icon

Mierny zápal pankreasu a panická porucha

nikuskaakolarova
17. jún 2022

Ahojte mala ste niektoré zápal podzaludkovej žľazy (pankreasu)? Mám lieky omemyl treba pri tom zápale držať nejakú špeciálnu diétu? Bola som na pohotovosti tam mi dala len liek a nepovedala že či nejakú diétu držať ľudia ma vystrašili že to treba ísť do nemocnice hneď na hospitalizáciu a keďže mám panicku poruchu depresie tak len placem a spadla som do úplných depresii vraj je to na celý život a mám strach že zomriem ďakujem za odpovede 😭😭😭

janka54321
17. jún 2022

@nikuskaakolarova choď na hospitalizáciu a hotovo, zápal pankreasu není sranda a ak teraz budeš jesť, tak si poškodis. Už pri miernom zápale sa v nemocnici úplne odstavuje od stravy, vody....ukľudní sa a smer nemocnica

maminka142
17. jún 2022

@nikuskaakolarova ako Ti zistili zápal pankreasu? Mne ti zistili z krvi ale nakoniec najväčšiu šarapatu mi robil žlčník...
Viem, že je to ťažké v Tvojom stave ale stres je tiež vinník.
Ja som mala aj pri väčšom strese bolesti...
Neboj nezomrieš, len dodržuj diétu a určite aj lekársky dohľad alebo aspoň kontroly 😉

nikuskaakolarova
autor
17. jún 2022

@maminka142 tak zavolala som si záchranku čakala som že ma vezmu na urgent ale povedali že to určite není pankreas len mám žalúdok podráždení lebo sa ani nenajem poriadne mám depresie dali mi niečo do žili a tabletku na ukludnenie lebo som sa celá chvela od strachu a úzkosti a zatiaľ sa cítim dobre ja nemám bolesti silné a mám ich len občas že ma to zabolí tak slabunko len som sa vystrašila keď mi na pohotovosti povedala že to je ten pankreas a usúdila to len podľa hmatu na bruchu 🤷‍♀️

sisaza
18. jún 2022

@nikuskaakolarova neboj.kebyze mas vysledky z krvi na hospitalizaciu,urciite by ta nechali...zatial daj dietu,pankeaticku,zo zaciatku prisnu..mne to sposobila kapusta,takze vylucit,pls smotanu,kavu,ovocie cerstve,a vsetko kde su jadierka...a sledovat co jes,co to sposobuje..neskor kontrola usg,odber amylaz,od gastroenter kreon najlepsie popripade pri bolestiach algifen..neboj.bude lepsie.ja ma pankr uz 6rokov..zatial ok,ale najviac to pomienuje stres..tak v klude

loginexistuje
18. jún 2022

@nikuskaakolarova ak by si mala zapaleny pankreas si v uplne inom stave a vezmu ta do nemocky prestan si citat diagnozy na nete a radsej sa porad so svojim psychiatrom mozno potrebujes doplnit liecbu

nikuskaakolarova
autor
18. jún 2022

@loginexistuje ak sa smiem spýtať aké ste mala vy príznaky lebo mna nevzali do nemocnice tak ja neviem na čom som

loginexistuje
18. jún 2022

@nikuskaakolarova ale ty nemas potvrdeny zapal pankreasu ved ti nerobili ani krvne testy ani sono
pre uzskostne osoby zamerane na pozorovnaie seba nie je vhodne pisat priznaky ziadnych ochoreni lebo si hned zacnu namyslat ze ich maju 😉

nikuskaakolarova
autor
18. jún 2022

@loginexistuje nie nerobili lebo má nechceli zobrať do nemocnice preto mám strach lebo neviem čo to je a kým nemam výsledky z krvi sa nedokážem ukľudniť ešte má do toho boli krcna chrbtica a kríže

janka54321
18. jún 2022

@nikuskaakolarova zápal pankreasu je vážne ochorenie, keď by tam naozaj bolo podozrenie, tak odoberú krv a spravia sa všetky ostatné vyšetrenia ...podľa mňa ho môžeš mať podráždený ...poprípade len žalúdok, nakoľko pankreatický záchvat je neskutočne bolestivý a ak by si ho mala, tak by si doma isto nebola ..kríze bolia s pankreasu ale krcná chrbtica nie ...treba, aby si sa teraz ukludnila a v pondelok choď obvodnej, ta ta pošle na vyšetrenia, a možno to bude len podráždený žalúdok poprípade žlčník a treba nějaké lieky na ukludnenie ..v každom prípade držím palce, všetko bude dobre

nikuskaakolarova
autor
18. jún 2022

@janka54321 ďakujem pekne ♥️ len mňa to boli aj pod rebrami až dozadu mi to ide ale je pravda že to není silná bolesť a není stále ale ten strach tam proste je

nikuskaakolarova
autor
18. jún 2022

Tak nakoniec mám zápal žalúdka pankreas je v poriadku