Menštruačný kalíšok - vaše skúsenosti
budem rada ak pridáte svoje skúsenosti s menštruačným kalíškom. ja ho používam už 3 roky, som velmi spokojná avšak po 2 porode mi akosi 2 hy den preteka tak ze musim pouzit aj slipovu vlozku a na noc normalnu. ostatne dni je to v pohode.
@figurka1985 ahoj, veď aj ja som s ňou v podstate spokojná, tiež mám počas ms krčok nízko, len teda to zavádzanie. Najmä keď človek nie je doma tak ma to stresuje, preto som dúfala, že možno má niekto dajakú fintu ako na to. A to som si myslela, že ma po 10 rokoch používania kalíška len tak niečo neprekvapí, no vidím, že sa učíme celý život 😉
@zuzanaam skus este aj ine sklady
http://www.maluna.sk/menstruacia/sklady-menstru...
@zuzimaluna ahoj, vidim, ze sa rozumies a tak mi snad budes vediet poradit 😊🙂 chcela by som si kupit svoj prvy kalisok, precitala som aj linky, ktore si tu uz davala, ale vybrat si teda moc neviem - vaham 🙂 mam 36 rokov, deti este nemam, takisto neviem aky mam krcok pocas ms 🙂 ale radsej uprednostnujem vlozky ako tampony, lebo tampony ma casto tlacia a citim ich... vedela by si mi prosim poradit, ktory kalisok by mohol byt podla teba ten spravny pre mna? Velmi pekne dakujem 🙂
Budem tiez rada za nazor/odporucenia kociek, ktore su na tom podobne ako ja 🙂 pekny vecer
@zuzimaluna vďaka za link, ani som netušila, že toľko druhov existuje, používala som prvé dva, prvý pri ladycupe a druhý teraz.
@chicca555 ahoj, ked tampony citis, chcelo by to maksi kalisok. Cize bud merula (ten by bol sobry aj v pripade, ze mas krcok nizsie) ale ak cvicis, teda je predpoklad, ze mas pevnejsie svaly, mohol by byt velky. Ak nesportujes, sla by som do tej meruly. Ak sportujes skusila by som mensi mamicup. Alebo este pozri kalisok Lily cup, tiez dobre sedi.
@zuzimaluna dakujem, popozeram 🙂 cvicim, takze sa asi vyber zuzil
@marya2
teraz neviem, ktorú moju reakciu si čítala, ale predpokladám o výmene kalíšku bez umývadla vo wc. Na tieto prípady treba mať vlhké utierky, prípadne tekutý dettol v taške, aby sme všetko mohli vykonať s čistými rukami. Je to zložitejšie ako s umývadlom na wecku, ale dá sa... Ja to robím tak, že mám v taške fľašu s vodou so sosákom (minerálka rajec). Pred vyberaním si umyjem ruky, s vodou aj mokrými utierkami. Vyberiem kalich, vylejem, s fľašou vyumývam, ten sosák má taký dobrý prúd, takže sa to umyje ľahko. Potom si poutieram/poumývam zasa ruky, ak treba, a vložím späť. Potom zasa umyjem/utriem ruky.
Ahojte, prosim, neviete poradit, ktory kalisok by mi mohol nepretekat? Mam teraz ten vacsi mooncup (uz som rodila). vacsia cast krvi ostane v kalisku, ale predsalen si musim dat aj normalnu vlozku. Menstruaciu mam podla mna normalnu, urcite nie extra silnu. len to proste niekde netesni ako by malo :/
@eetynka ahoj, chcelo by to viac info pre kvalitnejsie poradenie. Ale skus si pozriet clanok k tomuto kalisku. Ten je naozaj dost univerzalny a podla spatnej vazby od zien aj dost dobre sadne ak ine kalisky pretekaju.
http://www.maluna.sk/menstruacia/menstruacny-ka...
