Menštruačný kalíšok - vaše skúsenosti
budem rada ak pridáte svoje skúsenosti s menštruačným kalíškom. ja ho používam už 3 roky, som velmi spokojná avšak po 2 porode mi akosi 2 hy den preteka tak ze musim pouzit aj slipovu vlozku a na noc normalnu. ostatne dni je to v pohode.
@sardinka335 áno aj na SK, ja som objendávala. Ono ti to preráta asi až pri dobierke.
@simsalabim dakujem velmi pekne za rady, neviem sa rozhodnut...ved jasne ze nikto za mna nerozhodne, musim si to sama v sebe ujasniť. Ja mam MoonCup a bola som s nim spokojna, ale ako vravim pada mi dole, zošuchava sa mi, klesa mi...takto nemozem ist von niekde, doma ešte ako tak, ze si ho ,,popravim,,.
Citala som aj o tom Meluna ,,shorty,, ze je kratší a pre ženy čo maju nizko krčok, oslabene svaly ...nad tým som uvazovala ze si objednam tu Melunu XL...len či soft a či classic...
No...katastrofa so mnou - mne sa tam ,,dole,, možu tanky otačať čo som ,,roztiahnuta,, takže tak. 😀
Mne nesadla lunacup......objednala som viac rozmerov z aliexpresu (sú lacne)....vyskúšala som aká mi vyhovuje a podľa toho som objednala kvalitnú u nás 🙂
pridávam moju skúsenosť s MeLunou, neviem, či je to "placebo efekt" 😀 alebo je fakt oveľa lepšia ako Luno. ale aj zavedenie bolo rýchlejšie, aj rozvinutie a zatiaľ ma z nej ani brucho nebolelo. čo sa týka tvrdosti, tak sa mi síce zdá, že sú rovnako tvrdé, ale v niečom je MeLuna určite iná, lebo to s ňou išlo naozaj lepšie. Luno budem dávať len ako náhradný a časom možno kúpim ešte jednu MeLunu...
@asimama ja som si kupovala pred pár rokmi zo stránky www.kalisok.sk MOONCUP - používam ho doteraz, som s ním maximálne spokojná
prosim vas..aky je este rozdiel medzi tou melunou classic a soft..neviem,ktoru variantu mam na zaciatok riesit..mam oslabene panvove dno.(obcas mi cvrkne.. a som nizsej,plnsej postavy 😀 co by ste mi prosim odporucili.dakujem vopred velmi pekne 🙂
@asimama ja mam obidve aj classic aj soft....clasiic je tvrdsia, ale super sa rozvija, zavedies a nemas problem, soft je podstatne makksia....cize je prijemnejsia vo vnutri , ale zo zaciatku moze byt problem s rozvinutim....ale ked chytis grif, tak ide to po case aj s nou.....ja pouzivam obe, lebo mam classic M a soft L....inak je este sport a ta je najtvrdia pre tie, co stale spotuju, tu uz ale musi byt fest citit.....
pozri sis tranku: http://www.me-luna.eu/en_GB to je priamo nemecky vyrobca....da sa tam pozriet, ze si tam do testu zadas parametre, ze akej si postavy, intenzita MS a pod. a vyhodi ti kalisky, kt. ti odporuca....inak maju tam super akcie napr. na 2 kalisky...tusim 22.50E...a mozes si nakombinovat...ja som si tak skombinovala a pouzivam oba🙂 poslu ti aj z Nemecka...inak mam zakoncenie s gulickou, to necitis (ako palicku) a dobre sa za to vytahuje
@sorciera24 no určite to pozriem..Dakujem velmi pekne.chcem to vyskúšať hlavne do leta natrenovat :D
Takže už druhý deň skúšam meluna clasic L.všetko fajn..len prvý deň mi stále vadila ta gulicka na konci..tak som ju odcvikla. Aj tak je kalisok vždy pri vchode a teraz mi vôbec nevadí.. Vyberanie vpohodke.. Zavádzanie je už horšie, pretože sa ťažšie rozvíja a dnes sa mi stalo,že po 2,5 hod.mi začal pretekať a nebol zaplnený ani po polku. Neviete prečo?ďakujem. Inak musím mať slipovu vložku. Ale oproti nočnej vlozke, ktoré musím mať prvé dni sa to nedá porovnať
mozem vas poprosit o rady? pozeram ten kalisok meluna a neviem ktory vybrat.. som po 2 porodoch a mam strsne silne krvacanie aj ten super tampon pretecie do hodiny ☹ premyslam o bud L alebo shorty XL ale bojim sa aby neboli velke
@katuska_za ja som si to preratala na tej nemeckej stránke.. Niekto mi k tomu písal aj komentár.. Pozri dozadu príspevky
@asimama tam mi vychadza L
@asimama a prosim za kolko dni prisiel?
