icon

Menzes - bezvložková metóda

papricka33
25. sep 2016

Ahojte, počuli ste už o bezvložkovej metóde pri menštruácii? Funguje na podobnom princípe ako bezplienkovanie u detí. Praktizujete to niektorá? Ja som zostala pri prvých informáciách trochu v šoku, čo je toto zase za výmysel. Čím ďalej nad tým rozmýšľam, tým viac mi to vŕta v hlave. Cieľom by okrem iného malo byť aj zníženie záťaže životného prostredia, ale aj zdravotné výhody pre ženu, keďže v poslednom období sa objavuje veľa informácií o tom, že hygienické tampóny, či vložky obsahujú veľa škodlivých, či dokonca karcinogénnych látok. Pripájam článok http://lucieharnosova.cz/2015/10/28/volna-menst... 🙂 Čo si o tom všetkom myslíte? .... Vďaka za názory 😉

Strana
z2
elviku11
25. sep 2016

ja som o tom počula... kamoška to praktizuje, vraj úspešne... ale ešte som to neskúšala 🙂

simsalabim
25. sep 2016

@papricka33 ty brdo, tak toto sa mi zda trochu od veci... v praxi si to neviem predstavit vobec. Omnoho pohodlnejsie je podla mna fungovat s poharikom - tiez nezatazuje zivotne prostredie. Pri tejto metode by som sa od nervozity nevedela absolutne na nic sustredit. Za mna rozhodne nie...nestoji mi ani za vyskusanie. Na zachytenie menstruacnej krvi aj prirodne narody pouzivali rozne hubky, tampony, vlozky...toto sa mi fakt zda pritiahnute za vlasy.

katka253111
25. sep 2016

Ja som o tom uz davno pocula,ale neviem...nelaka ma to skusat...

papricka33
autor
25. sep 2016

@simsalabim ono možno to ide u žien, ktoré sú práve doma, alebo majú nejaké slobodnejšie povolanie... Tiež si ti neviem predstaviť napríklad u seba, v škôlke, keď mám niekedy celé dopoludnie problém vybehnúť na WC 🙂 alebo u takej predavačky, za pokladňou, či ženy za pásom vo fabrike... :-/ Možno tak cez voľné dni

katka253111
25. sep 2016

@simsalabim aj mne...a nepride mi to, ze sa to da ovladat... ja zatial zostavam verna tamponom,ale dlho rozmyslam nad poharikom...fungujes s nim? Vies nejaky odporucit?

papricka33
autor
25. sep 2016

Ešte pridám jeden článok od spminanej autorky. Inak, ona je dosť činná podnikateľka, robí prednášky... ktovie, aká je skutočná realita 🙂 http://lucieharnosova.cz/2016/08/03/co-ma-spole...

catherinah
25. sep 2016

@katka253111 neda sa to ovladat. Skusala som, tieklo az za usami. Nerealne absolutne.

papricka33
autor
25. sep 2016

@katka253111 ja som začala po 2. pôrode s pohárikom, ale len v prvých dňoch, keď je strašne silná. Ako taký doplnok k vložkam. Asi to ešte chce tréning, lebo to sem tam ujde. Ale nemusím behať každú polhodinu 🙂

dkethe
25. sep 2016

neviem, z biologickeho hladiska mi to pride absurdne asi ako podme ovladat zrenicku oka/srdce/crevo...
mozno z nejakeho lesneho alternativneho hladiska budis..

simsalabim
25. sep 2016

@katka253111 ja uz roky pouzivam Melunu shorty. Je to skrateny poharik, lebo pocas nenzesu mi krcok klesne velmi nizko. Kupivala som u vyrobcu, www.meluna.eu

katka253111
25. sep 2016

@catherinah ved to 🙂 mozno ak ma take kramy, ze skoro nic, tak jej to ide, ze nic nepotecie... ja mam po jednom porode ako na zabijacke 😂😂😂

katka253111
25. sep 2016

@papricka33 aky mas poharik

papricka33
autor
25. sep 2016

@katka253111 GynCup kúpila som ho cez nejaký zľavový portál

papricka33
autor
25. sep 2016

@dkethe ale napríklad jogini, dokážu ovládať aj črevá... a tajní agenti aj srdce... aspoň teda vo filme 😀

sardinka336
25. sep 2016

Celé to znie velmi jednoducho a riziko trapasu je velké. Ked to teče tak to teče, nedá sa to volou ovladat a v dnešnej dobe miliona moznosti menštruačnej ochrany ....ale ako pokus dobré .

puklica13
25. sep 2016

@papricka33 zlatko..vas filme dokaze aj priemerny slovensky dochodca vyzit z dochodku 😀..

oslo1
25. sep 2016

Tak to ja by som na zachode presedela cez celu menstruaciu a ten ucet za vodu by bol urcite vyssi ako za tampony.
Mam full time robotu, kde drzim moc. Mechur hodiny, to by som vyzerala ako na jatkach.

monilik
25. sep 2016

@papricka33 fuuuha...prve co mi napadlo - preco si neskomplikovat zivot, ked sa to da aj jednoduchsie...ci?

