icon

Menzes mi mešká 1,5 mesiaca a mám neskutočné bolesti podbruška. Tehotná nie som

bsodbue
27. máj 2020

Ahojte chcem sa spýtať či sa s týmto niekto nestretol mam bolesti neskutočne ako pri menštruácii až na to že ju nemám mešká mi už vyše mesiaca a pol a aj vtedy keď som ju mala naposledy mi prišli až po vyvolavacke lebo meškali a mala som taký hnedý výtok veľmi dlho ako keď končia. Som panna takže tehotenstvo je vylúčené. Neviete niektorá čo by to mohlo byt?

daganov
28. máj 2020

@bsodbue k lekárovi ťa nenapadlo ísť?

s_a
28. máj 2020

Počkaj, donesiem sono a pozriem sa..

veronikaszabova
28. máj 2020

@bsodbue moze ist aj o cystu. Bez gynekologovi

bsodbue
autor
28. máj 2020

@daganov bola som pri lekárovi aj som mu volala keď bolesti neprestávali povedal mi že mam ležať a že mi môže Maximálne pichnúť vyvolavacku pretože keďže som panna nemôže s tým nič robit

bsodbue
autor
28. máj 2020

@veronikaszabova mam cystu na pravom vajecniku môže to byt z toho?

bsodbue
autor
28. máj 2020

@s_a je mi jasne že mi neviete vyliečiť bolesti 😅len sa pýtam či niekto nemal niečo podobne a ako to riešil

fokuska
28. máj 2020

@bsodbue Takze lekar ta nevysetril?
To, ze si panna nebrani vysetreniu - ak teda neshlasis s vaginalnym ultrazvukom, tak vie urobit ultrazvuk cez brucho, pohmatom sa vysetruje aj cez konecnik. Dost zvlastny pristup, ze neriesi pricinu.

bsodbue
autor
28. máj 2020

@fokuska keďže mam s týmto problémy už dlhšie na ono chodím pravidelne ale minule som mala pocit že lekár ktorý mi ho robil iný než môj ho odflakol urobil len sup sup nie cez podbrusko ale cez žalúdok a povedal že tam nič nie je aj keď dovtedy mi vždy vraveli že mam cystu ...a čo sa týka reálneho vyšetrenia môj lekár mi povedal že by ma tým nechcel truamatizovať vraj je to bolestivé a keďže som taká mladučká nechcel by ma trapit

fokuska
28. máj 2020

@bsodbue Ale no... cez zaludok sono? To je dost daleko aby sa pomylil a nepozrel vajecniky a maternicu ;)

Zda sa mi zvlastny pristup lekara, ze povie, ze nechce traumatizovat a dalej problem neriesi. Ked mas bolesti, tak to nie je v poriadku. Niekedy je mozno lepsie absolvovat trosku bolestive vysetrenie ako mat sustavne bolesti a nevediet z coho. Moze sa to zhorsovat, nie je dobre nechavat to len tak.

Kolko as rokov a ako dlho uz mas menstruaciu? Mala si ju pravidelnu, alebo od zaciatku je to nepravidelne?

bsodbue
autor
28. máj 2020

@fokuska 17 a 5 rokov už mam preto by už mohla byt pravidelná áno cez žalúdok telefonoval a ponáhľal sa nemyslím že sa na mňa sústredil 😄

fokuska
28. máj 2020

@bsodbue No dobre nechajme ten zaludok... este som nevidela aby sa gynekolog pomylil o 30cm a robil ultrazvuk uplne na inom mieste.

A tych 5 rokov si mala pravidelne? Mala si uz niekedy take bolesti?

evik159
28. máj 2020

moze to byt tou cystou, zrastami... zmen doktora a to rychlo

bsodbue
autor
28. máj 2020

@fokuska nikdy som nemala pravidelne a bolesti som mala pri každej jednej menštruácii a dosť silne

bsodbue
autor
28. máj 2020

@evik159 a nevieš ako by som si mohla aspoň trochu uľaviť možno nejaký čaj alebo cviky aspoň zatiaľ lebo nie som doma a môžem ísť k doktorovi až v utorok a tiež bolesti sú nepríjemne som nafúknutá mam pocit že puknem

evik159
28. máj 2020

@bsodbue daj si tabketku od bolesti... moze to byr aj endometrioza, ta sa liecit neda, len operativne odstranit loziski (laparoskopicky)... ja som kvoli bolestiam bola aj na pohotovosti, ale velmi s tym nic neurobia. zmen doktora, ziadaj odber krvi na onkomarkery ( tie su pri endimetrioze vyssie)

alison11
13. jún 2020

@bsodbue Ahoj ja som takto sa trápila od začiatku od 11rokov som mávala až 68dňové cykly a bolestivé menštruácie a silné 8dňové menzesy. až v 17tich po strate panenstva ma sonom vyšetril gyn. matka dala hak nasadiť prešlo ale potom až keď som gyn. zmenila ten mi povedal príčinu polycystické vajčeníky to znamená cystatejúce vajíčka ktré nepraskali a následne anovulačné cykly kvôli ktorím som amla nepravidelnú ms a pri praskaní cýst hrozné bolesti po stranách maternice a silnejšiu ms lebo meškala a sliznica rástla. A to trvalo 4roky kým sme sa dočkali rového dieťatka a na druhé sme čakali po 3potratoch ďalšie 3roky.radšej zmeň gyn. kým si mladá aby si včas bola liečená a nezhoršilo sa to ešte viac a nemusela trpieť zbytočne dlho.A zabrať Ti môže z lekárne čaj gynastan ženský čaj mne veľmi pomáha.A od bolesti aulin je na predpis od gyn.Držím palce.