icon

Môže byť filtrovanie recenzií psychológov dôveryhodné?

8. júl 2025

Ahojte, ked si hladate psychologa citate si recenzie? Vsetci psychologovia co som ich hladala mali len same pozitivne, aj taki ktorych pristup mi nevyhovoval, viem, ze je to maximalne subjektivne ale mozu nejakym sposobom tie recenzie filtrovat?

billy_jean
8. júl 2025

Ked si hladam akehokolvek lekara, citam recenzie, snazim sa dohladat vsetky dostupne informacie.

mimusha3
8. júl 2025

Ja som si čítala recenzie na psychologičku pri ktorej som bola, ale jej prístup ma veľmi sklamal. Ak chceš napíš mi správu, napíšem ti viac.

biba_18
8. júl 2025

a vy keď ste boli nespokojné - napísali ste recenziu?

basska_b
8. júl 2025

Oni nevedia zmazat recenziu, teda aspon na googli. Vedia ale na nu odpovedat/reagovat. Ja si na google caato vyfiltrujem tie negativne recenzie, aj pri restauraciach a atrakciach a ak usudim, ze su to len nejake prkotiny, co ludom vadili, tak je to asi ok

autor
8. júl 2025
@basska_b

Oni nevedia zmazat recenziu, teda aspon na googli. Vedia ale na nu odpovedat/reagovat. Ja si na google caato vyfiltrujem tie negativne recenzie, aj pri restauraciach a atrakciach a ak usudim, ze su to len nejake prkotiny, co ludom vadili, tak je to asi ok

@basska_b problem je, ze mnohi (napr. Ti co robia online) ani nemaju na googli ziadne recenzie

oli18
8. júl 2025

V pripade roznych odbornikov, medzi ktorych patria aj lekari a psychologovia, by som brala do uvahy jedine hodnotenie ich pristupu k vysetrovanemu, nie hodnotenie ich odbornnosti. To laik nedokaze spravne posudit.

Raz tu jedna mamina pisala, ze nebola spokojna s vysledkom psych.hodnotenia, lebo psycholog napisal do spravy len par slov. Ved kolkokrat aj lekar napise par slov. Je to vtedy, ak nie je zisteny ziaden nalez. To iste psycholog. Ak je normalny nalez, nebude predsa pisat ody, napise par slov. Takze nebrala by som do uvahy recenzie, ktore posudzuju spravnost, ci nespravnost vysledkov vysetrenia.

biba_18
8. júl 2025
@basska_b

@basska_b ja tiež pozerám zlé hodnotenia…

beata_k
8. júl 2025

Podla toho na akej stranke. Ja osobne som raz napisala zlu recenziu ( iny lekar) O par dni bola zmazana. Dala som si tu namahu kontaktovat stranku aby mi to vysvetlili. Bolo mi povedane, ze toto si spravuju sami lekari. Ze oni su ich klienti a nie ludia, co pisu recenzie.

autor
8. júl 2025
@oli18

V pripade roznych odbornikov, medzi ktorych patria aj lekari a psychologovia, by som brala do uvahy jedine hodnotenie ich pristupu k vysetrovanemu, nie hodnotenie ich odbornnosti. To laik nedokaze spravne posudit.

Raz tu jedna mamina pisala, ze nebola spokojna s vysledkom psych.hodnotenia, lebo psycholog napisal do spravy len par slov. Ved kolkokrat aj lekar napise par slov. Je to vtedy, ak nie je zisteny ziaden nalez. To iste psycholog. Ak je normalny nalez, nebude predsa pisat ody, napise par slov. Takze nebrala by som do uvahy recenzie, ktore posudzuju spravnost, ci nespravnost vysledkov vysetrenia.

@oli18 ja sa na nieco ine pytam...

unicornlady
8. júl 2025

Kde si pozerala tie hodnotenia?

Nakoľko to môžu ovplyvniť, to neviem. Na google to asi nejde, ako tu niekto spomínal, skôr môžu len reagovať.

Druhá vec je, koľko ľudí napíše negatívne recenzie? Skôr, ak im psychológ nesadne, tak k nemu nepôjdu, málokto niečo napíše.

