icon

Mohli sme sa nakaziť?

11. feb 2021

ahojte,ja uz sama mam totalny chaos,tak prosim radu.
7 dni dozadu moj muz pomahal znamemu, ktory havaroval, vyberat ho z auta, NEMALI RUSKA! Boli ale na vzduchu, dnes bol ten chlap pozitivny.Moje deti boli vcera von chvilku s jeho detmi.Ja viem, co si myslite, ze sme riskovali.Ale vsetko dodrziavame,nestretavame sa,len deti uz potrebovali kamaratov, tak sa trochu von gulovali.
Ake mame podla vas sance chytit covid?

Strana
z2
patka06
11. feb 2021

je v karanténe a prišiel sa poďakovať?

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
rosalie1411
11. feb 2021

Autorka, manžel by mal byť v karanténe, ak ten známy mal príznaky už v nedeľu. Ak nemal príznaky a vyšiel v utorok pozitívny, tak manžel teoreticky nemusí byť v karanténe. Ak príznaky mal známy už skôr ako v deň výsledku testu, mal by sa nahlásiť ako kontakt pozitívnej osoby na testy. Odporúčam ísť naozaj až na 8. Deň od stretu, pretože britská mutácia aj keď je agresívnejšia, prejavuje sa neskôr. Co sa týka deti, tie by mali byť 14 dní v karanténe, nakoľko je vysoko pravdepodobné, že aj deti toho známeho sú pozitívne. Každopádne je to vrcholne nezodpovedné od toho známeho, že pusti deti von, keď majú byť v karanténe. Asi by som mu patrične vynadala. Ty v karanténe nie si, jedine, žeby mali manžel alebo deti príznaky alebo by vyšli ako pozitívni.

jenny257
11. feb 2021

@matejko18 to rusko ti je na dve veci , toboz teraz v zime ....

mogaa
11. feb 2021

AK išlo o britskú mutáciu, tak sa mohol nakaziť aj muž a aj deti......treba počkať a ísť na test, bez testu ti nikto nedá odpoveď či sa nakazili alebo nie.....tá britská mutácia je naozaj oveľa infekčnejšia a niekedy stačí byť chvíľu bez rúška alebo ho mať zle nasadené a je to tam.....

bagre
11. feb 2021

@simca06022011 aj ja som čitala...ale no... neviem. Veď človek dýcha predsa. A zo skúseností, ak by sa dalo nakaziť len od kašlajúcich tak niektorí neviem odkiaľ by to mali 😕

jaroe
11. feb 2021

@simca06022011 aj ja som to citala, dokonca je to aj nazor jedneho SK pneumologa.

jaroe
11. feb 2021

@bagre to je skor o tom, ze ked nemas priznaky, tak nemas zrejme v sebe tolko virusu, aby si ho sirila

jaroe
11. feb 2021

Autorka, neboj sa. Od suseda to bolo teda od veci, mohol sa podakovat cez telefon. A sused je chory alebo len pozitivny?

ysseba
11. feb 2021

No áno, z čoho máš chaos? Boli ste s pozitívnym, bez rúška, tak áno - mohli ste sa nakaziť. A čo teraz? No normálne budete v karanténe, prihlásite sa ako kontakt na PCR alebo pôjdete na AG testy. A budete dúfať, že ste to neschytali a ak áno, tak sa budete dopovať vitamínmi a acylpyrinmi a budete veriť v ľahký a rýchly priebeh. A kamošovi povedzte, že nabudúce nech pošle radšej čokoládu jak koronu 😀

Strana
z2