Mohla ma nová doktorka vyradiť bez karty?
Ahojte. Chcem sa spytat otazku, menim si vseobecnu lekarku a tej, od ktorej odchadzam, som poslala postou ziadost o vydanie zdravotnej dokumentacie, nakolko som prestahovana do ineho mesta a nemala som cestu do jej ambulancie. Myslela som, ze sa zdravotna dokumentacia nesmie vydat do ruk pacienta, tak ze si to automaticky poslu postou medzi sebou lekari. Ta moja sa vsak na to vykaslala a vola mi po tyzdni, ze si mam pre to prist sama.. Tej, ku ktorej prestupujem, sa dnes uz nedovolam, ale moja otazka znie - mohla si ma ta nova doktorka vyradit z evidencie, ked jej este nebola dorucena karta?
@biba_18 ano… ci tam nie su nejake casove obmedzenia, dokym musi mat ta nova dr u seba kartu..
Nie už si jej pacientka ak si podpísala zmluvu bez ohľadu na kartu.
Nevidim dovod. Ale ozves sa jej zajtra, vysvetlis situaciu a uvidis.
No nemyslim si, ze ta vyradila, lebo este neobdrzala kartu.
Inak ma to prekvapuje, tiez som mala dojem, karta sa uz nesmie vydavat do ruk pacienta. Ale to je len take vseobecne povedomie. Nemam na to oporu v dakom rozhodnuti, zakone, ci metodike.
nie, nemyslím že by ťa mala vyradiť. mne nová povedala že potrebuje kartu až pri prvej návšteve ...
O tom počujem prvý krát, že sa nesmie vydať do rúk pacienta jeho karta. Nechápem to. K otázke nemôže ťa vyradiť.
Nie, veď si podpísala dohodu.Ja by som osobne pre kartu nešla čo, ak si sa odsťahovala 200 km?
Nech ju pošle k druhej doktorke k tej novej môžeš ísť zatiaľ aj bez karty čo potrebuje má v pocitaci
@maranco tak potom pani byvala doktorka autorky jedna protipravne a ma povinnost dokumentaciu sama zaslat.
Hoci byt autorkou, uz by som sla si ju zobrat sama a odniest osobne. Lebo natahovat sa s tym nema zmysel.
Stara ta vyradi na konci mesiaca a nova priradi k novemu mesiacu
Nejako z tvojho textu nerozumiem ako vies, ze uz ta vyradila? Povedala ti to priamo? Uz si s novou dr podpisala zmluvu? V prispevku riesis len zdravotnu dokumentaciu. 🤷🏻♀️ A nie nemali by lekari davat takto ale niektorym je to jedno.
casove obmedzenie tam nie je. Podpise sa zmluva u novej lekarky a to je vsetko, caka na kartu. Mo jgynekolog nikoho nekontaktoval, vyradil ma a kartu som zhanala ale nova gynekolgicka vobec neriesila... :D kartu som si potom isla zobrat sama... Popravde, napr. nove ambulancie uz funguju stylom, ze kartu si vyziadaju od lekara a pacient nerobi nic... Tvoja byvala lekarka ak bola poziadana, mala tu dokumentaciu zaslat.
@bloger nemusis mat strach, karty sa bezne davaju, aj na vysetrenia.. u praktickeho podpisujem vzdy len knihu, kam ide karta atd, ked ju vratim, poznacia ze prisla naspat... velakrat chodia tie karty zplne zbytocne, ale... ked to odborny lekar ziada, ma to mat :DD aj ked ju nakoniec ani neotvori.
este dodam, zjednodusene, ze pre teba je podstatna zmluva, a pre novu lekarku to, ze bola stara oboznamena o tom, ze pacienta od ... prebera ona. Nie karta.
@simca06022011 Dakujem za vysvetlenie. Prepáč ale zľakol som sa.
@maranco Vdaka aj tebe.

celkom nerozumiem, prečo by ťa nová vyraďovala?? akože kvôli tomu že to "dlho" trvá?