Ja som tiež bola u jednej, ktorá mala dobré recenzie (okrem jednej), ale od viacerých ľudí to bolo pozitívne.
Bola som u nej niekoľkokrát a vždy mi bolo horšie, na psychológa bola strašne povrchná, akoby ma nebrala vážne, vôbec som tam necítila to prijímajúce a bezpečné prostredie, aké má byť, a proste celé zle... Cítila som sa byť traumatizovaná ešte viac.

To bolo jedinýkrát, kedy som vôbec niekde písala recenziu a v tomto prípade negatívnu. Dlho som to zvažovala, či niečo napíšem, lebo fakt ja som skôr naučená byť tá, čo je dobrá a nerobí problémy. Ale urobila som to hlavne kvôli iným ľuďom. Aby vedeli, že ak majú zo seba ešte horší pocit, po jej návšteve, nie sú sami. A neznamená to, že by sa mali ešte viac nenávidieť a považovať za neschopných. Ale že to ona v nich ten pocit vyvolala. (to som tam takto nenapísala samozrejme)

biba_18
8. júl 2025
@unicornlady

Nakoľko to môžu ovplyvniť, to neviem. Na google to asi nejde, ako tu niekto spomínal, skôr môžu len reagovať.

Druhá vec je, koľko ľudí napíše negatívne recenzie? Skôr, ak im psychológ nesadne, tak k nemu nepôjdu, málokto niečo napíše.

Ja som tiež bola u jednej, ktorá mala dobré recenzie (okrem jednej), ale od viacerých ľudí to bolo pozitívne.
Bola som u nej niekoľkokrát a vždy mi bolo horšie, na psychológa bola strašne povrchná, akoby ma nebrala vážne, vôbec som tam necítila to prijímajúce a bezpečné prostredie, aké má byť, a proste celé zle... Cítila som sa byť traumatizovaná ešte viac.

To bolo jedinýkrát, kedy som vôbec niekde písala recenziu a v tomto prípade negatívnu. Dlho som to zvažovala, či niečo napíšem, lebo fakt ja som skôr naučená byť tá, čo je dobrá a nerobí problémy. Ale urobila som to hlavne kvôli iným ľuďom. Aby vedeli, že ak majú zo seba ešte horší pocit, po jej návšteve, nie sú sami. A neznamená to, že by sa mali ešte viac nenávidieť a považovať za neschopných. Ale že to ona v nich ten pocit vyvolala. (to som tam takto nenapísala samozrejme)

@unicornlady ja mám jednu skúsenosť s psychologom - ktorý podľa mňa je strašný debil - ale paradoxne - práve tým prístupom mi pomohol 🙂 teda mňa keď sa na neho pýtajú tak poviem presne to čo som napísala tu ...

luccija
8. júl 2025
@unicornlady

@biba_18 ako ti pomohol?že si sa radšej "vyliečila" ako ho znova vidieť?😜aj v Ba je jeden, ktorý je veľmi svojský čítala som si jeho recenzie a to musel byť dobrý exot.
@unicornlady prvé stretnutia so psychológom sa človeku priťaži, lebo sa začne vŕtať v problémoch, ale to asi vieš...mňa na to psychologicka upozorňovala, ale tak ako píšeš ja som tu moju poznala roky a bola som u nej s odstupom času 2x asi
po 4 r. a vždy viac sedení, ale druhý x som bola ešte zmatenejsia a este viac chaosu v hlave dlhodobo, až som si nebola istá ani tým, čím predtým😜celé dni som rozmýšľala čo mi povedala vedela som, že aký je postup pri terapii, že je nutné prejsť aj zlým, ale v jednej chvíli som to usekla.

biba_18
8. júl 2025
@luccija

@biba_18 ako ti pomohol?že si sa radšej "vyliečila" ako ho znova vidieť?😜aj v Ba je jeden, ktorý je veľmi svojský čítala som si jeho recenzie a to musel byť dobrý exot.
@unicornlady prvé stretnutia so psychológom sa človeku priťaži, lebo sa začne vŕtať v problémoch, ale to asi vieš...mňa na to psychologicka upozorňovala, ale tak ako píšeš ja som tu moju poznala roky a bola som u nej s odstupom času 2x asi
po 4 r. a vždy viac sedení, ale druhý x som bola ešte zmatenejsia a este viac chaosu v hlave dlhodobo, až som si nebola istá ani tým, čím predtým😜celé dni som rozmýšľala čo mi povedala vedela som, že aký je postup pri terapii, že je nutné prejsť aj zlým, ale v jednej chvíli som to usekla.

