Menštruačný kalíšok - vaše skúsenosti
budem rada ak pridáte svoje skúsenosti s menštruačným kalíškom. ja ho používam už 3 roky, som velmi spokojná avšak po 2 porode mi akosi 2 hy den preteka tak ze musim pouzit aj slipovu vlozku a na noc normalnu. ostatne dni je to v pohode.
Caute baby prosim vas skupinka co pouzivaju kalisok je na fb? Ako sa vola? Diky moc
@labutienka6 Kalisnice
Ahoj baby ja mam luno violet S a neviem si dat rady. Tsk ziadam o POMOC. Zavefiem si kalisok dnu celjom v pohode len neviem co uz tobit aby sa rozvinul. Neviem ci je kalisok z divneho materialu alebo si ho fakt neviem dat. Vyskusala som rozne skladacie techniky, posuvanie hlbdie a mierne povytiahnutie aj to pootocenie (len otocit sa neda lebo je poskladany alebo stale splasnuty nie je v nom vzduch aby sa rozvinul a tym padom ho neotocim len skrutim a to je potom uz uplne dochaosene) potom ho mozem vybrat a tobit to odznova. Som z toho sklamana viete mi poradit? Nejake podtobnejsie rady ako na to?
@viktorologia no je to na zaciatku tazke, niekomu to ide lahko, niekto sa natrapi. Mam este jeden tip - ked ho zavedies, skus sa postavit s kolenami mierne pokrcenymi a totalne uvolnit vsetko, co sa da - ramena, brucho uvolnit, nadych vydych a ked budes uplne uvolnena (aspon 10 sekund), potom jemne zatlac akoby na potrebu. Mne to kedysi pomahalo, ked sa nerozvinul.
@viktorologia mne este pomohlo obkruzit ho potom prstom.
@viktorologia mne toto poradila baba čo predáva mooncup: "skúste si po zavedení mierne čupnúť a potlačiť pošvovými svalmi. On si tak "sadne" a keď je správne rozvinutý nebude pretekať.
Pri vložení ním mierne pootočte, mal by sa pekne rozvinúť. Keď sa pootočí ľahko, nie je vytvorený podtlak, je nesprávne vložený a bude pretekať."
A ako tu je nado mnou spomenuté, ja tiež obkrúžim prstom podľa toho to nejako viem posúdiť. Mne tá rada, čo mi dala pomohla, lebo mne niekoľko rokov pretekal, lebo som ho zle zavádzala.
Zenicky,neviete nahodou,ci mozem pouzit MK,ked mam zapal mocovych ciest ... ?
@leilac nepouzivaj. Stlaci ti to mocovu trubicu, nic prijemne. Pockaj, kym budes zdrava.
@myjusiatko Dakujem 🙂
Ja si menštruačný kalíšok neviem vynachváliť, niekedy dokonca zabudnem, že mám ,,svoje dni,, 🙂 Síce zo začiatku pretekal, ale bolo to spôsobené mojou neskúsenosťou s aplikáciou. Teraz je všetko ok 🙂 mám veľkosť S.
da sa s tym aj kupat v bazenoch? zvazujem lebo mam ist toto leto na dovcu a zrovna mi vychadza menzes, ci zvolit tabl na posunutie ci tento kalisok skusit ci tampony.....poradite?
@misiakk Ono to mozno zo zac. potrva aj trochu dlhsie, kym sa naucite ho spravne zaviest. Osobne by som to hlavne na zac. neriskovala na dovolenke, ked clovek ocakava komfort. Ak tampony, tak uprednostnite radsej 100% bavlnene, bez bielidiel, chloru ci inych syntetik.
V nasej ponuke najdete 100% damsku hygienu MASMI a taktiez menstr. kalistek Gaia cup vo vel. S a L, vyrobene z lekarskeho silikonu.
Zvazujem vyskusat kalisok. Oboznamujem sa s novymi informaciami. Kolko kusov si mam kupit staci mi len jeden alebo si mam kupit dva na striedacku?
