Mám 20 rokov a stále nepravidelný menzes

kvetinka48
14. jan 2018

Ahojte, mam 20 rokov a od prvej menstruacie (prva asi v 11tich) som mavala nepravidelnu menstruaciu (tym nemyslim ze mi meskala 2-3 dni, ale kludne aj 2-3 mesiace). Na kontroly chodim pravidelne. V 17tich mi nasli cysty na vajecnikoch (inak vsetko ok), dostala som HAK a vytratili sa. HAK som brala 2 roky cca. (Pri hak sa mi menzes upravil)
Prvy oktobrovi tyzden som mala menstruciu, vysadila som HAK a odvtedy nic. Bola som u doktora, vyvolavacku som nevhcela este, pojdem na nu koncom januara vtedy mam mat aj prehliadku.
Pred tyzdnom som dostala hnedy vytok. Pokial som nemala HAK tak som ho mavala casto, aj mesiac vkuse, ale zdal sa mi byt iny ako teraz. Ja uz neviem preco to nefunguje tak ako má 😔 Je tu niekto ako ja? Prisli ste na problem? Co sa tyka tehotenstva podarilo sa?
Ps: partnera som mala 2 a pol roka jedneho, teraz rok a pol druheho

katarina1210
14. jan 2018

Ahoj, ja som mala hneď od prvej menštruácie problémy: dlhý cyklus, nepravidelný, cysty na vaječníkoch, niekoľko krát bolesti z prasknutých cýst, operácia vaječníku a pod. V 16 som si nechala predpísať antikoncepciu. Odvtedy samozrejme cyklus krásny a po cystách ani stopy 🙂 V 23 som vysadila antikoncepciu, pretože sme chceli o rok začať sa pokúšať o bábätko. Menzes som nemala 3 mesiace, vyvolávačku som v žiadnom prípade nechcela, sú to zase len ďalšie hormóny. Potom som mala asi dva dni špinenie a tri dni krv a zase nič skoro dva mesiace. Potom po skoro dvoch mesiacoch už bola krv 5 dní a vlastne odvtedy síce nie pravidelný cyklus ale celkom v pohode. A po 9 mesiacoch od vysadenia už to bolo upravené a to som brala antikoncepciu skoro 7 rokov celých. Čo sa týka bábätka to sme začali skúšať po roku a 1 mesiaci od vysadenia. Presne začiatkom júla a ku koncu júla som už bola tehotná 🙂
Takže telo by sa malo dať podľa mňa samé dokopy 🙂 ale je to na tebe, je pravda že každé telo je iné a inak sa zotavuje/ správa. Ale na tvojom mieste tak ako som to ja urobila, by som do žiadnej injekcie/vyvolávačky nešla 🙂 A určite ak tam nie je iný skrytý problém, tak bábätko by sa malo podariť 🙂 Držím palce

nelinka888
15. jan 2018

Ale nepochopila som, prečo sa vlastne pýtaš, chcete sa začať snažiť o bábo či ako?

libawet
17. jan 2018

@kvetinka48 neber HAK, je to chémia do tela, svinstvo, kt. "rozhasí" celý ženský organizmus, ak máš problémy, radšej voľ niečo prírodné a bylinné, napr. gynex je výborný a aj pomáha, upravuje cyklus, pomáha pri neplodnosti a iné, ak sa obávaš nechceného tehotenstva, radšej nech partner používa kondóm, ten mu neublíži na zdraví.