Môj dlhodobý problém - akné na tvári
Dobrý večer prajem. Dlhodobo má trápi akné na tvári. Máte niekto s tým skúsenosti? Nejaké rady?
Používala som rôzne krémy, prípravky, chodila som na chemicky peeling, čistenie, nič nepomáha.

@nikita.sk presne tak .. ani ja by som do toho nesla ...
@kristie571 nemozes byt na nieco alergicka?
@lucka12399 Nie nie. Testy na alergologii, či pichanie do rúk, naplaste alebo krvné testy, všetko je čisté
@kristie571 roaccutane.. Cim skor tym lepsie...kasli na jeho odporcov, fakt pomaha a akne sa nevrati. Necakaj uz,lebp budes cela zjazvena.
@kristie571 kaslu na detoxy, potrebujes to dostat z krvi..
Este by ti mohlo pomoct 4P medical, ich kyslikova terapia lieci akne do hlbky, ale su len v Ba, neviem odkial si
Ale to fakt pomaha.
Skús naozaj oskúšat ten roaccutane, acnenormin, isotretinoin (su to rovnake lieky len iny nazov), preco by si sa mala obmedzovat v tolkych veciach, co nejest, co nepit a cely zivot? Viem aky boj je to s akne a malo kto pochopi o com to naozaj je aj po psychickej stranke. Džgať na seba neustale mastičky, vodičky, olejčeky vselijake čajiky a neviem co. Dokedy? Poznam par ludi a citala som aj vela recenzii ako tieto lieky vela ludom pomohli a zmenili zivot, a akne uz bolo minulostou. Ano ma to nejake vedlajsie ucinky (co dnes nie?) ako sucha plet, ale stoji to za to to vydrzat a VČ pominú a s ním aj to trápenie. Je veľa videii na YT s vysledkom pred a po liekoch ktoré su priam úžasné.
@matqa411211 kamaratka uzivala roacutan...nepochopila som sice preco lebo plet mala uplne v pohode, len raz za cas vyrazka, no po liecbe sa jej uz nikdy neurobilo nic...len ozaj to ma hrozne vela vedlajsich ucinkov, takze treba zvazit. Ja som aj uvazovala ale kaslem na tu chemiu...ale tiez to nemam take ako autorka ...vtedy by som uz asi isla do toho
@matqa411211 neviem, či jej dobre radíš. Prejav akné na koži je vnútorný problém, ktorý sa tlačí z tela von. Potlačíš chemickými liekmi prejav akné a prejaví sa ti ten vnútorný problém inde na tele, možno oveľa horšou chorobou. Takisto som si prešla ťažkými prejavmi, tiež som to mala na tvári, roky ...viem, čo to robí so sebavedomím, užívala som na to všelijaké lieky, hormonálne masti, ale vždy to bolo len na určité obdobie dobré a zas sa to vrátilo. a vždy keď bolo obdobie "kožného kľudu", čiže som to potlačila kortikoidmi, rapídne sa mi zhoršila alergia a astma. Zmena jedálnička je len o zvyku a je to trvalá zmena, ktorá navyše prináša ďalšie zdravotné benefity ako dobrú imunitu, peknú postavu a dobrú náladu...a nemá žiadne vedľajšie účinky, len to, že na začiatku treba zabojovať so závislosťou na cukre.
Ďakujem všetkým za super rady!!!
Ako som si čítala vedľajšie účinky liekov Roaccutane, vážne do tých liekov nejdem aj keby má stali peknú pleť. Psychické zdravie si preto nepoškodím 🙂 ale vďaka za rady
@kristie571 necitaj príbalový leták.. viem o viacerých ľuďoch čo to vraví absolútne nič iné nebolo Akurát mali trošku vysušené pery docasne..to vyriesi labelo..
Jedným z tých ľudí bol môj bývalý frajer ktorý mal tak brutálne Ak nie že tvoje ešte oproti tomu nič nie je. Jemu sa stávali úplne krátery na tvári krku a chrbte. Bral roaccutane asi 5 mesiacov a má dodnes pokoj a to už mal vtedy 33 rokov a dnes ma skoro 50 a ak sme sa mu nikdy nevrátilo.