Ja som sa ho rozhodla vyskúšať na viaceré odporúčania, prvý pokus neúspešný, druhý úspešný ale hneď po zavedení ma oblialo teplo a zahmlilo sa mi pred očami, rýchlo som ho vytiahla a na krátko som stratila vedomie. Nerozumiem tej mojej reakcii, ale moje telo si proste dosť jasne povedalo že nič také nechce 😒
caute tak az teraz som sa odhodlala vyskusat ten kalisok, mam ho kupeny uz od leta, ale som taka nemozna ja si ho neviem zaviest, zlozim ho v pohode ho vlozim ale je zlozeni, nerozvinie sa, ked sa snazim tocit s nim sa bojim ze vbehne moc dnu ledva citim tu stopku, co ak ho nevytiahnem, ako to spravit nech sa rozvinie......mam z toho stres ze sa mi zasune a budem muset bezat na gyndu ☹ ☹
Baby kde kupim farbeny ladycup? Ja som bude slepa alebo naozaj nikde nie su?
Ahojte dievcata ked som sa prvykrat docitala o kalisku bola som ocarena. kupila som si Luno mensi aj vacsi. problem je v tom, ze zakazdym tecie. neskor som si kupila dalsie tri z Aliexpressu kazdy iny a tak isto tecu. mam pocit ze som vyskusala vsetko ale zrejme nie. netusim v com je problem. ci ho zle skladam, ci ho davam vysoko, alebo nizko, neviem kde je problem. chcem vas poprosit baby, ktore ste mali rovnaky problem ako na to. pozerala som videa na nete vsetko mozne, tazko je to vysvetlit napisanim, ale opytala som sa aj gynekologicky a nevedela poradit, nepozna kalisok. pokial by mi niektora vedela poradit co robim zle budem ozaj vdacna, lebo kazdy mesiac dufam, ze uz pridem na tu fintu, ale stale je to to iste. dakujem
@bietka Ahojky, ja mám kalíšok Gaia cup a som s ním nadmieru spokojná. Škoda, že som sa k tejto úžasnej veci ako je kalíšok nedostala oveľa skôr. Ale k veci 🙂 Nemám skúsenosti s inými kalíškami, ale tento problém sa vyskytol aj u mňa. Ono ide presne o tú prax so zavádzaním..mne napr. vyhovuje, keď je vyššie zavedený. A skontrolovať sa to dá tak, že keď ho zavedieš, tak ho skús potočiť, ak to ide v pohode, mal by byť dobre. Neviem, či som pomohla, ale u mňa to funguje 🙂
@bietka Ja som tiež dlhšie bojovala, kým mi prestal pretekať. Zistila som, že som ho zle zavádzala. Musíš si nájsť typ poskladania, ktorý ti bude najviac vyhovovať. Ja keď si ho teraz dobre zavediem a rozvinie sa, normálne sa sam "vcucne" hlbsie 🙂
Ale najdôležitejšie pre mňa je otestovať si, či je dobre zavedený - v miernom podrepe vysuniem panvu, trošku zatlačím a zároveň ťahám kalisok za stopku, resp. jeho špičku. Keď je dobre zavedený, je tam podtlak a nejde von. Ak nie je dobré zavedený, viem ho vytiahnuť von a teda je jasné, že bude pretekať.
Hádam som ti aspoň trošku poradila 😉
@bietka ako pisu baby. Plus niekedy moze vadit ta dlha stopka a pomoze odstrihnutie.
@evittah
@myjusiatko ďakujem dievcata isto nie som sama co riesim tento problem ale zoziera ma ked si dam kalisok a musim mat pre istotu aj vlozku. budem skusat 😘😘
Ahojte. Prosim vas nikde som sa nedocitala ci vyberat po "velkej" kalisok. Pouzivam ho a som spokojna ale nastupujem do prace a tam si neviem predstavit manipulaciu s nim. Zvyknem ho na obed vylievat a na zachodoch v robote nemame umyvadlo.. a nosit flasu na zachod...

Ahojte, dufam, ze mi poradite. 😊 mam luno velkost L , boli ma z neho brucho, a asi mam silne pan. Dno, lebo ked sa zapriem, napnem a tak, tak hned zacne pretekat. Prvy porod som mala normalny ale pred 4 rokmi. Potrebujem poradit, ci sa obzerat po mensej velkosti a akej tvrdosti. Resp. Velkost ponechat a riesit len tvrdost. Ďakujem