icon

Migréna s aurou, máte skúsenosť?

denisa87
12. feb 2013

Ahojte,trpim nou odkedy som dostala prvu menstruaciu,od 12 rokov,najskor ma chyti take zle videnie,co trva asi 30 minut,potom ukrutna bolest hlavy a nakoniec vracanie,trva to celý den,no odkedy viem ze existuju prášky flector,je to lepsie.Mate s touto migrenou aj vy niektora skusenosti,co vam pomaha,alebo co robite aby ste jej predisli?Dakujem 😉

nikamajko
10. júl 2015

Ahojte 🙂 mávam dosť silné migrény po porode...pred tým som ich nikdy nemala ...som sama na dieťa a niekedy sú tak silné že nedokážem ani existovať a momentalne ich mavam každy den....prosim poradte buď to nejaké babské recepty alebo uz to nejaké tabletky....mávam to teraz pomerne kazdy den a uz si neviem poradit 🙂

malicka883
10. júl 2015

@nikamajko ahoj ja tiez mavam migreny ale nie zas tak casto ale mam tabletky trinell no neviem ci je dobry napad ich jest kazdy den.ale raz za cas ti urcite pomozu .

nikamajko
11. júl 2015

@malicka883 dakujem za odpoveď...chcem sa spýtať je to na lekársky predpis?...ja som silná alergička a dnes som zistila že pokial nevezmem tabletky na alergiu ze som celkom v poriadku....niekedy chodím spať s migrenou a aj vsávam s migrenou ....

lucianka01
11. júl 2015

@nikamajko nepozeral si vedľajšie účinky tých tabletok? Ja som napr. brala Duphaston od gynekologicky a hlavu mi išlo roztrhnúť celých 10dní,čo som ich užívala. Neviem,či chodíš nejakému neurologovi, ale určite by si mala podstúpiť nejaké vyšetrenia,keď ta boli hlava každý deň. 😉

nikamajko
11. júl 2015

@lucianka01 pozerala som vedlajšie učinky ale nebolo tam písane nic o vedlajsich ucinkoch....najhorsie je ze som uz vyskusala asi 4 druhy tabliet na alergiu a po kazdych to mam tak som si povedala ze ich nebudem brat...cize ak ich nezoberiem da sa to vydrzat ale ja mám aj atopicky ekzem a ked nevezmem tabletky tak sa to sa skrabem viac a viac...a ked vezmem lieky tak mavam migreny....navstivila som alergologicku aj svoju obvodnu lekarku ,alergologicka stale zmeni lieky a obvodna povedala ze obcas sa to moze stat a malo by to prejst ak si na tie lieky zvyknem 🙂

malicka883
11. júl 2015

@nikamajko nie neni su na lekarsky predpis.no pekne ani tak ani tak ked si vezmes.aj zodac ti robi zle?

chavierka
11. júl 2015

...aj ja mávam od pôrodu hnusné migrény, dohnali ma k neurologičke, vyskúšala som 4 druhy tabliet, ani jedny nezaberali, aj ma upozornila, že možno budem musieť vyskúšať veľa tabliet, kým mi niektoré sadnú...všetky boli na predpis, frovamen, cinie, flector prášok - ten mi chvilu zaberal... kamarátka mi poradila nalgesin forte,/nie nalgesin s/ je na predpis a ten mi zatial dobre zabera.....ešte pijem čaj migrenal z lekárne

nikamajko
11. júl 2015

@malicka883 ano brala som zodac ,alerid certizin... 🙂 viem vsetky maju jednu a tu istu zlozku len nazov sa meni 🙂 dnes som bola cely den bez tabletiek tak bolo to lepšie fungovala som normalne ...takze budem musiet zmenit tabletky na alergiu... 🙂 po pripade si dam prepisat jeden z liekov ktore ste mi poradili baby 🙂
@chavierka nalgesin s som brala ale su to obyčajne lieky ako napr ibalgin 🙂 ale viem ze Sko si chvalia tak ho vyskusam aby som ho mala doma preistotu ked sa too nahodou vrati... tak vám dakujem pekne za vašu pomoc aj tak 🙂

chavierka
12. júl 2015

@nikamajko pozor nie nalgesin s čo reklamuju v telke, ale nalgesin forte čo je na predpis

malicka883
12. júl 2015

@nikamajko mne nalgesin s nepomohol.a to som si vzala dva.ja zatial co som mala take najsipnejsie z liekov bez predpisu bol twn trinell je to novinka a svagrine to doporucol doktor ked jej dojdu lieky na predpis. Alebo skus behnut za lekarkou nech ti nieco predpise

nikamajko
12. júl 2015

@malicka883 este vyskušam ten trinell a ked nepomoze ani to tak urcite skocim ku lekarke 🙂
@chavierka ano viem že forte je na predpis len som sa pomylila v predoslom komentari....ale momentalne som vysadila uplne vsetky lieky je to druhy den a citim sa super uplne 🙂 podla mna to sposobuju lieky na alergiu ...

