Menštruačný kalíšok - vaše skúsenosti
budem rada ak pridáte svoje skúsenosti s menštruačným kalíškom. ja ho používam už 3 roky, som velmi spokojná avšak po 2 porode mi akosi 2 hy den preteka tak ze musim pouzit aj slipovu vlozku a na noc normalnu. ostatne dni je to v pohode.
dobre videjko pre tie, ktorym sa nechce dnu otvorit🙂 alebo im pretecie a maju ho zle zalozeny🙂
Ahojte, no ja som len teraz začala s kaliskom. Celkom sa mi to pozdáva, ale tiez mm Luno a dosť sa s tým potrapim, kým ho zavediem správne. Ten mooncup je z tvrdšieho silikonu, rozvinie sa stale správne? Aj ked ste si ho zavadzali prvýkrát? Bez cviku?
Bez cviku to nejde ... ale Mooncup sa rozvinie za každých okolností. Je pevný a drží svoj tvar bez toho, aby ste vedeli, že ho máte. Mám ho už 8 rokov a ešte nestratil ani trocha na pôvodnej kvalite a pevnosti. Ja som dala Lunu ešte jednu šancu, ale vôbec sa vnútri neotvoril, proste pre mňa nie je vhodný. Všimla som si ale, že je aj Luno aj LunaCup. Ja mám Luno (violet). Nechcem tu robiť žiadne reklamy, ale ten Mooncup môžem len odporúčať 🙂 A kuknite si na nete aj návody, ako ho najlepšie zaviesť. Keď je už vo vnútri, treba ho trošku posunúť dole s tou stopkou, skoro nadoraz, aby sa správne prisal a aby to nemalo kade vytiecť bokom. Držím palce. Až si ho obľúbite, už nikdy nebudete chcieť inak. Keď máme ísť na dovolenku, vôbec sa nezamýšľam, či vtedy môžem, alebo nie. Vydrží bez výmeny aj 8 hodín, žena je čistá a môže sa kúpať bez obmedzení. Rovnako tak nezaťažuje prírodu, lebo nie je žiaden odpad. Ja si to proste nemôžem vynachváliť. 🙂
ahojte, napisem moju sksuensot s M. kaliskom🙂 po 2.porode mi prisli 2 tak silne MS, ze som sa po vlozkach rozhodla pre kalisok..... zatial som s nim absolvovala 2 MS a musim povedat, ze ako som sa ho bala, tak ho teraz chvalim 🙂 objednala som si priamo z Nemecka kalisok MeLuna....maju tam akciu na sety (2 za super cenu) a da sa nakombinovat, tak som si objednala Classic M a Soft (ten makksi) L .....zacala som Mkovym, je predsa len mensi a tvrdsi a musim povedat, ze super, vkaldanie bez problemov, dokonca nepotrebujem zaiden grif, ci stlacenie, ako ho vlozim, on sa mi enjako sam rozvinie, usadi sa pri pohybe a drzi.....lebo fakt nepreteka....a to som zaciatocnik...mam kalisok s gulickou, cize netlaci a da sa potom pekne uchopit a vykyvat bez problemov von....
ten vacsi a mkksi L.....tak s nim par pokusov...je to anrocnejsie.....vobec ho vlozit, elbo je asi na man vacsi a halvne dost makky.....uz sa mi to sice po boji podarilo, ale na to, ze je makksi ho citim viac ako Mkovy klasik....takze zatial ostavam u Mka....(Lko je odlozene 😉 )
jediny problem som zo azciatku mala, ze sa mi usadil asi dost vysoko, cize pri vyberani som mala problem ho uchopit vobec za tu gulicku (ale pri potlaceni) nie ej problem, pri druhej MS, som uz vedela ako an to a ide to bez problemov....
a este jedna nevyhoda/vyhoda.....pri kalisku som normalne zabudla, ze mam MS.... 😉
som rada, ze mi tento sadol a neverila som, ze budem taka spokojna..... 😉
baby a ako ho vyťahujte? ja som to skúšala iba raz, perfektne sa prisal, všetko v pohode, ale keď už som mala pocit, že teda vytiahnem, tak som myslela, že si vytiahnem maternicu 😀 😀 😀 možno to znie ako od pubišky, ale naozaj... ako som ťahala za tú paličku, mala som pocit, že spolu s ňou ťahám príslušenstvo 😎 a veruže to ani nešlo nejakými pohybmi ani "odstkrutkovaním" akože pomalým otáčavým pohybom smerom dole. mne to držalo na tom istom mieste, akurát sa to otáčalo okolo vlastnej osi. vyriešila som to pol hodinovým bojom v sprche keď som konečne odstránila podtlak, všetko okolo mňa bolo červené, ja spotená a dole ma to bolelo ako keby som porodila... celé zle 😒 toto bola doteraz moja jediná skúsenosť, ale ako nápad sa mi kalíšok páči a keď na toto sčasti zabudnem, tak by som skúsila reparát, tak aby som vedela ako na to 🙂
@zuzanka.zuzu ja pritlacim prstom na stenu vtedy sa uvolni podtlak a potom az taham. mne to tiez bolo velmi neprijemne ked som len tahala, musis najskor podtlak poriesit. mne to njalepsie funguje stlacenim toho horneho okraja, nie na spodku ale len pri vrchu. treba skusat inak je to pomocka na nezaplatenie
@zuzanka.zuzu treba zrušiť podtlak správnym stlačením kalíška. Ani veľa, ani málo. Používam ho už minimálne 3 roky. Minule som neočakávane dostala ms v práci a nemala som ho pri sebe. Musela som použiť vložku a normálne som sa s touto vecou už nedokázala stotožniť 😀 😀
@trulka999 cely ten kalisok je zly...nepoznam nikoho kto by s nim mal dobru skusenost. to ci makky alebo tvrdy zavisi individualne od zeny, teda ktora aka sme...a ako dole dole s nami vyzera..cize niekto potrebuje makky mooncup ci melunu, niekto melunu classic a niekto yukki classic. Ak chces napis IP a pokusim sa ti poradit..ja mam vyskusane vsetky kalisky okrem femcycle.