Ja si prečítam príbalový leták každých liekov, ktoré beriem 🙂 ospravedlňte ma, ale určite nebudem brať niečo, čo mi zlepší tvár, ale môže to mať vážne následky na mojej psychike. Nebudem predsa deti vychovávať s mimo hlavou a budem sa sebapoškodzovať 🙂 To sa radšej zmierim s nedokonalou pleťou ako keby som mala mať takého možné vedľajšie účinky 🙂 Zasa až tak dokonalú pleť nemusím mať, aby som si poškodila psychiku a spáchala samovraždu to fakt nie :D
@kristie571 dobry vecer, ste naklonena alternatívnej medicine?
@kristie571 homeopatia a úprava stravy
@kristie571 tak to je tvoje rozhodnutie ale tie vedlajsie ucinky mas vsade, aj pri obycajnom paralene,(napriklad angioedem co nie je vibec sranda) a predsa si myslim ze raz za zivot si ho uz urcite uzila 🙂, iba ich jednoducho musia napisat ale sanca je miziva, ze by si dostala z toho psychicke problemy, zbytocne ta to odstrasuje, kopu ludi to vzalo uplne vpohode ale smaozrejme moj nazor neber sko presviedcanie ta o niecom
Mám svoj vlastný názor nato, keď vo vedľajších účinkoch je uvedené,,sebapoškodzovanie, samovražda, depresia" 🙂 radšej budem celý život s vyrážkami ako celý život trpieť depresiou, aj keď je % minimálne/mizivé 🙂 ale ďakujem za radu a názor ;)
@kristie571 prosim ta, ziadna take ucinky ti nehrozia.. prehnane sa bojis.. okrem toho,keby sa ti nieco nezdalo, mozes ich vysadit a hotovo.. nemyslis??? Vrd by si spozorovala volaco... ale nic take nebude.. Oni tam napisu aj 1 pripad z miliona..realne nic take nehrozi..
Exovi ich predpisala top kozna D v BA, tusim Rasochova sa volala a ta chodi na take konferencie po celom svete, ze ma info z prvej ruky.. mne by teda zas nestalo za to chodit s tskou tvarou..skor to skodi tvojej psychike a sebavedomiu!!! Nemyslis?
Skor zjazvena chodit a nic neurobit je podla mna sebaposkodzovanie
Takto si sa na to nepozrela?
@kristie571 Ahoj, možno ti to bude znieť ako blbosť, ale ja by som na to šla stravou. Vylúčiť mäso a mliečne výrobky aspoň na 2 týždne a uvidíš. Plus pozri si YouTube, je tam x ľudí bojujúcich a akné... Samozrejme, najlepšia je diagnostika u lekára, ale ak si na nej už bola a nič nezistil, aj toto jw jedna z ciest. A ako spomínali vyššie baby, pred nejakými experimentmi so stravou, by som šla na gastro a ku gynekológovi
@katrin21 Napísala som svoj názor. Radšej nechám si tvár takú ako mám, ako keby som si mala trošičku nadštiepila psychicky stav 🙂
@kristie571 wau, to sa ti ale velmi rychlo dokaze zlepsit plet. Co je to prosim ta za krem? Mozes dat presny nazov? Vdaka
@kristie571 superr, dakujem pekne 🙂 daj potom po case vediet ako ti to pokracuje. Fakt obrovsky rozdiel 👍
@kristie571zuby máš poriadku?
@linda0405 áno sú v poriadku 🙂
@kristie571 Ahoj, písala som ti správu 😊
@kristie571 ako to cenovo vychadza? pozriem sa aj ja po tomto 🙂
@moonka1 Micelárka stale okolo 13-14€ a krem do 12€ 🙂

@nikita.sk Vynechala som cukor, z bieleho pečiva som mala tento týždeň 1 rohliček 🙂 mliečne nejem, nepijem. Kávu taktiež som vynechala a alkohol úplne.
Ďakujem za stránku. Idem hneď vyskúšať.