icon

Je bazalióm vážny a vracia sa stále?

29. dec 2024

Ahojte dievčatá mame sa spravila vyrážka na nose, ktorá nemizla a aj krvacala. Bola s tým pri kožnej lekárke ta nevedela co to je. Tak sme s tým šli na estetickú kliniku, kde povedali ze je to bazaliom a vybrali jej to z nosa. Lenže mame sa nestihol nos ani zahojit a zasa sa jej tvorí ta vyrážka. Je ten bazaliom vážny? Bude sa tvoriť stále? Mate s tým skúsenosti?

3009
•
30. dec 2024

Bazaliom sa môže vytvoriť opakovane. Treba ho vždy dať čo najskôr vybrať. Je to rakovina kože bez metastáz ale rakovina ktorá sama nezmizne.

martinmmartin
•
30. dec 2024

Bazaliom je zhubny karcinom a treba ho vybrat cely aj s okolim a to je niekedy problem lebo niekde proste "okolie" uz ani nemas (nos viecka atd). A to estericka klinika nevybavi. Odobera sa material ktory sa musi poslat na histologiu(mikroskop) kde musia potvrdit ze je to cele prec .

mk1111111111
•
30. dec 2024

@martinmmartin vybera sa to aj na estetickej chirurgii, s okrajom, ako na inej chirurgickej klinike a nasledne sa ti posiela na histologiu.

mk1111111111
•
30. dec 2024

Ano, treba vybrat opatovne. Ak to nevybrali vsetko, objavi sa znova. Je to forma rakoviny koze, preto to netreba zanedbat.

pininka1
•
30. dec 2024

Ja som mala na ruke, vyberali mi pred pol rokom. Určite to trebalo dat na histologiu lebo podľa toho sa určuje druh a ďalšie sledovanie ci liečba. Ja som mala kombinovaný druh, ale napriek tomu kožný stále vraví nech si to sledujem, či to opäť nerastie. Sú ale druhy ktoré sa opakuju a aj vytvárajú metastázy. Čítala som si o tom dosť veľa, ak sa to opakuje, určite treba zvoliť aj inú liečbu.