Ja mam Mooncup a som velmi spokojna. Kupila som si ho Cez prve tehu, a potom rok po porode prvykrat pouzila. Na nezaplatenie tento vynalez!!! Vlastne som ho nechcela pouzit ani vtedy, ze staci mi opat si zvyknut na menstruaciu po porode, tak dlho mi bolo dopriate ju nemat, ale nakoniec som to nevydrzala uz pocas prvych silnych dni a sup, hned druhy den som sa na to dala. Pozorne si prestudovala este raz vsetko, hlavne sposoby zavadzania. Najprv mi zavadzal, par kvapiek pretieklo, ale to preto, ze som si ho zle vlozila. Takze ten den som skusala viackrat, aj vyberanie. Mne nastastie velkost sadla, typ A, perfektne, nic som necitila, dokonca tak, ze posledny den, ked som uz krvacala malo, som nan uplne zabudla! Manzel sa daco napocuval ovacii na novy pocit z menstru. 🙂 Samozrejme sa tesil so mnou. Teraz cakame druhe babo, takze odvtedy som ho nevyuzila, ale po tolkych rokoch sa tesit na emko, by som neverila, ze niekedy nieco take poviem. 🙂
Prajem vam vsetkym, aby vam vzdy sadol a vyuzili ste ho. Okrem toho pocitu cistoty a "nemenstruovania" este je aj eko. Niet o com! Len nech mi sedi aj po druhom porode. Drzim aj sebe palec!
Ja ho pouzivam uz cca pol roka, na zaciatku mi prvu noc vzdy pretiekol. Som si myzlela ze preto ze sa stlaci ked vstavam lebl aj plachtu som vzdy oznackovala, ale to vidro co pridala @lucinocka je super lebo tam vidno zr aj ked sa rozvi ie tak stale moze pretiect. Inak som spokojna aj tak lebo sa to proste neda porovnat. A dryha vec je ze mne to pomohlo aj po porode, mam dost velku jazvu a zo zaciatku bol sex velmi bolestivy lebo to tkanivo nebolo edte.prisposobive a vzdy sa mi poroboli aj ranky.a vlastne tym vkladanim sa mi to ako kwby ponatahovalo 🙂 a je vsetko ako ma byt 🙂
@kobercek1 zaujimave, pouzivam uz pol roka a nestalo sa mi, zeby pretiekol, raz teda v aute ked som sedela urobil blup a uvolnil sa podtlak:D to so vedela ze nedobre, ale aj tak som stihla domov a stale som bola cista:D ja osobne som velmi spokojna, lebo tampony ma stale zradili
@lucinocka, ajked si ho dobre zalozim, musim ho menit pokazde ked som na wcku a ked chodim cikat kazdu hodinu niekedy aj castejsie, zakazdym ho musim vybrat a vlozit a potom cely moj den bol len o vymene kaliska a to ma ozaj nebavilo. Mala som s tym viac roboty jak s tamponom. Mozem skusit najblizsi cyklus, lebo som ho dlho neskusala ale viac mi vyhovuje zatial tampon, zial.
baby mna by zaujmalo preco mi z casu na cas pretecie zrazu len zacitim ako idu bublinky a uz to tece, od plnosti nezalezi pouzivam uz asi tri M ale bez intimky sa neodvazim z domu
@wewe22 a ako je plny, ked zacne pretekat? Poharik sa povazuje za "plny", ked je naplneny do 2/3. Bublinky citim aj ja, ked vcas nevylejem. Intimku nosim aj ja v najsilnejsi den, vacsi poharik nemozem pouzit a v ten den musim vylievat 4-6x, na rizdiel od zvysnych dni, ked to robim iba rano a vecer.
@simsalabim niekedy nie je ani do polovice ked mam silne musim vylievat kazde dve hodiny v tom to neni stava sa mi to aj ked uz mam slabe

@silvuska82 tak mne sa vobec nezda makky🙂 ale je pravda ze mooncup som v ruke este nedrzala🙂 mam tiez tento violet od vianoc a som spokojna🙂