icon

Menštruačný kalíšok - vaše skúsenosti

danuella
11. júl 2013

budem rada ak pridáte svoje skúsenosti s menštruačným kalíškom. ja ho používam už 3 roky, som velmi spokojná avšak po 2 porode mi akosi 2 hy den preteka tak ze musim pouzit aj slipovu vlozku a na noc normalnu. ostatne dni je to v pohode.

janka256
3. aug 2015

@lubkavargova1 ahoj aj mne dnes dosiel tem kalisok ale mne sa zda velky a tvrdy bojim bojim neviem ako ho tam narvem este som neskusala 😒

cat
3. aug 2015

Baby ja som objednala Ladycup L, ale pre mňa škoda peňazí..ja to proste normálne neviem dať von, to sú muky, mala som pocit, že si urvem ešte aj maternicu a to som sa snažila uvolniť ten podtlak ako ste tu radili.. no i tak hrúza, bolesť, nervy... 😔 😢

janka256
3. aug 2015

tak baby prve vlozenie a vybratie mam za sebou trosku to bolelo asi tym ze este nemam ms len tak nasucho som ho mala ta dierka tam vobec nebrani podtlaku na vyskusanie ok este ma trosku vsetko stipe ale myslimze sa to bude dat som zvedava na melunu aka bude tento sa mi zdal tvrdy ale ked som ho namocila tak pekne zmekol 🙂

lubkavargova1
4. aug 2015

@janka256 pokial mame rovnaku vzorku, tak aj moj je taky vacsi...neviem..zatial je v kupelni. Menzes mam az koncom mesiaca...tiez jak som pozerala ze dvakrat prelozit, no som zvedava ako to potom sa rozvinie vo vnutry....experimentovat bu rozhodne doma...takze treba ho namocit?

janka256
4. aug 2015

@lubkavargova1 ja len som ho skusala tiey este nemam menyes tak som len oplachla vo vode a tak vlozila musim este vyskusat viackrat a potom mozno pojdem naostro sice tento nepouzijem ale ta velkost mooncup mi celkom sedi mne sa rozvinul okamzite vnutri len som mala taky pocit akoby mi tam donho nieco tieklo proste taky blby pocit ale necitila som ho az tak ako tampon dokonca ani tu stopku mi nevadila 🙂

mon77
4. aug 2015

....baby ta vzorka je normalny kalisok? aku ma zivotnodt? je to to iste ako ked di kalisok kupite? myslim ci nie je menší /väčší, ci nie je tvrdší a tak. Dakujem

janka256
4. aug 2015

@mon77 ta vzorka je pri ms nepouzotelna su to vyradene kalisky s dierkou ja som ju chcela iba na vyskusanie objednavam uz normalny bez vady 🙂

kuckac
4. aug 2015

Nečítam celú diskusiu, tak sa ospravedlňujem,ale nerozumiem ako sa to rieši na verejných toaletách alebo napr. v práci, kde je umývadlo v tej spoločnej časti ???

lubkavargova1
4. aug 2015

no to umyvanie je trosku kamen urazu....lebo to proste na vymenu a umytie je potrebne sukromie...je to fajn vynalez, ale na nejaky cas tampony budu mat svoje miesto na policke 😅

0silvia0
4. aug 2015

@kuckac na str. 8 tejto diskusie píšem, že na verejných toaletách to ja osobne riešim fľašou vody so sebou a vlhčenými obrúskami, ale možno to niekto rieši inak...

zuzanka.zuzu
4. aug 2015

otázky do fóra - prečo nie LUNO? resp. aké máte skúsenosti s LUNOm?
@simsalabim @dugyna @wewe22

dugyna
4. aug 2015

@zuzanka.zuzu nesedi nekvalitny preteka a vela zien tlaci...

napr ale lunacup je super...

sunnysummer
4. aug 2015

@zuzanka.zuzu ja mam luno violet, zatial pouzivam treti krat a som spokojna. Je pravda, ze nemam ho s cim porovnat, mozno casom pridem na nieco, co by mohlo byt lepsie ale zatial uplne bez problemov. Kupila som ho na nejakej zlave a kedze som nemala skusenosti a nesadol by mi, nelutovala by som vyhodene peniaze. Tak isto ti nemusi sadnut ani drahy. Ak si to niekto chce vyskusat, vkladanie, manipulaciu atd, ja by som ho praveze odporucala kupit ako skusobny. Ked budes mat stastie a bude ti vyhovovat, tak mas vystarane 🙂

molka
4. aug 2015

@zuzanka.zuzu mám Luno na skúšku, predtým som mala Mooncup. Luno mi sadol až na druhý cyklus, prvý mesiac mi pretekal, asi som potrebovala nájsť ten správny spôsob vkladania. Potom už sedel perfektne a fungoval na 100%.

ami18
5. aug 2015

Baby, včera som čítala vaše príspevky, že to skúšate aj "na sucho" (bez MS).. tak som si kalíšok vyvarila a skúsila som to tiež. Vkladanie bolo v pohode, skoro hned sa mi rozvinul, ale to vyberanie! Prebiehalo mi hlavou, že asi skončím na gynekologii alebo si vyberem celú maternicu. Ani za nič mi nešlo zrušiť podtlak a to mám vzorku, čiže tam je dierka a stále nič. Robila som všetko jak som mala, ale ledva som sa tam vedela čo i len s jedným prstom dostať. Inak som ho vôbec necítila, len to vyberanie bola čistá katastrofa a keby mám takto bojovať s tým na verejných wc.. ach, snáď sa to naučím a potom objednávam už normálny Yuuki.

