Môže borelióza spôsobovať bolesti po prekonaní?
V lete pri odbere krvi na boreliózu som mala hodnoty
Igm - negatívne
Igg 5,2 - pozitívne
Doktorka mi to vysvetlila že som teda musela prekonať boreliózu ale teraz už ju nemam.
Len problém je ze ja mám dlhodobé bolesti chrbta a brucha, rebier. jednoducho sa necítim dobre. Nemôže tá borelióza toto robiť, že zanechala nejaké takéto problémy?
@lonely66 no to je parádna. A to sa nejako aj dá riešiť ešte alebo nie?
@lonely66 ja to mám veľmi podobné. Stále ma bolí niečo iné. Bolí ma cela chrbtica, aj brucho cítim. Také pichanie ťahanie.
@lonely66 to áno. Ja som bola na gastre, na sono brucha 4x, na gynekológii pravidelne, u ortopéda 3x, na mri chrbtice, tam je to bez nejakého zásadného nálezu. Aj na RTG pľúc a chrbtice.. tak už mám toho dosť . Nelepší sa nič.
Ahoj ja som prekonala boreliozuhrejme ako malé dievčatko ale choroba ktorú zanechala vo mne (reumatoidna artritida)mi bude robiť spoločnosť už celi život presne ako opisuješ,mne to zasiahlo komplet pohybový a kĺbový aparát čiže lakte zápästia prsty kolena atd všade kde máš klbyaktivne to mám od 14r teraz mám 33 a beriem injekcie ktoré si picham a tiež chodím do nurchu do Piešťan ,,podľa mňa tam sa treba objednať oni tá pozvú na konzultáciu vďaka ,ním a mojej doktorke mám dobrú liečbu a viem fungovať aj led to už nikdy nebude také ako zdravý človek
@lonely66 práve som zmenila obvodnú lekárku, lebo tá sa ani neunúvala mi povedať, že mám takéto hodnoty , to som zistila až keď som si u nej bola zobrať papiere, lebo som ju chcela zmeniť. Budúci týždeň pôjdem k novej a dúfam, že sa to niekam pohne. Cítim sa niekedy príšerne. Akoby ma vlak prešiel.
@lonely66 dakujem
@lady511 no teda, tak to vie narobiť riadnu zlobu v tele.
Áno, mám strašné bolesti celého tela, bola mi diagnostikovaná fybromialgia z chronickej boreliozy, je to peklo na zemi.
@zefyra ja sa cítim tiež hrozne. Sú lepšie dní ale aj horšie.
Nič vám na to nepomáha?
Mávala som strašne bolesti neudržala som ani pohár vody v ruke,dokonca ma museli aj niesť na wc na rukách keďže som nebola schopná určitú dobu ani chodit
@lady511 tak to je naozaj hrozne. Ja ani neviem že som to mala. Ale odrazu mi začali tie rôzne problémy s chrbticou a trávením, čo som nikdy nemala. A zatiaľ z doterajších vyšetrení sa nič zásadné nezistilo.
Mne to zisťovali 3mesiace,3mesiace som bola v nemocnici bez možnosti vychádzok len v jednej izbe strašne to bolo pre mladé dievča ako aj pre mojich rodičov ,rôzne pokusy na mne robili od hadičky do žalúdka cez všetky možné vyšetrenia
@lady511 to je hrozne. Muselo to byť pre vás náročné. Ja toto riešim už asi druhý rok. Sú dni kedy mi je dobre ale nie je ich veľa. Stále mám bolesti v iných častiach tela.
Ahoj,tebe robila test obvodna lekarka?
@lubkovaandrejka áno obvodná.
A ty si mala kliesta alebo ta stipla mucha muchnicka?
Mne zistili v auguste tiež borelu, v júni má sviňa kliešť postipal, a začala neskutočná bolesť hlavy a točila sa mi tak že hruza, dr mi dala sumamed tri dávky a infúzie u neurológa, ako som dobrala sumamed hlava prešla a začala ma bolieť päta, neviem ani poriadne chodiť niekedy, čakám na opätovné výsledky z krvi čo mi brali na infektologii a podľa toho že bude liečba tak uvidím
@lubkovaandrejka kliešťa som určite mala ale už ani neviem kedy presne. Nemala som žiadny fľak, tak som to neriešila. Ale očividne musel narobiť nejakú zlobu.
@lonely66 no takto sa cítim aj ja. Tiež to mám podobné v Tom že možno tych 15, niekdy 20 dní v mesiaci mi je hrozne. Bolesti hlavne chrbta, rebier, brucha. Rôzne bolestivé miesta po tele. Nebavi ma to už naozaj.
Nie, chodím aj na súkromnú kliniku bolesti do BA, predpisujú mi Pregabalin, Tramal, rehabilitácie, kúpele, infuzie... nepomáha nič.