Ahojte, ja už som z kalíškov trochu rozčarovaná. Skúšala som ich niekoľko - buď mi zavadzali, alebo pretekali. Najnovšie skúšam Merulu - je veľmi mäkká, vložiť ju, aby sa rozvinula, je dosť náročné. Mimo domu by som to asi praktizovať nemohla. Niekedy ani neviem posúdiť, či je správne založená. A navyše - naposledy som musela v meste akútne hľadať nejaké WC, aby som ju vybrala, lebo mi zrazu - cca po 2,5 hodine od založenia - začala vypadávať. Mám ešte Ten Shorty kalíšok (neviem rýchlo presný názov). Ten môžem používať len v slabých dňoch, inak preteká plus rýchlo sa zaplní. Ale aj ten mi akosi začal vadiť, tiež mám pocit, že sa vysúva. Svaly panvového dna síce nemám ktovieako pevné, ale že by sa mi zrazu povolili ešte viac, to sa mi nezdá. Objednala som si teraz Lily Cup One, tak som zvedavá, či to bude mať nejaký význam.☹️
Ahojte baby, potrebujem poradit, kúpila som si merulu xl na silnejšie dní a ani za svet neviem prísť na systém ako ju zaviesť aby sa vnútri rozvinula, nemáte nejaký trik na to? Príde mi veľmi mäkká na to aby sa rozvinula klasickým spôsobom... Vďaka za odpoved
Ohľadne vyvárania nemáte žiadna problém?? Mne sa stále ponára a nechcem si ho poškodiť
@lubaska21 mám ten istý problém, a to nemám ani xl veľkosť. Už tá klasická je obrovská a zistila som, že sa rozvinúť jednoducho nezmestí. Napriek tomu ju používam, aj výrobca píše, že stačí, keď sa rozvinie okraj. Tým, že je taká mäkká, ostane na bokoch stisnutá. Tiež mi chýbajú dierky, kadiaľ by pri zavádzaní nabrala vzduch. Je to trochu boj, musím s ňou krútiť, povytiahnuť a zaviesť späť. Ale učím sa, asi to chce len cvik. Predtým som mala 9 rokov ladycup, zavádzal sa ľahko, ale niekedy pretekal. Merula mi ešte nepretiekla. Na začiatku diskusie je super link na veľa druhov skladov, treba vyskúšať.
@lubaska21 ahoj. Tu sú viaceré možnosti skladov. http://www.maluna.sk/menstruacia/sklady-menstru...
@25tiger1 ahoj, vôbec nevadí, keď sa ponára, má byť vo vode ponorený. Len treba dať pozor, aby sa voda nevyvarila, vtedy by sa zničil. Čiže dostatok vody, variť tak 5min a to stačí.
kočky práve u tej Meruly je to tak, že ak sa aj úplne nerozvinie, to nevadí. Ten jej tvar zabezpečuje, že by nemala pretekať. Ak nepreteká a dnu netlačí, či pocitovo nijak nezavadzia, je to ok. Tu je pár rád
http://www.maluna.sk/menstruacia/10-1-rada-pre-...
@zuzimaluna no paaaani ani som.nevedela že toľko skladov je možných, určite vyskúšam ďakujem
Vyskusala som konecne aj ja kalisok...ako som si ho rano zaviedla tak nadsenie z neho, no vecer ma zacala pobolievat lava strana podbruska. Ani nie ze bolest, ale taky divny pocit. Mali ste to uz niektora?
@darling181 mna pri a po prvej MS s kaliskom bolelo brucho, teraz druhy cyklus ma neboli nic...
Dievcata, poradte mi aký druhy kalich si mam kupit? Som po dvoch sekciach, mam 37 rokov. Teraz mam dalia cup, priemer 4,4 a dlzka 6,5 aj s 1 cm chvostikom, prvy den úplná parada, druhy den mi kalich klesne a dost mi vadi a aj ten chvostik mi nerobi dobre. Menstruaciu mavam slabu, prvy den ked si ho dam rano poobede vylievam max 1/3, tak kludne moze byt aj mensi objem. Myslim ze mi je aj dost velky, ale tesni super, lahko sa rozvinie, ale ked mi takto klesne dost ho citim. Chcela som melunu L classic s ockom, ale teraz vaham, ci nekupit radsej nejaky short. Dakujem za kazdu radu.
@nostres ahoj, skor si myslim, ze by mohla byt ta shorty. Ked je slaba menstruacia, staci a naozaj je kratsia. Merula je tiez dobra, no asi zbytocne velka v tomto pripade.

@zuzanaam ahoj. Ja mám merulu a som maximálne spokojná. Predtým som mala lunacup, a pol roka som sa trápila,učila,davala,vyberala,nastavovala.no katastrofa...až som potom prišla na to,že ja kalisok nemám kde poriadne zaviesť,lebo počas ms mám nízko položený krčok,teda mi strasne kalisok prekážal.nervizna som z toho bola.tak som si objednala merulu a neviem ju vynachváliť.to je parada,konecne kalisok ktorý necítim.ten rebríček mi niekedy vytŕča von,ale to mi nevadi.fakt je perfektny.aj kamoska mala doma kalisok klasicky,raz vyskúšala a odložila ho.potom sme boli na výlete a prišla na nu ms. Mala som pri sebe moj kalisok,samozrejme vysterilizovany.slusila ho, a nadšená bola.hned si taký objednala pre seba 👌🏻☺️😊