@luccija bol na môj vkus necitlivý 🙂 ale to čo povedal bola pre mňa ako facka (v zmysle precitnutia) - že čo? čo sa to pýta? akože fakt? no fakt. má pravdu ...

unicornlady
8. júl 2025

Ja tomu rozumiem, že pri rozprávaní sa o ťažkých veciach atd.. sa človeku priťaží.
Ja sa považujem za inteligentného človeka, aj prečítaného toho mám veľa, veľa si viem aj odvodiť, zanalyzovať atd. .. to by nebol problém, ak by sa chcela so mnou vŕtať vo veciach.

Ale ona opačne, všetko zľahčovala. V zmysle "nič mi nie je", akoby som si neprešla dosť ťažkými vecami... zľahčovala, bagatelizovala... úplne som cítila, že ma nepočúva. Hlavne, keď po 6-tich stretnutiach akoby si vôbec nepamätala, čo som hovorila.

Ako vravím, ja tomu rozumiem, že ak sa preberajú náročné témy, tak je to pre človeka ťažké. Ale jej sa nechcelo. Ešte skôr to zľahčovala, veď minulosť už skončila atd... kokos.

To je akoby mi napr. padajú vlasy a ona mi dá šampón proti padaniu vlasov. To ale neodstráni príčinu (z nejakého dôvodu mi asi padajú), a čo tá výživa, ktorú treba dodať do tela... a tým pádom sa nič nevyrieši a problém pretrvá.

Nie každý psychológ, psychiater či doktor je aj kvalitný odborník. Netreba si pred tým zatvárať oči. Veľa ľudí zažilo potom re-traumatizáciu. Už od viacerých som to počula.

luccija
8. júl 2025
@biba_18

@luccija bol na môj vkus necitlivý 🙂 ale to čo povedal bola pre mňa ako facka (v zmysle precitnutia) - že čo? čo sa to pýta? akože fakt? no fakt. má pravdu ...

@unicornlady chápem.Tak moja si pamätala aj úplne nepodstatné veci sledovala moje každé gesto, slzy v očiach a tiež ma tlačila dopredu nie čo bolo, ale čo bude atď...ja som sa vedela s ňou aj pochytiť resp.hrat slovný pingpong na každé moje, ale... mala svoju odpoveď.Ale celkovo to hodnotím, že mala pravdu a pomohla mi.To, že som komplikovaná a premýšľam nad vecami nad akými ostatní nie som vedela aj bez nej.Mnr povedala, že mám prijať svoju povahu a povahové črty, ktoré mám a nie s nimi bojovať a brať ako negatívum.
Že to aká som je dar a nie problém a bola som vybavená👍

@biba_18 ja by som nemohla ísť k chlapovi aj, keď jedného symposa som mala vyhliadnuteho podľa fotky😉, ale myslím si, že niektoré veci vie žena ženu matku lepšie pochopiť.A celkove muzi nemajú také emočne prežívanie a preto som si potom vybrala ženu.

unicornlady
8. júl 2025

@luccija Vidíš, to ja som získala u nej presne opačný pocit. Že nie som v poriadku. Ani ten pocit, že sa dá zmeniť život som u nej nezískala.

A keď som s niečím nesúhlasila (lebo napr. povedala o mne, že ľudia mi nerozumejú, lebo moc analyzujem. Povedala som, že to nie je pravda, že nemám potrebu s každým analyzovať. Na to mi povedala, že "lebo ustúpite a ste ticho".
Hovorím, že to nie je pravda, že ja sa porozprávam aj s cudzím človekom vo vlaku. To na mňa pozrela, akoby mi neverila. A ešte sa urazila, že aj ona je človek a či vnímam jej pocity. Ja reku, či ja sa mám starať o jej pocity. A ona, že "áno, veď kto povedal, že nie". A ja v šoku pozerám po nej...), tak ešte ja som tá zlá.

