icon

Môže byť pálenie a vyrážky pásový opar?

24. feb 2025

Už mesiac ma.pali práva strana boku,chrbát aj brucho...také štipanie pálenie,teplé...zvlastne a asi 3 dni nmam tieto vyrazky.Nemôže to byť pásový opar?

Môže byť pálenie a vyrážky pásový opar?
deti95060810
24. feb 2025

aj áno..
.ja som mala aj zvýšené teploty...

autor
24. feb 2025

@deti95060810 a to už mesiac pred vysypeme som mohla mať pálenie nie je to veľa?

deti95060810
24. feb 2025

u lekára si nebola?

autor
24. feb 2025

@deti95060810 bila ale vtedy som tam nič nemala tak.len kukal na mňa, w co chcem

domka222
24. feb 2025

Ja som mala bolesť tri dni a na druhý som mala už aj začínajúci výsyp

stellarstar
24. feb 2025

Toto pásový nebude

unicornlady
24. feb 2025

Bude to asi ten pásový opar.
Ja som najprv myslela, že to mám štípance od komára, ale potom sa mi to akoby začalo spájať tie pupáčiky, celý pravý bok ma bolel, ešte aj uzlina pri stehne (v slabinách) mi opuchla a vystrelovala mi bolesť do celej nohy. Trochu mi bolo aj na vracanie.

Choď späť k doktorovi, toto ti samo neodznie. Potrebuješ antivirotiká. Tie ti predpíše aj obvodná, ale za plnú sumu.

autor
24. feb 2025

@unicornlady a to ma.uz mesiac môže bolieť bok aj keď som ešte nemala vyrazky?

autor
24. feb 2025

@stellarstar aj mne sa zdá ale.palu a štípe to...ešte som to nikdy nemala.neviemale divne to je

stanulienkat
24. feb 2025

Môže to byť aj pásový opar. Ale ak hovorís, že dlhodobo ťa to svrbelo, je možné že si si to poškriabala a zaniesla si si nejakú bakteriálnu infekciu Choď s tým k lekárovi, ku kožnému.

evaachesa
24. feb 2025

Skús napísať do skupiny Zdravotníci na MK. Aj podľa mňa je to pásový opar ak si prekonala kiahne.

rozculena
24. feb 2025

mňa to pár dní pred tým bolelo,ale mesiac teda nie...

autor
24. feb 2025

Tak ja už neviem,aj kolegyňa mala,on dostala od.syna. o mal.kiahne

stellarstar
24. feb 2025

Nvm ale mesiac? Ja som to ešte nemala ale moj otec a ze ho to veľmi bolelo a vyzeralo inak. Toto budú buď nejaké pupaky alebo iné ale nemyslím ze by si mesiac mala pásový

rozculena
24. feb 2025

choď s tým k lekárovi v každom prípade

stellarstar
24. feb 2025

Ešte ma napadlo nejaká alergická reakcia alebo bože teraz ma názov nenapadne ale to co je v posteli a kúpe, také mini pisi chrobáky

autor
24. feb 2025

@stellarstar svrab? Ale.ten nemali ci?

stellarstar
24. feb 2025

Hej hej tie som myslela

sovica
24. feb 2025

Áno, môže to byť pásový opar. Začína sa tvoriť ako malé pupáčiky/pľuzgieriky (presne ako na foto), zväčša len na jednej strane tela (asi najčastejšie na chrbáte). Vyrážky sú vyvýšené a bývajú blízko seba. V priebehu niekoľkých dní sú vyrážky červenšie, naplnia sa tekutinou (práve tá je infekčná), sú bolestivé (nielen na dotyk)... Môže ich byť len tak málo, ako máš ty, ale bývajú aj väčšie ložiská. Niekoho bolí "celý človek" - svaly, kosti a niekto to prejde s minimálnou bolesťou. Išla by som na tvojom mieste ku kožnej. Pri pásovom opare by sa mali čo najskôr nasadiť antivirotiká. Netreba čakať. A treba dodržiavať maximálnu hygienu.

autor
24. feb 2025

@sovica a to už má mohlo bolieť pred mesiacom ta časť tela? Páliť?

sovica
24. feb 2025

Mohlo. Môj otec to tak mal. Dlhšie ho bolel chrbát (nepálil) a asi po 3-4 týždňoch sa mu vyhodili vyrážky (pásový opar). On to dosť zle znášal, jeho boleli aj svaly, aj kosti, dokonca sa sťažoval aj na bolesť orgánov v brušnej dutine. Ja som mala pásový opar 2x, ale až takého stavy, že by ma tak veľmi boleli svaly alebo kosti som nemala. Mňa bolela len tá časť, kde boli vyrážky.

autor
24. feb 2025

@sovica a teba to ako bolelo? Palilo stipalo?

sovica
24. feb 2025

Na nejaké detaily si už veľmi nepamätám. Viem, že prvýkrát ma to bolelo tak, že aj keď sa mi tričko dotklo toho miesta, išla som od bolesti vyskočiť z kože. Druhýkrát to bolo lepšie, neprežívala som to už tak ťažko, bolelo ma to oveľa menej. Možno aj preto, že som to už mala raz "odžité" a vedela som do čoho idem🙈 Nepamätám si, či ma to štípalo alebo pálilo. Ale tie symptómy sa môžu u každého líšiť.
Koľko máš rokov? Kde pracuješ resp. akú prácu vykonávaš? Či chodíš ešte do školy?

evaachesa
24. feb 2025

Moja teta sa s tymto trápila takmer 3 mesiace, mala veľké bolesti. 😥 A to sa jej už niekoľko krát vrátilo behom krátkej doby. Ja som hlavne kvôli tomu oparu dala dieťa zaočkovať proti kiahnam, nech sa v dospelosti potom s týmto netrápi.

autor
25. feb 2025

@sovica pracujem,40,admin.job

sovica
25. feb 2025

Keď administratíva, tak OK, to asi väčšinou sedíš a nenamáhaš sa. Lebo pri liečbe pásového oparu je dôležité aj to, aby sa telo fyzicky nenamáhalo. A treba zvýšiť dávku B vitamínov (kúp si B-komplex). Pásový opar sa zvyčajne spúšťa, keď je oslabená imunita alebo má človek veľmi stresové obdobie. Nepracuješ v školstve, však? Lebo to by si musela ísť určite na PN. Ja keď som to mala prvýkrát, pracovala som vtedy ako vychovávateľka v škôlke a keďže je to vírusové ochorenie, lekár ma hneď vypísal na PN. Deti by totiž mohli dostať ovčie kiahne. Pre istotu sa teda vyhni aj návštevám, kde sú deti, ktoré ešte ovčie kiahne neprekonali. Keď je vysoká hygiena, tak je len veľmi malá šanca, aby ich chytili, ale istota je istota.
Bola si teda už u toho lekára? Ak je to pásový opar, tam je veľmi dôležité čo najskôr nasadiť antivirotiká. Cítiš sa lepšie, či sa to horší? Ako to vyzerá teraz? Odfoť to, nech porovnáme.