Mokvavá ranka na hornej pere.
Dobry den.Chcem sa poradit.Pocas menstruacie mi na hornej pere vznikla mokvava ranka obvodu cca 5mm a nemizne.Neviem,ci to ma suvis s menstruaciou..Nemavala som,Chvala Bohu ani herpes
nijak casto,takmer vobec a zrazu toto..Neviem,co na to,cim to potriet,zasahuje uz aj kusok za peru,
nevytvara sa chrasta ani nic,co by naznacovalo hojenie,Bojim sa,ze mi ostane jazva..Ci je to vnutorneho povodu,ci presnejsie hormonalneho,netusim,,Som cca ppol roka po porode,doteraz som nic take nemala..za vsetky rady dakujem.
tak to, ze si nemavala herpes neznamena, ze sa ti nikdy nemoze spravit. skus si na to kupit nejaku masticku alebo take tie hojive naplaste, tie by ti to mali trochu aj zamaskovat, hlavne si to nechytaj aby si si to nerozniesla aj niekam inam
Podla mna herpes,ale mala by si navstivit kozneho. Urcite si nedavaj na to Framykoin ako ti tu niekto radil,co o tom prd vie. Framykoin sa dava na bakterialne infekcie a je to antibiotikum! Herpes a ostatne vyssie menovane su virusy. Nemaz si to nicim,nechaj susit na vzduchu. Resp. navstiv lekara.
Dakujem za vsetky rady,pokusim sa dostat ak nie ku koznej,aspon do lekarne,je to trocha tazsie na materskej bez vodicaka a muz v praci..Kozna by bola najlepsia volba,iste..Ked sa mi robili kutiky,tak postacil balzam na usta,na toto to vsak nezabera,tak uz ani nejdem mazat balzam,je to nieco ine,mozno ten herpes..
@elizabeth88 Na takéto veci používam bahennú masku od Nuskin, mne vždy pomohla, používam aj na viditelne žilky na lícach a časom sa úplne stratili 🙂
Riesenie za drobne: B komplex papat +b komplex 1 tabletka rozpucit pridat kvapku vody a natriet na noc, a ano framykoin zabera (osobna skusenost, herpes na celej brade + lice, kozna skusala vsetko mozne, po mesiaci mi obvodny lekar kazal dat ocnu mast framykoin, zmizlo len z toho;), mizne aj z pudru framykoin, rovnako zaberie roztok hypermanganu urobit za par drobnych, aj zovirax, ale je drahsi. Riesim podla toho, co prave doma mam. Len ziadna kozmetika, masky, zubne pasty...este viac to mokva. Pekny den
Ku koznej by som isla az neskor, vacsinou predpise kortikosteroidy, ziadna slava. Tiez osobna skusenost
@stelak presne tak kožná ti dá len kortikosteroidy,,,môj mnažel má ekzém a už mu nič nepomáhalo, tak sme vyskúšali NuSkin a zatial pomáha, už nemá ruky ako krodkodil ( a to doslova)
@skrinkaminka moj 14 rocny syn ma atopicky ekzem na rukach, skusali sme vsetko mozne, osvedcil sa Leciderm, ale na dovolenke sa vyhadzal a nic ine som nemala len klasicku obycajnu modru indulonu (ziadne nechtikove at.), ekzem zmizol skoro okamzite, odvtedy len toto pouzivame namiesto vsetkych predrazenych kremov, fungujeme tak uz 2 roky a bez koznej
@skrinkaminka tie draplave krokodilie ruky poznam🙂 ked je syn lenivy mazat;) este horsie to je ked to rozskriabe do krvi lebo je lenivy mazat🙂 to uz si po skole bezal zainvestovat do indulony 1,65 eur z vreckoveho, aby som nerobila prednasky o dolezitosti mazania;)
@kittykat22 Framykoin je antibiotikum účinkuje iba proti baktériám. Herpes je vírusového pôvodu takže antibiotiká na to nie sú účinné.
@stelak nám indulóna ani troška nepomohla, ešte viac to "rozožrala",,,,,,takže sme boli nútení vyskúšať niečo iné...a dobre sme urobili, zatial je pokoj a ruky nádherné

moze to byt herpes, aft, plesen, ruka noha usta. Skus framykoinovu mast - ta hoji vsetky zmienene problemy.