Takže vôbec som necítila žiadnu podporu, ani pomoc. Skôr súdenie a buzeráciu.

biba_18
8. júl 2025
@unicornlady

@luccija Vidíš, to ja som získala u nej presne opačný pocit. Že nie som v poriadku. Ani ten pocit, že sa dá zmeniť život som u nej nezískala.

A keď som s niečím nesúhlasila (lebo napr. povedala o mne, že ľudia mi nerozumejú, lebo moc analyzujem. Povedala som, že to nie je pravda, že nemám potrebu s každým analyzovať. Na to mi povedala, že "lebo ustúpite a ste ticho".
Hovorím, že to nie je pravda, že ja sa porozprávam aj s cudzím človekom vo vlaku. To na mňa pozrela, akoby mi neverila. A ešte sa urazila, že aj ona je človek a či vnímam jej pocity. Ja reku, či ja sa mám starať o jej pocity. A ona, že "áno, veď kto povedal, že nie". A ja v šoku pozerám po nej...), tak ešte ja som tá zlá.

Takže vôbec som necítila žiadnu podporu, ani pomoc. Skôr súdenie a buzeráciu.

@unicornlady mala som kamoša ktorý dostal hodnotenie psychologičky: odmieta názory a neguje výroky oponentov. keď sme sa ho na to pýtali, že čo jej na to povedal tak: že to nie je pravda 😂
takže je dosť možné že skutočne veľa analyzuješ...

unicornlady
8. júl 2025

@biba_18 Vôbec priveľa neanalyzujem. Nevidím dôvod, prečo by som si mala u psychologičky nechať zničiť sebavedomie. A nechať sa zdeptať, že nie som v poriadku.
Ona povedala, že na mňa nemá. No tak asi inteligenčne na mňa nemala.

Ja mám analytické schopnosti a pokladám ich za moju silnú vlastnosť. Viem prepájať veci a dobre mi to páli. Nemyslím si, že to robím prehnane.
Ale vyvolávať vo mne pocit, že nie som v poriadku, to je už moc.

biba_18
8. júl 2025
@unicornlady

@biba_18 Vôbec priveľa neanalyzujem. Nevidím dôvod, prečo by som si mala u psychologičky nechať zničiť sebavedomie. A nechať sa zdeptať, že nie som v poriadku.

Ja mám analytické schopnosti a pokladám ich za moju silnú vlastnosť. Viem prepájať veci a dobre mi to páli. Nemyslím si, že to robím prehnane.

@unicornlady analytické schopnosti mám aj ja, aj prepájať veci viem aj mi to páli. napriek tomu neanalyzujem všetko - to nie je iba o tom. veď koľko ľudí analyzuje aj keď to nevie ... je to aj o iných schopnostiach či povahe...
tým ale nespochybňujem že ona nebola kompetentná - len ťažko súdiť z toho čo píšeš ...

