym necitis ze je vysoko v tej "otvorenejsej" casti. mozno ze ho davas velmi dole a potom on spadne. aj mne tak padal na zaciatku. teraz je ozaj vyssie. ked ho mam vybrat tak musim ist hlboko aby som ho zachytila. ja som stopku odstrihla, len na par mm. aby ma nahodou netlacil dole. skusaj, skusaj. mne to ozaj trvalo rok kym som na to prisla 😅 ale nevzdala som to 😉 😀

sorciera24
27. sep 2015

@zuzanat no aj u vas to moze byt problem, co som pisala vyssie....ze pocas menstruacie vam kcok zostupi prilis nizko, potom sa vam tam normalny kalisok nezmesti......(niektore zeny ho proste maju pocas dni nizko).....ci tomu tak ozaj je, zistite pocas mS si nahmatajte krcok...ak je prilis nizko, treba vam maly kalisok, resp. prave ten skrateny (shorty) je pre tieto pripady......takze asi to bude chciet len zmenu kaliska (si myslim)...ved skuste zistit tu polohu krcka....

silesias
27. sep 2015

@sorciera24 len ked mam silnu menstruaciu shorty kalisok by som casto musela vymienat si myslim.ale asi to tak urobim a kupim mensi ten shorty lebo s tymto je to hubu.uz som si dnes dala tampon a zacala sa mi krutit hlava tak som zas dala kalisok a pravidelne chodim napravat.

0silvia0
27. sep 2015

@dana_l
@sorciera24
@zuzanat
Fakt asi len skúšať, ja mám práveže skúsenosť, že si kalich musím zavádzať poriadne hlboko a vysoko. Vlastne si ho nechám vo vnútri rozvinúť a nasadiť si ho priamo tak, aby obopínal krčok. Keď som toto nekontrolovala, pretekal mi. Odkedy kontrolujem jeho správnu polohu, je všetko ok. A tie nákresy, že je kalich hneď nízko, mne toto nesedí, ja ho proste musím mať úplne vysoko.
Takže baby skúšajte, nízko, vysoko, vidíte aj podľa reakcií, že každému sedí inak najlepšie 🙂 🙂

sorciera24
27. sep 2015

@silesias len takto zas stale napravas...tak kup shorty ten najvacsi a budes castejsie vylievat......ale tak nemas hadam cely tyzden taku silnu, ci?...par dni sa to da....

sorciera24
27. sep 2015

@0silvia0 ja si ho aj dam nizko a mne zakazdym vzdy sam vyjde vysoko 😀 a to aj M aj L.....prsote sam sam pri pohybe akosi usadi vyssie🙂....len , ak baby maju krcok nizko, tak tam ten kalich ani nenarvu 😝 😖 ...preto asi treba poskusat ten kratky...no ako vidno...akzda sme ina...esteze je tolko kalichov na vyber 😅

0silvia0
27. sep 2015

@sorciera24 no veď to, to si človek nevie predstaviť, ako to funguje v inom tele, keďže takto detailnejšie poznáme len to svoje 😀

lenocka84
27. sep 2015

kocky a ktoru znacku mate?
ten moon neviem co alebo ake este su?uz fakt dlho zvazujem kupu

0silvia0
27. sep 2015

@lenocka84 ja osobne mám LadyCup, mne vyhovuje, kúpila som ho pred dvoma rokmi cez zlavomat, iný som neskúšala

sorciera24
27. sep 2015

@lenocka84 tu mas zoznam tych kvalitnych: http://kalisek.cz/znacky-menstruacnich-kalisku
ja mam MeLunu
inak ta stranka je super na rozhodovanie, ale chce to cas🙂

silesias
27. sep 2015

Tak som pozerala tu stranku s tymi znackami kaliskou a som prekvapena to len me luna robi aj shorty? co potom my co mame nizko krcok-som presne na to prisla,mam velmi nizko krcok preto mam problem tam kalisok narvat len nechapem preco ked ho tam narvem tak ze je okolo krcku preco potom zlezie -maly obvod?
a to naozaj iba me luna vyraba shorty? to ine firmy nevedia ze existuju aj take zeny ako ja? normakne ze fiskriminacia 🙂

silesias
27. sep 2015

@zuzanat a mas ako krcok? lebo ja ho nahmatam je dost nizko.inak nepreteka len sa smyka nadol

silesias
28. sep 2015

@dana_l ja mam ten vajvacsi u vacsi nieje ... to som po dvoch porodoch az tak roztahana 🙂 je pravda ze ma ani pri jednom nesili-nemuseli ale to co som potom zac? Ach jaj.

sorciera24
28. sep 2015

@silesias viac vyrobcov ma kalisky pre nizky cipok, len nenazyvaju shorty: Luv Ur Body, MeLuna Short nebo FemmyCycle
http://kalisek.cz/velikost-barva.php tu o tom pisu

silesias
28. sep 2015

@sorciera24 dakujem

lilik
30. sep 2015

@ami18 ahoj prisiel Tii uz ten yuuky?

ami18
30. sep 2015

@lilik ahoj ano, od pondelku ho mám doma 🙂

veruka1986
1. okt 2015

Ahojte!Aj ja by som si chcela kupit kalisok Me Luna,len by som sa chcela poradit,ktore to mate,ci mi nebude velky velkost L, som sice po 2 porodoch,ale vazim 48kg a meriam 158cm..🙂 viete mi poradit kde sa to da objednat tak ze to zaplatim pri doruceni,nerada by som zadavala cislo uctu...🙂 vopred Dakujem.

ami18
1. okt 2015

@lilik potrebuješ sa na niečo spýtať?

veruka1986
1. okt 2015

@ami18 Ano.Kde by som to vedela objednat?na ekomarkete neviem.. 🙂

lilik
1. okt 2015

@ami18 zatial nie Ami 😊, len som chcela vediet ci je spolahliva ta stranka, ci vsetko prislo v poriadku. Uz sme si aj my s kamoskou objednali z tejto istej stranky. Tak som zvedava, ked pridu. Skusila som si ten clasik 1. Bo som len po jednom cisarskom. Tak potom sa mozno budem s tebou radit 😉. Pekny dnik