malicka883
12. júl 2015

@nikamajko a preco vlastne nejdes alergologicke alebo koznej neviem kto ti predpisuje lieky na alergiu nech ti ich zmeni? Ked je v kazdom co si brala jedna a ta ista zlozka tak zrejme ta ti robi zle tak nech ti predpise s inoubucinnou zlozkou. Aby sa ti nezhorsili problemy koly ktorym beres te lieky na alergiu.

zuzana271
21. nov 2019

Ahojte, chcela by som sa poradiť.. opýtať...nikdy som nemala migrenu s aurou...ale keď som navštívila neurologicke tak mi povedala, že to môže byť migrena s aurou a preto sa chcem opýtať va...som 5 mesiacov po porode...mala som dva dni pred menzes...sedelela som v obyvacke, z ničoho nič som začala zahmlene vidieť, stúpli mi na ľavej ruke prsty, potom ruka, tvar...a cítila som sa taká mimo...tlmene som počula...vypila som tri poháre vody...a začalo to ustupovať...trvalo to možno 20 minút...a potom ma začalo bolieť čelo, oci....ale strašne, trvalo to 3 dni, bolest hlavy...aj pri chody...potom mi to ustúpili...od vtedy som to nemala, bola som aj na MR, na výsledky ešte čakám...čítala som už hocičo, že to môže byť...mali ste aj vy niekedy takýto stav...dakujem

chavierka
21. nov 2019

@zuzana271 kazdý mesiac pred menzesom....akurát,ze mi netrpnu prsty

zuzana271
Autor odpoveď zmazal
zuzana271
21. nov 2019

@chavierka tak to ti nezávidím, že každý mesiac...tak môže to byť migrena s aurou?

miriam11
Odpoveď bola odstránená
marlent
21. nov 2019

@zuzana271 ahoj ja mavam to iste pri migrenach trpnutie zla artikulacia zmatenost porucha videnia aura a nasleduje sialena bolest hlavy a citlivost na svetlo..mne na to pomaha jedine (aj ked som si vedoma ze sa to nema nesmie takze ti to neodporucam) dat si ibalgin a zapijem ho flectorom..

chavierka
21. nov 2019

@miriam11 mne momentalne zaberaju antimigrenove cipky....predpise aj obvodny lekar...zarabaju v lekarni...no sú návykové...minule mi ich take namiesali...ze boli asi velmi.silne...migrena presla hned,no 2 hodiny mi bolo strasne zle...nepopisatelne zle...potesis ma,ked mi napises do IP o horciku,ci ho viem kupit

chavierka
21. nov 2019

@zuzana271 kludne....ja niekedy fakt vidim az na oranzovo zeleno....otrasne stavy....a nam dojem,ze sa to zhorsuje...

miriam11
Odpoveď bola odstránená
matuskova003
22. nov 2019

@miriam11 ahooj tak porad to magnezko prosím 🙂

chavierka
22. nov 2019

@miriam11 vdaka

chavierka
25. nov 2019

@miriam11 prosim ta pekne,posli mi IP s tym magnezkom.velka vdaka ❤

kurce22
27. apr 2020

@miriam11 prosím kde môžem kúpiť ten horčík?🙏

lenocka137
6. jún 2020

Ahojte baby mávam tiež migrénu s aurou😔tá aura je horšia ako samotná migréna, chcem sa spýtať mala niektorá z vás auru taky cik cakovity útvar, blikajúci, ktorý sa postupne presunie na obe oči, potom to prejde, potom príde, že si necítim 3 prsty na pravej ruke na pár sekund, potom mám problémy sa vyjadrovať a potom príde bolesť hlavy.... Ale už 2x sa mi stalo, že to blikanie pred očami sa po hodine vrátilo asi 3x....prešlo a zase, prešlo a potom zase.... A zase... A na ďalší deň som ešte mimo... A keď mám auru tak napríklad sa
pozriem na svoje ruky a zdajú sa mi čudne akoby mi nepatrili.... 😔A aj vtedy počujem akoby z diaľky.... No je to veľmi zvláštne

marca12
6. jún 2020

@lenocka137 ano mavam take a pre mna je desiva ta artikulacia,ja neviem rozpravat komolim slova,neviem povedat suvislu vetu,robi mi to problemy v praci. Kolegyna to nechape a ohovara ma. Hanbim sa,ze som taka neschopna.
Zacne mi trpnut hlava alebo niektora cast tela. Fakt hroza tieto migreny.

lenocka137
6. jún 2020

@marca12 aj ja to mám, chcem povedať dobrý deň a povie dobrú noc... Vtedy sa snažím nerozmýšľať a nič nehovoriť... Vo štvrtok som mala migrénu ale len blikanie bez toho rozprávania a ešte dnes nie som úplne fit... Ja sa aj bojim vždy takto pár dní po migréne s aurou pozrieť na bielu stenu alebo do TV, mam strach, že zase mi začne to blikanie...

lenocka137
6. jún 2020

@marca12 tá kolegyňa je pekne blbá ale tak to by musela zažiť taký strach aby to pochopila...

chiccco
6. jún 2020

@miriam11 prosim ta vies mi tiez napísať bližšie info o tom magneziu.