Menštruačný kalíšok - vaše skúsenosti
budem rada ak pridáte svoje skúsenosti s menštruačným kalíškom. ja ho používam už 3 roky, som velmi spokojná avšak po 2 porode mi akosi 2 hy den preteka tak ze musim pouzit aj slipovu vlozku a na noc normalnu. ostatne dni je to v pohode.
Ženy ja sa už dva roky priebežne snažím ten kalisok použivat a mne to vždy totálne pretečie ja nechápem čo robím zle. A to sa pekne roztvori aj všetko. On nie ze pretečie ale doslova obtecie, v kalisku nie je nič a nohavičky celé krvavé 🤨
@arthemiis a aku mas velkost? Nezavadzas ho moc hlboko a nemas krcok bokom?
Skus poprepichovat tie dierky dookola spendlikom aby sa vycistili/spriechodnili. Aj to obcas pomoze.
@arthemiis ahoj, aku mas znacku a velkost?
Skuste Monthlycup, velkost L, ten je vhodny pre zeny po porode so silnejsou menstruaciou. http://www.happyred.sk/kategoria/menstruacne-ka...
Baby, poraďte mi prosím, aktuálne používam kalisok lunette2 lenže na najsilnejší deň menštruácie mi nestačí a veľmi preteká, preto hľadám niečo s väčším objemom no našla som dve možnosti buď Luv Ur body L ktorý ma o 10ml viac objem alebo potom merulu XL s 50ml objemom, nakoľko mi tvar lunette2 maximálne vyhovuje obávam sa tej meruly že nesadne, je aj z mäkkého materiálu a predsa to niečo stojí... tak nerada by som minula zbytočne peniaze, nemáte niekto skúsenosť s tým?
@lubaska21 ahoj. Merula je prave kalisok, ktory zenam najlepsie padne. Je univerzalny a robeny tak, ze aj ked sa uplne nerozvinie, nepreteka. Ale aj napr. kalisok Organicup je trosku vacsi a Mamicup ma 32 ml http://www.maluna.sk/velke-velkosti/mamicup-l/
Je aj novy kalisok http://www.maluna.sk/menstruacia/menstruacny-ka... tento ma objem 76 ml. Ma odlisny tvar, treba sa naucit s nim manipulovat ale je vyborny pri silnej menstruacii.Kalisok Luv Ur je tiez dobry, hlavne ak je uzsia posva, silne svaly panvoveho dna, ale silna menstruacia. Neviem ci sa da kupit na Slovensku, na malune.sk ho nemame zatial v ponuke, ale ak by si mala zaujem, mozes napisat na info@maluna.sk a kalisok od ceskeho dodavatela vieme objednat. Drzim palce pri vybere 🙂
@zuzimaluna vďaka za odpoveď, objednala som tu merulu xl tak pevne verím že bude skvela, určite potrebujem väčší objem, tak snáď 50ml bude postacujuce
@zuzimaluna ahoj keďže sa tak význas. Potrebovala by som pomôcť. Mám veľmi nízky krcok. Používam melunu shorty XL ale keďže je malý a krcok je v kalisku, pri najsilnejšom dni mi preteká tak že doslova každú hodinu behám meniť.
Odporúčate mi tu radšej merulu ale ten druhý ziggy cup?? Ďakujem krásne za radu
@zuzimaluna a ešte jedna vec mám maternicu otočený do zadu a nízku krcok. Ďakujem
@silesias ahoj, na nizky krcok je dobra merula. Sla by som do tej. Ziggy moze sadnut ale pri nizkom krcku alebo zaklonenej maternici to nie je iste, cize merula v tomto pripade je vacsia istota
@silesias a meluna shorty je ozaj mensia, cize ak je menstruacia silna, uplne chapem, ze nestaci. Merula je dost univerzalna a dobre zenam sadne. Prve dni sa da byt s merulou a pripadne tie slabsie s melunou shorty.
@myjusiatko ahoj, mas nejake skusenosti s krckom bokom? ja mam na zaciatku krcok asi pomerne vysoko a som si ista, ze je bokom, preto mi aj trochu preteka, dalsie dni je to uz ok, krcok klesne. mam merulu. existuje nejaka finta na taky krcok? dik!
@martina46 finta asi jedine kalisok dat trosku nizsie a nechat ho samotny sa potom napasovat. A obkruzit ho prstom, aby si mala istotu, ze sedi dobre.
@myjusiatko aj to som skusala, nejako nic nefunguje.
