icon

Môže anestézia spôsobiť vypadávanie vlasov?

2. dec 2025

Pred mesiacom som bola v celkovej anestézii vyberali mi žlčník aod tej doby ňu že extrém pri česani vypadávajú vlasy mám pocit že mám polovicu svojich hustých vlasov preč 😭😭😭 môže to mať súvis s narkozou? Čo mám robiť,?

enmery
2. dec 2025

@anonym_autor S narkóze nie, so stresom pre telo po operácii áno. Dáva sa dokopy. Ak bude ale vypadávanie trvať dlhšie ako 3 mesiace, navštiv lekára a nech Ti vezme krv.

anonym_0bc433
2. dec 2025

Podľa mma súvisí s narkozou. Moja mama aj svokra mali tento problém po narkoze. Ale potom po pár mesiacoch sa to dalo dokopy. Vtedy sme kúpili niečo v lekárni bolo to drahšie ale pomohlo im to, len už si nepamätám názov. Skús sa ích opýtať čo by odporucili. Ja odporúčam aj vlasové serum od kerastase na rast vlasov.

enmery
2. dec 2025
@anonym_0bc433

Podľa mma súvisí s narkozou. Moja mama aj svokra mali tento problém po narkoze. Ale potom po pár mesiacoch sa to dalo dokopy. Vtedy sme kúpili niečo v lekárni bolo to drahšie ale pomohlo im to, len už si nepamätám názov. Skús sa ích opýtať čo by odporucili. Ja odporúčam aj vlasové serum od kerastase na rast vlasov.

@anonym_0bc433 S narkóze to má nulový súvis. Takto reaguje telo na stres po operácii, kde človeku výberu orgán!

anonym_0bc433
2. dec 2025
@enmery

@anonym_0bc433 S narkóze to má nulový súvis. Takto reaguje telo na stres po operácii, kde človeku výberu orgán!

@enmery mojej mame ani svokre žiadny organ nevyberali tak prosím na mna neútočte. Ja som mala to iste keď som bola len vkratkodobej zilovej anestéze kde sa mi pozreli do maternice zo spodu. Tak píšem reálnu skúsenost 3 ľudí.
Ľudia manu bežne problémy po epriduralnej ak spinalnej anestéze tak je logické že aj po celkovej tak asi toľko.

anonym_9eda5c
2. dec 2025

@anonym_autor tiež sa mi stalo že po narkoze mi začali chvíľu padať vlasy viac. No do nejakého mesiaca po sa to upravilo.

zankapetro
2. dec 2025

nemyslim si, ze to ma nejaky suvis so samotnou narkozou, ale skor by to mohlo byt tym stresom, ako je aj vyssie spomenute. ja som pod narkozou este sice nebola, ale vlasy mi vypadavali teda riadne. za mna je dobry Vitahair, na toto mi velmi pomohol 🙏

janulienka78
3. dec 2025

mne sa to tiež stalo po operácii. Ešte v nemocnici mi na vankúši zostávalo množstvo vlasov.....Postupne sa to upravilo

anonym_0cb233
3. dec 2025

@anonym_autor s anestezou ako takou nie
Skor stres

simca06022011
3. dec 2025

ano moze, pretoze sposobuje telu stres=aj keby si ty nijaky nepocitovala, myslim, ze som niekde citala ze sa to dokonca moze prejavit do niekolkych mesiacov...