@katuska_za ja som objednavala z českej stránky kalisok.CZ a prišiel mi za 3 dni od vybavenia objednávky
@asimama Ahoj, mne poriadila jedna baba čo predáva kalíšky pri pretekaní toto a pomohlo: "skúste si po zavedení mierne čupnúť a potlačiť pošvovými svalmi. On si tak "sadne" a keď je správne rozvinutý nebude pretekať. Pri vložení ním mierne pootočte, mal by sa pekne rozvinúť. Keď sa pootočí ľahko, nie je vytvorený podtlak, je nesprávne vložený a bude pretekať."
to tak býva, lebo dobre nesedí. Skús čo som napísala. A keď ho máš len prvý krát, treba sa to naučiť. Mne pretekal niekoľko rokov, len preto, že som ho zle zavádzala. Kúpila som si nové a tie tiež. Pokým mi to nenapísala jedna baba, čo predáva mooncup. Teraz je to fajn. Pri tom pootočení ak Ti pôjde ľahko, tak je zavedený nesprávne. Niekedy treba aj prstom prejsť po obvode, ono to sadne, je to otázka cviku. Dobre Ti sedí vtedy, keď s ním nejde pootočiť a keď ho chceš vytiahnuť, je tam ako podtlak, nejde to.
@asimama to tak býva, lebo dobre nesedí. Skús čo som napísala. A keď ho máš len prvý krát, treba sa to naučiť. Mne pretekal niekoľko rokov, len preto, že som ho zle zavádzala. Kúpila som si nové a tie tiež. Pokým mi to nenapísala jedna baba, čo predáva mooncup. Teraz je to fajn. Pri tom pootočení ak Ti pôjde ľahko, tak je zavedený nesprávne. Niekedy treba aj prstom prejsť po obvode, ono to sadne, je to otázka cviku. Dobre Ti sedí vtedy, keď s ním nejde pootočiť a keď ho chceš vytiahnuť, je tam ako podtlak, nejde to.
Ahojte, prosím vás na zlavomate maju teraz lilcup...máte niektorá skúsenosť?
dnes mám prvý krát yuuki 2 normálny, zatiaľ sa zdá že to bude dobrá vec, škoda že som na to neprišla skôr, mohla som ušetriť na vložkách.
ahojte, dievčatá ktoré máte MeLunu prosím poraďte. Kúpila som si MeLunu classic vel. S. Skúšala som ju zatiaľ 2x. Počas prvej menštruácie mi vadila akoby na krčok a počas druhej už ani nie tak na krčok ale celkovo na steny vaginy. Chcela by som si teda kúpiť Soft no neviem akú veľkosť pri tejto tuhosti. Či M alebo radšej zostať pri S. Mám normálnu menštr. a som po 2 cisárskych. Je rozdiel aj v tuhosti Soft S a M? Čo som o MeLune čítala tak v popise pri velk. S píšu že je mäkkší než ostatné dva tipy.
@alkababulka mňa zase tlači na akoby čreva.. Ale keď s ňou dlhšie fungujem potom to už ani necítim
@asimama a ty mas tiez classic?
@alkababulka ano..mam melunu L classic.prvy porod som mala cisarsky a druhy klasicky..ale mavam silnu ms.takze som zvolila tento..ale mozno by mi kludne stacila aj M.

Super, Melunu majú aj s trblietkami 🙂 pre sviatočnú náladu, no ja umrem 😀 😀 😀