@martina46 niekedy nie je kalisok najidealnejsim riesenim napriek tomu, ze je uzasny. Merula je dost univerzaln, no skor na nizky krcok. Kalisok Luv Ur je sice dlhy, no jeho tvar umoznuje, ze krcok akoby klesne do kaliska. Aj to by mohla byt moznost. No s tym krckom bokom je to uz skor naozaj o najdeni si vhodneho tvaru. Ak mas na to trpezlivost, skusaj dalsie kalisky. Tu je o kalisku Luv Ur napr http://www.maluna.sk/menstruacia/menstruacny-ka.... Najdes na stranke clanky aj k dalsim kaliskom. Ak by si mala zaujem o kalisok, ktory na stranke nie je, viem ho objednat aj do sk obchodu. Niekedy vsak je pre zeny vhodnejsie v prvych dnoch pouzivat napr. morsku hubu (tiez su o nej na stranke clanky) a dalsie dni si dat kalisok. V pripade, ze kalisok nesadne a chcela by si ho predat, na fcb je skupina kalisnice, kde sa to da. Drzim palce pri vybere.
@zuzimaluna no ja som trosku prekvapena, lebo prve 2 mesiace bola bezchybna, pretekat zacala az potom :(
@martina46 a mala si to s tym krckom tak aj predtym? Ja totiz mam odsledovane, ze mavam krcok rozne. Preto mam viacere alternativy. Mam najmensiu Melunu ( vela cvicim, tak potrebujem napriek tomu, ze uz som rodila, maly kalisok) a tu si davam ked mam krcek nizko. Mam aj Lily cup mensi a ten pouzivam, ked mam krcek vyssie a tiez mam pocit, ze mi vtedy Meluna preteka zboku. Mam aj hubu, ta je idealna, ked to v dany cyklus s kaliskom nie je uplne ono alebo ked sa chcem pocas menstruacie milovat. A niekedy citim, ze nechcem nic dovnutra, vtedy pouzivam latkove vlozky alebo praktikujem volnu menstruaciu. Ono moja skusenost je (a aj zeny o tom casto pisu), ze to mam "vnutri" rozne. Podla toho volim aj menstruacne pomocky. Inac ma napada, skus si pozriet aj ten Lily http://www.maluna.sk/menstruacne-kalisky/lily-c...
Pisem o nom aj v skusenostiach. On ma dobry ten horny okraj a tak tam dobre nateka krv. Ten je mne dobry, ked mi zboku tiekla krv. Akurat velkost pozri, ci by bola dost.
@zuzimaluna zuzi, mam uz 10 rokov mooncup a par yuuki. Zivotnost kaliska uvadzaju 10 rokov. Tak by som mala asi obnovit. Aj po dvoch porodoch mam stale malu velkost. Aky kalisok mi odporucite? Mam zostat verna mooncupu? Alebo je uz na trhu nieco “lepsie”?
@arthemiis Toto isté mám aj ja. Skúšam už tretií kalíšok (tretiu značku), ale nefunguje mi to tak, ako treba. Zopárkrát išlo všetko dvnútra, tak som sa potešila, potom už nie. Akoby sa nevytrvoril podtlak, hoci som som sa sanžila, , krútila, posúvala, vyzeralo to, že je rozvinutý, ale výsledok rovnaký, ako uvádzaš. Neviem, kde je chyba. ☹️
@myjusiatko ahoj, skuste pozriet http://www.maluna.sk/stredne-velkosti/
Mooncup je stale vyborny kalisok, kvalitovo a aj tvarovo by som z tych novsich k nemu prirovnala kalisky Naturcup I (tam je ine zakoncenie), Organicup A a Lunette I. Mne osobne sa velmi paci kalisok Naturcup prave aj pre to zakoncenie. Ale stopka sa da odstrihnut. Na stranke najdete ku kaliskom aj clanky, kde je o kazdom podrobne info. Ak by ste mali otazky, pokojne mi aj tam napiste na mail. Prajem nech sa podari vybrat ten spravny 🙂 A ozaj na stranke najdete aj clanok o ekologickej likvidacii kaliska, ktory uz nepotrebujete.
@marya2 ahoj, skus pozriet kalisok http://www.maluna.sk/menstruacia/menstruacny-ka...
tiez mi kalisok obtekal zboku a tento kalisok ma vyborny horny okraj, krv tak lepsie nateka dovnutra aj ked sa mi kalisok uplne nerozovrie.
@zuzimaluna Ďakujem za radu.
Baby, prosím povedzte mi svoj názor. Kúpila som si kalisok lebo mam silné krvácanie, milión nehôd.... Včera večer v sprche o 8 som si ho zaviedla a vyberala ráno 7,30 s tým, že som už mala plnú aj vložku. Jednoducho mi pretiekol za necelých 12 hodín. Mam dokonca väčšiu veľkost (bolo to viac ako 30 ml). To je už asi aj na gynekológa však?

@silesias este ju chcem otestovat, minimalne na noc by som ju chcela pouzivat.