Migréna a zvracanie
Dievcata, ahojte myslím ze nám migrénu, nebola som nikdy teda snou u MUDr. Ale vždy keď som vyčerpaná tak raz za 2, 3 mesiace to príde strašná bolesť hlavy, točí sa mi na zvracanie ma má nadvihuje.... Poraďte dačo prosím muž je v práci a je mi fakt otrasné... Nemôžem si dovoliť ľahnúť mam doma 3 deti. Magne b6 som si dala no nepomohlo, ďakujem za každú radu ❤️❤️❤️
@lauriema magnerot obsahuje 32mg horcika , od galvexu 51mg,... Je lacnejsie a moj gyn povedal ze najlepsie pocas tehu a kojenia... Mam s nim dobre skusenosti ale kazdemu zabera nieco ine 🙂 pekny den
@martamasarova vies porovnat aj vstrebatelnost ?
@martamasarova aha vidíš no teda ďakujem za info 👍😉aj tebe pekný deň 🖐️
@reni666 cinia je triptan a musi ti ju predpisat len neurolog. Nie je to volnopredajne liecivo.
Tiez mavam migreny. Pomaha len co najskor zobrat ibalgin (ibuprofen, nurofen...), otvorit okno, zatemnit, lahnut, lavor k sebe a skusit zaspat. Ak vynecham lieky a zaspik, zobudim sa s este horsou bolestou, ak nevezmem lieky dost skoro, uz nezaberaju... moja sestra je lekarka a poradila mi brat aj magnezium, beriem teda denne. ale velmi mi pomohlo, ze som sla na testy potravinovej intolerancie. Odvtedy mam migreny ovela menej... zistili mi, ze by som nemala jest mlieko, bielka, lepok, hrach... asi 40 potravin (aj zakladne) a aj ked vela ludi sochybnuje tieto testy, mne to strasne pomohlo... fakt mavam teraz migreny ovela menej. A ked mam, vacsinou viem, ze som zjedla nieco co som nemala alebo s jedla prilis neskoro po zobudeni...
Inak dakujem za tip s colou, nabuduce (aj ked snad nie tak skoro) to vyskusam 🙂 colu mam vzdy doma (v pivnici, nech ju vsetku nepopijem za tyzden), lebo ked mi je tazko, tak si ju otvorim a ulavi sa mi 🙂
Mne na migrenu nezabera nic len pretrpiet. Skus naraz vypit aj 3 pohare vody,deti uloz k telke,nech sa skludnia pri rozpravkach,ak to u vas zabera,na celo studene obklady a oddychovat. Ak mas citron,daj do vody a vypi.
ibalgin400 a lahnut si. Mne len to pomaha. Brala som v minulosti aj cinie, z toho mi bolo nevolno. Mne migrena trva dva dni. Dakedy potom den nic a opat sa vrati na par hodin. Je to hormonalne. Po porodoch som myslela ze mi migreny presli, no opat sa vratili, i ked nie s takou intenzitou ako predtym.
Ja beriem sumatriptan ...od neurológa...je na predpis... predtým rizatriptan... hneď prejde do hodiny

@martamasarova magnézium od galvexu najsilnejšie? Čosi, mne poradili že úplný strop je magnerot, no ja užívam magne b6....ale mam doma aj od galvexu len vraj DS to od galvexu horšie vstrebáva ja si dávam ten prášok rovno do úst