icon

Mikronodulárny bazocelulárny karcinóm

henrieta300
7. okt 2020

Co znamena infiltracia zasahuje do retikualnej dermis?na co vsetko sa mam pripravit? Ide o bazaliom typ mikronodularny. Strasne sa bojim :(

nelca0510
7. okt 2020

@henrieta300 viete, toto je fórum pre mamičky. A toto je vyslovene veľmi odborne. Prečo ste sa nespytali lekára? Skúste otázku smerovať do poradne všeobecného lekára.

sili82
7. okt 2020

@henrieta300 v skupine Zdravotníci na MK je kozna lekárka. Napis tam.

macekovam
7. okt 2020

@henrieta300 neboj sa.. Odstránia ho a bude dobre..

20erika07
7. okt 2020

@henrieta300 niekde ten nador prerastol ... starka mala takto v papieroch pri nadore krcka ze infiltracia do moc.mechura a rekta

henrieta300
autor
8. okt 2020

@macekovam dnes som bola u svojho kozneho s vysledkami a aj vravel ze je vyrezane cele a kontrola o 6 mesiacov..ze je to ok, len tie stresy vcera, hrozny pocit z toho co na nete clovek vygoogli

nelca0510
8. okt 2020

@henrieta300 veľa zdaru🙂

olsan
2. okt 2021

@henrieta300 Prosím , ako je to u vás po roku ? Mne to diagnostikovali pred týždňom a bojím sa, čo bude. Znamienko- bazaliom som mala vo vlasatej časti hlavy a chirurgom bol odstránený. Co ma čaká?

henrieta300
autor
4. okt 2021

@olsan bola som na kontrole 1 mesiac po vybrati a tak po polroku, kde jazvu nevedel ani medzi vlasmi najst, spytal sa ci som si nieco ine nenasla na tele, a ze mam prist o rok, s tym, ze uz potom nebudem musiet chodit a este mi prehmatal uzliny na hlave a krku a tak zhodnotil ze netreba nic riesiť
pristup ma zaskocil, ale ze toto nie je nic vazne...chodim k dr.Kampe v KE

olsan
5. okt 2021

@henrieta300 Ďakujem ti, potešila si ma...ja som od vybratia 2 týždne, ale za uchom mám už dlhšiu dobu zväčšenú uzlinu, tak mám strach, či to nesúvisí. Prosím, ty chodíš na kontroly na kožné alebo onkológ? Ja som bola len na chirurgii po výsledky histológie, a chirurg ma upokojil, že je to von , tak to bude ok. Kožná lekárka pri prvom vyšetrení určila, že je to bazaliom a treba to vybrať. No verím, že to bude v poriadku. Ešte raz ti ďakujem a prajem všetko dobré.

henrieta300
autor
8. okt 2021

@olsan iba na kozne, ano aj ja som sa velmi bala, bolo to pre mna velmi stresujuce. Chirurg mi povedal to iste, mala som sa objednat na kozne, tam mi skontroloval ako sa zahojila jazva a prehmatal uzliny a to bolo vsetko. Mojej mame tiez vyoperovali bazaliom na ruke mesiac po mne a postup bol rovnaky, iba kozne, ziaden onkolog.
dakujem aj tebe vsetko dobre 🙂