luccija
8. júl 2025
@unicornlady

@unicornlady môže byť, že ste si nesadli a nechcela pokračovať.Moja mala také prepracované otázky, že vždy z teba dostala aj čo si nechcela povedať.Aj, keď ja som jej povedala, že nebudem sa hrať na chrumkavú, že viem svoje chyby a, že nebudem nič zatajovať som tam preto, aby sa mi uľavilo a posunula sa a viac sa pochopila.Jeden x začala taký slovný pingpong a vyprovokovala ma neviem či ste videli film adolescent ako tá psychologicka vyprovokovala toho chlapca k agresii....a vtedy som sa voči nej prudko ohradila, keď sme riešili niečo ohľadne dcéry a materstva a povedala, že čakala či budem ticho a diplomat a uhram to do stratena, ale že mi gratuluje, že som sa razne ohradila a stala si za svojim a hajila si svoje.Aj som rozmýšľala či pôjdem ďalší x aj som jej to povedala, keď som prišla 🤣povedala, že to cakala, že sa ma dotkla..A to v súkromí vooobec nemám problém si povedať svoje práveže som tvrdohlavá a panovacna a zároveň hypercitliva
Ja viem, že majú svoje postupy ako človeka vyhecovať k aktivite kamarátka bola u inej kvôli rozvodu muž bol na ňu nepríjemný, direktivny ona nebola submisivna, ale kvôli deťom veľa hádok nerozvijala a radšej ustúpila nech je pokoj, až jej psychologicka povedala, že s takou submisivnou ženou nebude chcieť žiť žiadny chlap iba diktátor, ktorý ju hneď prekukne a bude vždy pre neho hromozvod
V práci riadila veľký kolektív úspešná žena a doma trpela.Az prišli na to, že jej otec bol cholerik a mama vždy ustupovala.Ale v kamaratkinych očiach bol otec vždy dobrý muž funkcie, podnikanie ona k nemu vzhliadala kariérne aj jej veľa pomohol, ale nie povahou, že mama to s ním mala tiež ťažké.A vlastne akého mala debila otca takého i našla muža veď také poznala😀už je rozvedená a otec jej dodnes povie tvoja mama so mnou žije 50 r a ty si zutekala, ale dobre aspoň máš dve VŠ a funkciu🤪

unicornlady
8. júl 2025

@luccija Vieš čo, ak by som cítila, že aj niečo naozaj robíme, ale ako vravím. Skôr zľahčovala všetko, čím som si prešla (počnúc otcom alkoholikom; a ešte sa na mňa usmievala pri otázke, že ako sa ja správam, keď sa opijem. Pričom ja vôbec nepijem. Mne to prišlo ako také predsudky. Ale vravím, toto som ešte predýchala a slušne jej odpovedala.)

Ona si proste vytvárala vlastné škatuľky na mňa (na 3. stretnutí), bez toho, aby sa ma snažila spoznať a naozaj počúvať.
Ona sa často chytila v diskusii niečoho, čo ani nebolo dôležité (napr. sa pýtala, aká bola cesta autobusom atd... tak som spomenula, že celkom fajn, že bol sympatický šofér. A začala sa ma pýtať na to, ako vyzerá. A proste také detaily. Alebo že či máme dvor, či máme stromy doma. či sa mi páčia obrazy v jej kancelárii...)

A chápem, že nejaký small-talk môže byť dôležitý na uvoľnenie atmosféry, ale toto zaberalo veľa času a nikam sa to neposúvalo. A tých cca 50 minút bol pre mňa zabitý čas.

Ona povedala, že má rada, keď sa jej ľudia pýtajú, keď vie, čo riešiť atd..
A keď som jej povedala, s čím mám problém atd... aj tak si išla svoje a vôbec sa nezameriavala na to, čo je pre mňa dôležité.

Aby sa ma na 1. stretnutí pýtala, či jej dôverujem. Pričom je to pre mňa cudzí človek.. Alebo na 3. stretnutí povedala, že či verím, že jej na mne záleží. Mne to prišlo také manipulatívne. Aby chcela odo mňa dôveru či niečo, keď mi dávala samé dôvody, prečo voči nej dôveru nemať.

luccija
8. júl 2025
@unicornlady

@luccija Vieš čo, ak by som cítila, že aj niečo naozaj robíme, ale ako vravím. Skôr zľahčovala všetko, čím som si prešla (počnúc otcom alkoholikom; a ešte sa na mňa usmievala pri otázke, že ako sa ja správam, keď sa opijem. Pričom ja vôbec nepijem. Mne to prišlo ako také predsudky. Ale vravím, toto som ešte predýchala a slušne jej odpovedala.)

Ona si proste vytvárala vlastné škatuľky na mňa (na 3. stretnutí), bez toho, aby sa ma snažila spoznať a naozaj počúvať.
Ona sa často chytila v diskusii niečoho, čo ani nebolo dôležité (napr. sa pýtala, aká bola cesta autobusom atd... tak som spomenula, že celkom fajn, že bol sympatický šofér. A začala sa ma pýtať na to, ako vyzerá. A proste také detaily. Alebo že či máme dvor, či máme stromy doma. či sa mi páčia obrazy v jej kancelárii...)