0silvia0
5. aug 2015

@ami18 podtlak sa najlepšie zruší nie strkaním jedného prsta, ale jemným stlačením celého spodku kalíška, teda aspoň u mňa to tak funguje už aspoň 2 roky 🙂 Určite nasilu neťahať, treba len cvik, určite to zvládneš.
Ja osobne mám Ladycup a maximálna spokojnosť

sorciera24
5. aug 2015

@ami18 neboj sa, asi vacsina po prvom raze tak bojovala s vyberanim;)..aj ja...prvu MS by som hadam aj jezka porodila, len nech ten kalich dostanem...nevedela som ho dociahnut, uchopit....potom som si precitala skusensoti inych a treba kalisok posunut panvovymi svalmi....cize aj ked to nejde, tak dat sa do podrepu a zatlacit akoby na stolicu alebo ako ked rodis (tie, co uz rodili, vedia...).....a ono to fakt slo....ako vravim....prvu MS som prerodila 😀 ....a potom som uz chytila ten grif a uz super...uz mi staci sa len mierne rozkrocit, povolit spravne tie svaly a uz ho uchopim a potom vykyvem zo strany na stranu a vyberiem🙂
neboj, chce to len cvik....vela trpezlivosti prajem🙂

ami18
5. aug 2015

@0silvia0 skúšala som potom stlačiť aj celý spodok a nič, nevzdal sa bez boja 😀
@sorciera24 mne sa zase neposúval nikde držal ako prilepený 😅 to vyberanie zo strany na stranu som veru neskúšala, v nedelu mam ms tak určite vyskúšam, ďakujem 🙂

0silvia0
5. aug 2015

@ami18 možno to bolo tým, že si skúšala nasucho bez ms. Pri ms to určite nebude držať ako prilepené, predsa je tam len viac mokro 😎 Určite to nevzdávaj, skús aj tak ako radí @sorciera24, uvidíš, že s kalichom je to iný komfort pri ms 🙂

ami18
5. aug 2015

@0silvia0 určite to ešte nevzdám, keď ho tak chválite určite to stojí za to 🙂 ..ale čo ak budem mať silnejšiu ms a kališok bude plný? Keď stlačím spodok tak sa z neho predsa vyleje, nie?

ami18
5. aug 2015

@0silvia0 a práveže na sucho doslova to nebolo, pretože som použila BIO kokosový olej, čítala som, že sa môže používať ako prírodný lubrikant, keďže je aj antibakterialny, preto mám z toho trochu divné pocity.

0silvia0
5. aug 2015

@ami18 ja v prvých dňoch ms vylievam častejšie pre istotu, takže nikdy nie je úplne plný 🙂 A ten spodok stlačíš len jemne, nie úplne...

sorciera24
6. aug 2015

@ami18 vylievaj castejsie, kalisok sa ma vymienat, ked je nie uplne plny, ale za plny sa povazuje tak do 2/3tin....cize neboj, nevylejes....

emma_932
6. aug 2015

dievcataaaaa... pomoooooooooc
odkila viete, ze sa rozvinul???? ja som ho tam strcila, no nevedela som zistit, ci sa rozvinul. mam Ladycup, o par dni mam dostat MS, ale to bude iny porod 🤐

lucinocka
6. aug 2015

@emma_932 citit ked sa urobi podtlak a drzi...alebo prejdes prstom kruh okolo spodneho prstena...musi byt pekne okruhly, ziadna prehlbina

lubkavargova1
6. aug 2015

@emma_932 to je asi citit...ale neviem ti to potvrdit, lebo ja som este neskusala...ja si pockam na menzes...mam taky pocit, ze kym sa naucim ze co a ako tak budeme skorej "jezkov" rodit ako toto vyberat/vkladat.....ale to ja zistim, az ked vyskusam 😀 😀

emma_932
6. aug 2015

@lucinocka no prstom som presla a nejakom som to nevedela zistit 😅 no som este kaliskova panna, idem to skusat. uz som vytiahla aj lubrikacny gel 😅

sorciera24
6. aug 2015

@emma_932 ked nepreteka a vsetko je v kalichu, tak je dobre rozvinuty....mimo MS neviem, vtedy mi ho netreba 😀 uvidis najlepsie pocas MS

emma_932
6. aug 2015

@lubkavargova1 no ja som to chcela vyskusat pred MS. aby som potom nematurovala..
este ma napadlo, ze som ho mozno dala moc vysoko... ta srandicka na konci netrcala, akurat som na to dociahla.. inak von isiel uplne lahucko. ty brdo hotova veda toto

lucinocka
6. aug 2015

@emma_932 vyskusaj pocas ms vo vani🙂