Môže bolesť chrbta spôsobovať vysoký tlak a paniku?
Dobrý večer, ospravedlňujem, že sa opýtam, ale idem na to:
teraz, asi 2-3 h dozadu som bol na pohotovosti, lebo mi zostalo zle, tlak vysoký, tep detto, strach, tlaky na hrudi, tŕpnutie pier, vzadu na hlave, prsty a tras v rukách, hyperventilacia. Dnes to bolo zas tak náhle, ležal som na ergonomickom vankúši, potom som vstal, prešiel po byte a zrazu - zle. Doma tk: 169/95, pomedzi som panikáril, išiel som na pohotovosť - EKG nič, ok, (#poz.: keby bolo niečo zlé, tak by ma nepustili len tak domov, že?? ), TK: 160/100, podali mi: Vasocardin 50, Mg do žily a Tensiomin 12,5 pod jazyk, tlak išiel dole, dýchal som lepšie, pulz sa zlepšil...
= preto sa chcem opýtať, tieto stavy, čo som písal, môže robiť AJ CHRBÁT 🤷♂️? Myslím to tak, že mi tam čosi zablokuje, zostane mi blbo a k tomu sa pridá panika...??? 😞 ja som už úplne znechutený, viem, že PP má obdobné príznaky, ale môže aj chrbtica urobiť/pomôcť pri stavoch?
Ďakujem veľmi pekne...
Mne pri PP pomaha napit sa studenej vody, a obliat si studenou vodou hrudnik, a niekomu hned napisat messanger, proste hocijaku somarinu
Ja mám hyperventilačnú tetániu, úplne rovnaké príznaky ako ty - spôsobené chrbticou. Lieči ma normálne neurológ.
@hsara99- neurologovi som o tom hovoril a nič, chcel som, aby mi vykonal obstrek, dávnejšie mi to pomohlo a odmietol, bola mi podaná infuzia, čo mi vôbec nepomohlo....
@fifozbs Ahoj no tak si dávaj obrovsky pozor mne sa to raz tak stalo tiež,že som prehnal s pitím kávami každý deň tri poháre kávy a druhy deň som dostal epileptický záchvat až krčovity našťastie mamka otec boli preč ja som bol sam doma ako som sa prebral ešte som sa cely triasol a jazyk mi ako keby trpol rýchlo som si odmeral tlak mal som 179 je to neprijemne a srdce mi stále bilo rýchlo toto neje sranda druhy deň som šiel na pohotovosť tak mi povedali veľa odpočinku hlavne nepiť kávy,piť veľa Horčíka,Magnézia predpísali mi aj liek MEBILET liek na tlak a aj liek proti stresu a napätiu pi magnézium vodu ja ju pijem a hlavne zeleninu,ovocie ktoré znižujú krvný tlak do teraz ja mam veľké problémy zaspať
AD teraz berieš Filip? Ako máš nastavenú liečbu? Berieš aj magnézium? Pomôže ti na chrbticu.
treba ist k psychiatrovi aby ti predpisal AD a lieky na zachvaty paniky
treba ist k psychiatrovi aby ti predpisal AD a lieky na zachvaty paniky
@anonym_0a8dc9 on berie AD, je dlhodobo aj psychiatrický pacient. S týmto prichádza každý mesiac, stále mu je zle. A ľudia mu stále radia. On sa len potrebuje uistiť, že je všetko v poriadku, keďže ako sám písal, je aj kardio pacient.
@fifozbs Tieto priznaky vyzeraju ako tetania. Mozno by nebolo od veci nenechat sa odbit neurologom, aby ti spravil testy, alebo prip. zmenit za ineho. tetania nemusi byt len od chrbtice, ale aj zo zvyseneho stresu (aj podvedomeho). A toto co opisujes tieto priznaky na to uplne sedia.
@fifozbs Ahoj no tak si dávaj obrovsky pozor mne sa to raz tak stalo tiež,že som prehnal s pitím kávami každý deň tri poháre kávy a druhy deň som dostal epileptický záchvat až krčovity našťastie mamka otec boli preč ja som bol sam doma ako som sa prebral ešte som sa cely triasol a jazyk mi ako keby trpol rýchlo som si odmeral tlak mal som 179 je to neprijemne a srdce mi stále bilo rýchlo toto neje sranda druhy deň som šiel na pohotovosť tak mi povedali veľa odpočinku hlavne nepiť kávy,piť veľa Horčíka,Magnézia predpísali mi aj liek MEBILET liek na tlak a aj liek proti stresu a napätiu pi magnézium vodu ja ju pijem a hlavne zeleninu,ovocie ktoré znižujú krvný tlak do teraz ja mam veľké problémy zaspať
@stelly652,ja kávu nepijem od strednej školy, nerobilo mi to ok, takže cca 10r nepijem kávu, len čierny čaj 1-2 za deň
AD teraz berieš Filip? Ako máš nastavenú liečbu? Berieš aj magnézium? Pomôže ti na chrbticu.
@anonym_9d0b22- AD užívam Duloxetin 30mg, cca každý 2.-3.týždeň príde atak (silný), občas sú slabšie, trvajúce 15 - 30 min., Atarax pri ataku + večer na spanie....
@fifozbs toto je typicky tetanicky zachvat. Treba vysoke davky magnezia. Ber 5x dene Mg + 1x vit B komplex + 1x vapnik (nie spolu s Mg!). Ber kym sa nezmiernia priznaky (niekolko tyzdnov) ,potom postupne znizuj davky, vyluc vapnik a vit b. Ked sa budes citit dobre, ber udrziavaciu davku 1xtab magnezia 2x denne dozivotne. (Ja som takto bola liecena a 15r som nemala zachvat).
@fifozbs máš stresy? Alebo ťažké obdobie za sebou? Toto je tetanicky záchvat, je to skôr z psychiky než z chrbta. Chrbát teda tuhne a boli tiež z psychiky, ale nemyslím si, že by spôsobil takýto stav. Nasad si vyššie dávky magnézia, hlavne pri tomto záchvate. Dychaj do sáčku, prípadne aj calcium uži. Môže to byť samozrejme aj panicky záchvat, ale musíš ty sám vedieť čo sa deje v tvojom živote.
@fifozbs máš stresy? Alebo ťažké obdobie za sebou? Toto je tetanicky záchvat, je to skôr z psychiky než z chrbta. Chrbát teda tuhne a boli tiež z psychiky, ale nemyslím si, že by spôsobil takýto stav. Nasad si vyššie dávky magnézia, hlavne pri tomto záchvate. Dychaj do sáčku, prípadne aj calcium uži. Môže to byť samozrejme aj panicky záchvat, ale musíš ty sám vedieť čo sa deje v tvojom živote.
@monulka205 - momentálne prežívam také obdobie, od 02/2025 do 09/2025 = 3 práce (1. administratíva, sedavé zamestnanie, psychika; 2. Upratovanie denne, fyzická záťaž a 3.rovnako upratovanie 1x týž.), k tomu som sa dozvedel, že od januára budem bez roboty, kvôli konsolidácii, bude sa prepúšťať a medzi nimi som aj ja... takže áno, stresy. Od konca septembra som PN, a od polovice septembra mi začali tieto stavy.

Ja mám hyperventilačnú tetániu, úplne rovnaké príznaky ako ty - spôsobené chrbticou. Lieči ma normálne neurológ.