A chápem, že nejaký small-talk môže byť dôležitý na uvoľnenie atmosféry, ale toto zaberalo veľa času a nikam sa to neposúvalo. A tých cca 50 minút bol pre mňa zabitý čas.

Ona povedala, že má rada, keď sa jej ľudia pýtajú, keď vie, čo riešiť atd..
A keď som jej povedala, s čím mám problém atd... aj tak si išla svoje a vôbec sa nezameriavala na to, čo je pre mňa dôležité.

Aby sa ma na 1. stretnutí pýtala, či jej dôverujem. Pričom je to pre mňa cudzí človek.. Alebo na 3. stretnutí povedala, že či verím, že jej na mne záleží. Mne to prišlo také manipulatívne. Aby chcela odo mňa dôveru či niečo, keď mi dávala samé dôvody, prečo voči nej dôveru nemať.

@unicornlady áno, to bolo divné.Oni majú svoje postupy ja som si o tom veľa čítala zaujímalo ma to...moja išla presne podľa knižky prvé sedenia si získavala dôveru samozrejme ako dobre vyzeram ako všetko zvládam atd..a potom mi začala nakladať a dávala mi domace úlohy nad čím mám rozmýšľať a išla do tuhého.Zase ja, keď som sa jej niečo pýtala povedala, že na to mám prísť sama, že ona nie je ja😀ale účel to vtedy splnilo čo som riešila.Ona sa veľmi zastávala môjho muza a dávala dôraz, že si mám viac vážiť muža, že ešte môžem raz plakať, keď kvôli mojim vrtochom sa rozideme a potom budem mať dôvod plakať🤣 raz bola so mnou aj dcéra sedela vonku a čakala ma a hneď to využila a vyspovedala aj ju to mala 10 r.Ale v mužovi mala pravdu, že ho nejakým blbym spôsobom ničím a som nespokojná a látku staviam vysoko.

unicornlady
8. júl 2025

@luccija To je dobré, keď ti poukázala na nejaké veci a pomohla tvojmu vzťahu s mužom.

Mne povedala, že mám toxickú rodinu a ona by s takými nebola.
A to mne prišlo ako hrozné škatuľkovanie. Áno, niektorí členovia sa vedia správať dosťtoxicky, ale zaškatuľkovať všetkých, pričom som ich 2x spomenula, to sa mi zdalo cez čiaru, keď ich vôbec nepozná. Ani sa na nich nepýtala, to len, čo ja som niečo spomenula.

luccija
8. júl 2025
@unicornlady

@luccija To je dobré, keď ti poukázala na nejaké veci a pomohla tvojmu vzťahu s mužom.

Mne povedala, že mám toxickú rodinu a ona by s takými nebola.
A to mne prišlo ako hrozné škatuľkovanie. Áno, niektorí členovia sa vedia správať dosťtoxicky, ale zaškatuľkovať všetkých, pričom som ich 2x spomenula, to sa mi zdalo cez čiaru, keď ich vôbec nepozná. Ani sa na nich nepýtala, to len, čo ja som niečo spomenula.

@unicornlady tak oni by nemali vyjadrovať nejaké súdy čo by robili, nerobili, ale otázkami ta ma naviesť čo máš robiť ty a či ti to vyhovuje, čo ti to dáva.Ale veď aj psychológ je len človek má niečo za sebou a je na tebe čo si z toho vyberieš.Praveze prioritne sme neriešili moj vzťah s muzom, tak ma to prekvapilo kam zaviedla debatu, ale možno som to potrebovala počuť, lebo aj pre moju mamu je každý muž idiot a najlepšie si spravíš sama🤪
A v tomto som žiaľ celá ona.

unicornlady
8. júl 2025

@luccija Ako vravím, ja som mala veľmi zlú skúsenosť, nepomohlo mi to nijak.

Inak to s tým otcom. No, niečo podobné bolo aj u nás. Ale môj otec, ako som spomínala, bol alkoholik dlhé roky, tak sme sa naučili veľa vecí riešiť sami. Ale zase, nemyslím si, že chlapi sú neschopní a všetko si najlepšie človek urobí sám. Akurát tí v mojom okolí neboli takí spoľahliví, no.