icon

Môže bolieť neustále žlčník?

14. feb 2023

Dobrý vrver chcem sa opýtať je m z n e žeby stále v kuse bolel zlcnik kus auza a zas boli

Strana
z2
janka_266
15. feb 2023

@simca06022011 ercp nech radšej negoogli, mne bolo potom hrozné, keď som si o tím čítala 😃 až kým mi nepovedali, že má na to uspua, vtedy mi spadol taký kameň zo srdca, že to museli počuť an na druhom konci sr 😃

autor
15. feb 2023

@janka_266 nie chvalabohu nie nenasli

autor
15. feb 2023

@janka_266 a jed vybrali kamene musela si ísť aj tak ba operaciu

simca06022011
15. feb 2023

@janka_266 na ercp bezne neuspavaju (niekde ano, ale v drvivej vacsine to ide ako bezna gastroskopia a trva to chvilu... kedze som na tom bola ana gastre potom este urcite aj 5x tak v pohjode viem porovnat, ze ziadny rozdiel v tom nebol:D ) ... a je to uplne v pohode. AKo ine gastro vysetrenie a tak sa potom ulavilo ze som vytancovala z ambulancie.

simca06022011
15. feb 2023

kamene zo zlcnika nevyberaju. A na operaciu pojdes, lebo tie kamene sa ti budu dookola robit, ten zlcnik uz nefunguje. A to mi ver, zijem s tym od narodenia dcery a zlcnik ide von. Aktualne plny kamenov a to som pred 12rokmi nemala ani jeden, len neskutocne koliky. za 10 rokov bolo horsie, lepsie a zhorsilo sa... lutujem ze som to nedala prec hned, takto sa nervovat s tym.

janka_266
15. feb 2023

@simca06022011 v bb hej, u mna to trvalo cez polhodinu, a keď nerátam porod, tak to bol môj prvý pobyt v nemocnici, takze som bola rada, že som nemusela byt pri tom
@autor, áno v októbri ercp, v novembri žlčník v decembri ďalšie ercp, našťastie, lebo pri operácii im ušli kamene až do pečene. A bez neho by to nevedeli, alebo až neskoro.

autor
15. feb 2023

@simca06022011 a prečo si nešla skôr na operaciu

simca06022011
15. feb 2023

@janka_266 no tak neviem ci tebe robili len ercp... ;) lebo pri tom veru do pecene ani z nej nic nevyberaju.. je to dost rychly zakrok, kde sa nareze myslim vyvod do dvanastornika ci co, a vyplachnu sa zlcovody. U mna to netrvalo ani nahodou dlhsie. A robili mi to v BB. Ale jasne, ak si mala az taketo komplikacie, tak to nie je o com... urcite by som sa tiez nenechala mordovat :D mne to robili dokonca ambulantne :D

simca06022011
15. feb 2023

lebo som nemuslea, tym ze ja som nemala kamene, mala som len koliky a na dve operacie som sa dostavila a proste nejak dali termin niekomu inemu, tak som sa na to vykaslala :D Mna strasil v BB primar ako na to zomriem, ked nepojde zlcnik hned von, aj o dva tyzdne, do dnes sa nad tym smejem. ALe fakt je, ze mat kamene, neriskovala by som. Prasknutie zlcnika, vycestovanie kamenov kade tade, upchatie zlcovodov, nasledne problemy s pecenou, pankreasom.. to nie je sranda. A este k tomu, niekdy tieto "tehtoenske" zachvaty zlcnikove prejdu... no mne nepresli :D hlavne ja nemama uz take nejake extremne bolesti ako ked som to mala prvykrat, ze osm nemohla ani chodit, zvracala celu noc atd. Mna proste boli brucho, chrbat, naduva ma po jedle... a aj to som par rokov mala klud. Ked mi to zacalo cca 1,5r dozadu, hned som sa objednala na vybratie, len covid.. cize taketo neurgentne veci neriesili. Naozaj, mas kamene, problemy, bolesti, ja by som si nenechala komplikovat zivot. Popri tom som ja horsie veci zdravotne riesila, cize ot malo prednost pred nejakym zlcnikom, ktoremu nehrozi nic... kedze na sone mi ho kontrolovali pravidelne.

janka_266
15. feb 2023

@simca06022011 tak mám napísane v prepúšťacej správe, ale tak ja som bola týždeň v nemocnici, predtým 5 dni kým sa mu to ukludnilo a potom ešte asi 2 dni. Dávali mi tam aj stent, ten potom druhýkrát vyberali a že videli aj nejaké kamene v pečeni, tak aj tie vybrali 🤷‍♀️ináč tiež mi to začalo asi mesiac po pôrode 😃sranda, že takéto veci v článkoch o nevýhodách tehotenstva nespomenú 😃

autor
15. feb 2023

@simca06022011 aha tak to je teda iné no a terás už ides

autor
15. feb 2023

@janka_266 a ako dlho si ich tam mala

simca06022011
15. feb 2023

@janka_266 mne uz v tehu byvalo zle, len ja som mala podla vsetkeho len stlacene zlcovody alebo nieco lebo kamene som nemala,a le fakt hrozne stavy a bilirubin atd vysoky, zapalove vysoke uz v tehu... a po porode take zachvaty ze som myslela ze umriem :D porod bol nic oproti tomu... no veru, ale teda, neda sa to vediet.. je to ale castejsie ako sa zda 🙂

janka_266
15. feb 2023

V pondelok záchvat, v stredu už žltá u doktorky, hospitalizácia, v pondelok robili ercp, v stredu domov. Záchvaty začali mesiac po pôrode. 9mesiacov po pôrode vyberali žlčník

lulu2014
15. feb 2023

Myslim ze bohate staci ten zlcnik a uz komplikacie z neho. Ale neda sa takto fungovat. Takze treba riesit. A teraz sa ako citis?

autor
15. feb 2023

@lulu2014 terás mi je lepšie kolíky mam ale nie toto co včera a ráno som zvedavá do kedy

zdenulkam
29. apr 2024

Ako sa ti darí?

Strana
z2