lubkavargova1
25. sep 2016

Tiez som raz o otom citala v Emme...davnejsie....ale to treba mocno vediet praktizovat. Ja radsej ostavam verna tamponom a kalisteku....neni to taka sranda furt prat veci...a uprimne, nie kazda zena ma slobodne povolanie alebo take kde ma moznost byt full nature....a uprimne, ja osobne by som sa citila dost neprijemne ze mi to tecie po nohe...a bohuzial su miesta kde to proste sa nehodi alebo neobstoji...vobec si neviem predstavit naprkilad tak naostro cestovat v buse alebo vo vlaku...ci dana dama bude surovat aj potahy tam??? Nemyslim...este vela vody musi pretiect Dunajom kym toto bude "normalne" 🙄

stellamaris
25. sep 2016

@papricka33 po dlhorocnom pouzivani vloziek ( tampony nemozem,neznesiem ich) som sa rozhodla vyskusat teda kalisok.Gynekolog mi poradit nevedel,lebo nepoznal ziadnu pacientku s mens.kaliskom,tak som sa pytala u jednej porodnej asistentky.Kedze kalisok ma 3 velkosti,tak vyber si.Mam velkost 2,nerodila som nikdy vaginalne,iba sekciou,tak mi staci.Prve pouzitie zvlastne,aj sa mi podarilo pospinit oblecenie.....chce to trochu cviku,ale da sa s tym kaliskom fakt vyzit.Myslim ekologicka varianta,kedze sa snazim zit zdravo 😉 Nikdy viac vlozky alebo ine..........a bez kaliska tiez nikdy viac.Zadrziavat krvacanie ci ovladanie vaginy teda neovladam 😅

lukamka
25. sep 2016

Fijha nepočula som o tom, ale slabunky odvar toho u mna nezamerne fungovalo v noci. V prvých dňoch ms som sa budila raz-dva krát v noci na wcko a pri tom vždy vytieklo všetko co sa nazbieralo. Keď som si všimla, že vložky ostávajú čiste, tak som chodila spávať len s intimkou. Cez den vložka, alebo pohárik. Ale uvidime aké to bude po pôrode. Každopádne si neviem predstaviť že cez den by som to takto podchytila, lebo v prvé dni som mala aj za hodinu vložku bez jediného bieleho milimetra...

jatva
25. sep 2016

to chce asi riadny cvik ak to vobec beznej zene pojde. Zatial som presla na latkove vlozky a casom mozno kalisok.

papricka33
autor
25. sep 2016

@stellamaris ja som po druhom pôrode celá nejaká zdevastovaná 😒 takze asi musím spevňovať aj panvové dno. Ten kalisek mi po dlhšom čase akoby klesá dolu. Ale ako doplnok mi zatiaľ veľmi pomáha. Chce to asi trochu cvik, hlavne keď sa vrátim do práce (výmena, dezinfekcia... ) Kúpila som si pre ten prípad dva kusy. Hádam si na neho nejako zvyknem 🙂

stellamaris
25. sep 2016

@papricka33 no trochu cviku treba,nie je lahke,ho umiestnit tak,aby nepadal ci bol neprijemny.Ale inak potom to ide.Akurat v robote chodim sefovi na wecko,kde ho mozem bez vyrusenia umyt a nasadit 😅

katka253111
26. sep 2016

@lukamka to je jasne...ked lezis, tak to tak netecie...a ked sa postavis, tak vtedy vela ide... ja uz vlozky neriesim, fungujem na tamponoch aj v noci niekolko rokov 🙂 neznasam ten pocit, ked sa clovek po dlhom lezani ci sedeni postavi 🙂

fadama
26. sep 2016

Povie my niekto co je to ten kalistek 😕 co tu o nom viacere pisete ?

lukamka
26. sep 2016

@fadama to je taky silikonovy poharik, ma kratku stopku a pri okrajoch malicke dierocky. Zavedie sa dnu podobne ako tampon a on sa tam prisposobi tak, ze don tecie krv. Vybratie chce troska cviku, lebo musis ukazovakom zrusit podtlak, ktory sa vytvori, ale inak je to super vec! kludne tam moze ostat aj 12 hodin. Ja som ho odcenila hlavne pre plavecke treningy. Tampon totiz saje vodu z bazena a tym ti moze dotiahnut do tela nejaku pliagu, ale toto je lekarsky silikon, vyvaris vzdy na zaciatku a na konci ms a inak len oplachujes v horucej vode.

fadama
26. sep 2016

@lukamka Dakujem za vysvetlenie nikdy som o tom ani nepocula. A ani si to neviem predstavit mat poharik a dost velky vypada byt.

papricka33
autor
26. sep 2016

@fadama je zo silikonu, uplne makky 🙂 pred zavedenim sa zlozi a vo vnutri sa vystrie a pricucne na cipok 🙂

sardinka336
26. sep 2016

Určite to chce s kališkom cvik a je to aj vec zvyku ale da sa to, zda sa mi to pohodlnejšie ako s vlozkami, aj ked nezatracujem ani tie.
Po porode som kališok ani mat nemohla - sklzaval mi, proste to telo nebolo ešte pripravene, svaly ,,v čudu,,.

Strana
z2