icon

Menštruačný kalíšok - vaše skúsenosti

danuella
11. júl 2013

budem rada ak pridáte svoje skúsenosti s menštruačným kalíškom. ja ho používam už 3 roky, som velmi spokojná avšak po 2 porode mi akosi 2 hy den preteka tak ze musim pouzit aj slipovu vlozku a na noc normalnu. ostatne dni je to v pohode.

vikusss
28. júl 2015

@0silvia0 aha jasnee uz viem dakujem... 🙂

cristal777
28. júl 2015

Už to bude asi dobré. 2x za sebou sa už podarilo dobre.

ami18
29. júl 2015

Ahojte baby, ktorý kalíšok je podľa vás lepší - Yuuki (soft) alebo Luna cup? Rozhodujem sa medzi týmito dvoma a vôbec neviem ktorý je lepší. 😖 (Mám 18 a ešte som nerodila)

janka256
29. júl 2015

ahojte ja som si teraz objednala MeLuna s gulickou neviem ci mi sadne objednala som velkost M som po 3 porodoch ale vsetky cisarskym a mrchu mavam dost silnu , ako hlboko sa to ma davat...

ami18
30. júl 2015

@janka256 nie tak ako tampony, len tak aby kalíšok nevykúkal von.

janka256
30. júl 2015

@ami18 a to ho potom budem asi citit nie , tampony nepouzivam vadi mi to vkladanie a navyse ich stale citim...

simsalabim
30. júl 2015

@janka256 poharik nie je vobec citit. Tiez pouzivam Melunu.

janka256
30. júl 2015

@simsalabim dakujem dufam teda ze mi sadne ta velkost totizto odhodlavam sa ho skusit uz asi 2 roky

ami18
30. júl 2015

@simsalabim nemáš náhodou skúsenosť s Luna cup alebo Yuuki? Alebo nepoznáš niekoho kto má? Potrebovala by som poradiť 😒

simsalabim
30. júl 2015

@ami18 nie, ja som mala iba Mooncup, ten mi nesadol, a potom Melunu classic a shorty.

@janka256 drzim palce. Pri pohariku clovek ani nevie, ze ma prave ms.

ami18
30. júl 2015

@simsalabim mooncup je tuším od meluny širší, nie? Nevadí ti to tam "dole" že raz máš taký a raz taký?

lubkavargova1
30. júl 2015

Zdravim Vas,...zienky, stale premyslam ci ist do toho abo nie...neviem. nemam predsudky. Uz 10 rokov uzivam tampony a nedam na ne dopustit. A stale viac a viac mi vrta hlavou ze oskusam kalistek..len fakt neviem... 😖

ami18
30. júl 2015

@lubkavargova1 ak nechceš investovať do kalíšku, lebo sa bojíš - skús napísať e-mail na kalisok@kalisok.sk a poprosiť či by ti nezaslali ich vzorku (je to značka Mooncup) lebo sa bojíš, že keby si ho kupiš tak by ti napr. nesadla velkosť.. alebo proste daj nejaké oddôvodnenie a určite ti jeden pošlú. Ja mám teraz doma, tiež ich vzorku už len čakám na MS ale od nich si nechcem kupovať, lebo sú aj lacnejšie a mňa viac zaujal Yuuki..
Vela šťastia 😉

simsalabim
30. júl 2015

@ami18 mooncup mi nesadol, bol prilis dlhy, preto som hladala nieco kratsie. Neviem, aku sirku ma. Pouzivam 2 velkosti meluny a neviem, co myslis tym, ci mi to nevadi. Ako by mi to malo vadit?

ami18
30. júl 2015

@simsalabim no či ti nepreteká ked si dáš menši alebo či ťa ten väčší zase netlačí?

simsalabim
30. júl 2015

@ami18 nie. Mensi pouzivam v slabsie dni. Vystacila by sim s tym vacsim, ale som marniva 😉

lubkavargova1
30. júl 2015

@ami18 dakujem pekne...ani tak nejde o peniazky, skor o to, ze nemam s tym absolutne ziadne ksusenosti. Tak neviem co a ako 😅

cristal777
30. júl 2015

@lubkavargova1 ahoj, ja tiež iba teraz testujem. Prve 2dni som myslela že smarim do koša, ale teraz to už ako tak ide. Skúsim 2. Menstr. v plnom prúde, lebo teraz už končím. Ja mam luna cup. Treba zvykať. 😉

ami18
31. júl 2015

@lubkavargova1 musis jedine pogooglit a vybrat ktory by bol pre teba naj..alebo skus napisat sem kolko mas rokov apod. a mozno ti aj tu niektora dobre poradi 🙂 hlavne to v prve dni nevzdavaj, pocitala som snad vsetky recenzie a niektore zeny s tym maju ozajstny boj zo zaciatku 😀

miri.b
31. júl 2015

Ahojte, chcem Vas poprosit o radu, pouzivala som LadyCup 3 roky,bola som s nim spokojna, ale posledny rok mi pretekal, je mozne, ze bol stary? Aka je vlastne zivotnost kalichu? teraz som mala dlhsiu prestavku, kedy som ho nepotrebovala 🙂 , ale opat ho potrebujem takze sa chcem spytat, ci neexistuje nejaka tabulka s porovnanim jednotlivych kalichov, alebo ak bude nejaka ochotna dusa mi napisat aspon znacky, ake su teraz na trhu. Dakujem

janka256
31. júl 2015

kocky este sa chcem spytat ktora ste objednavala ten kalich z Ekomarketu za aky cas vam dosiel ja som objednavala v pondelok a stale mi na objednavke vypisuje len potvrdena a telefon neberu tak neviem ci pockat alebo objednat z inej stranky... 😒

zuzulik27
31. júl 2015

ja som objednavala vzorku z kalisok.sk mooncup A v utorok v noci a vo stvrtok rano uz som ho mala doma. tak cakam na M-ko aby som mohla vyskusat 🙂

janka256
31. júl 2015

@zuzulik27 aj ja som im pisala o vzorku ale napisala mi ta pani ze ma jeden s dierkou ze ci ho chcem na vyskusanie vraj mi ho dnes posle

zuzulik27
31. júl 2015

ano aj ja mam s dierkou, ale ta dierka je vo vyssej casti poharika takze dotial sa to da odsledovat ci preteka alebo nie, ked dosiahne dierku jasne ze pretecie. uvidim ked ho pouzijem 1x 😉

janka256
31. júl 2015

@zuzulik27 ja ho chcem iba na natrenovanie vkladania a ked je s dierkou tak sa rozvinie vnutri lebo uz asi nebude mat ten podtlak nie

ami18
31. júl 2015

@miri.b http://www.kalisek.cz/velikosti-kalisku.php tu sú rozdieli kalíškov 😉

zuzulik27
31. júl 2015

@janka256 to ma nenapadlo 🙂

ami18
31. júl 2015

@zuzulik27 daj potom prosím vedieť, či to nejak neruší podtlak alebo niečo 🙂

zuzulik27
31. júl 2015

@ami18 ok 🙂

lubkavargova1
3. aug 2015

Tak dnes mi prisiel kalistek...tak som zvedava ako to bude. priznam sa, ze prve experimenty budu prebiehat doma (pre istotu)...vyzera to zaujimavo, a vobec to nie je take strasne ako som sa obavala 😅