icon

Môže ísť o nádor na mieche?

10. dec 2024

Ahojte. Dlhodobo ma veľmi silno boli hlava. Ct hlavy negatívne az na nejakú miniaturnu leziu nepodstatnu. Mam neskutočne bolesti hlavy v záhlaví, krčnej chrbtice, celu ju mam stuhnutu, ramena tvrdé... Hrudnu chrbticu si necítim na dotyk. A tiež ma veľmi bolí. Keď idem hore schodmi až sa mi zahmlieva pred očami. Tak ma boli hlava. Vilala som asi 7 dni na neurologiu sestrička ma neustále odbija že nemajú čas. Ja neviem čo mam robiť.. Lieky mito len utlmuju ale nie na sto percent tie tlakové bolesti pri námahe ostávajú. 😢😢😒😒😒 Ja som už taka zrevana že až... 😢

lenkakravcova
10. dec 2024

Ak by si mala rakovinu, tak 300€ by bolo fakt minimum "na vyhodenie". Keď je to fakt vážne a nie sú termíny, zaplať si súkromníka. Lebo s tým sa neoplatí hazardovať.

lubbi1
10. dec 2024

kriste pane. nie je nic horsie ako stanovovat si vlastne diagnozy. to je podla mna mega na psychiku, chod k lekarovi a ten ti ju s urcitostou stanovi, pripadne vyluci tvoju teoriu. neodkladaj to, prosim ta. 🙏 to nerobi dobrotu.

autor
10. dec 2024

@lenkakravcova mam termín mri na 18

bg92
10. dec 2024

"keď nechcem žeby ma niečo bolelo musím ležať" - s tymto pristupom sa bolestiam sa nečujem, treba fyziotreapiu, rehabky, pravidedelne cvicenie. bez toho nebude chrbtica v poriadku nikdy.
si podobny pripad ako moja mama - nonstop chodi po lekaroch, stale chce vysetrenia, opichy, lieky, ale cvicit ju ani nehne v ziadnom pripade, je mi z toho smutno.

autor
10. dec 2024

@bg92 mne to začalo asi pred 3 mesiacmi... Naprv zaberali lieky reku nechám tak prejde... Ale ono sa to len a len stupňuje... Vieš mam dve malé deti 4 roky a 4 mesiace. Takže veľmi ležať mi nejde. A tabletky už tiež prestali zaberať. Takže som už zúfalá.

laura164
10. dec 2024

Preto musíš ísť na RTG krčnej a hrudnej chrbtice

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
lubkovaandrejka
10. dec 2024

@laura164 mne neurolog vravel,ze RTG je takmer zbytocne,ze tamtoho vidia minimum,ze treba ist na MRI.

ronie338
10. dec 2024

A neurológ vie o problémoch s krvnou chrbticou? Ja keď som mala bolesti hlavy zhoršené a ja ich mam skoro denne, tak ma hneď poslala na mr mozgu a ďalší deň mr krčnej chrbtice. Potom hneď na rehabilitácie.

veselo_neveselo
10. dec 2024

Ved ked mas stuhnuty cely chrbat, tak treba najprv uvolnit svaly. Chod na jemnu masaz, do sauny, pomalicky cvicit.
Toto vsetko mas najpravdepodobnejsie od stuhnutych svalov chrbtice a krku. Keby si mala nador, tak ta to bude boliet rovnako ci stojis ci lezis ci ides do schodov.

katulienkax
10. dec 2024

Vy ste s tými masážami normálne? Mali sme v rodine, lekár ju poslal na masáž s hroznymi bolesťami chrbta. Bez vyšetrenia , bez mri. Už nie je medzi nami, boli to metastázy. Takze autorka tu tvrdí že jej nevysetrili chrbát, takze najprv treba mri a keď ten bude ok potom jej raďte masaz.

katulienkax
10. dec 2024

@sisa_s mali sme , už nie je medzi nami a ostali po nej 3 siroty

autor
10. dec 2024

@katulienkax mňa skôr boli hlava nie chrbát... Chrbát mam stuhnuty viac

autor
10. dec 2024

@katulienkax aké mala priznaky?

mamina7070
10. dec 2024

Robili ti CT bola si na vysetreni a cakas na MRI vysetrenia zatial nic.l neukazali, nador by videli aj na CT
co si realne urobila pre zlepsenie svojho stavu ? dutiny mas ok ? skusala si cvicit ? rezimove opatrenia na migrenu ?

preco hned nador ? to by hned videli ak neveris lelarom
co si bola zaplati si sukromneho a uvidis si objednana na vysetrenia lekari ta videli pockaj si na MRI ale ak bolo CT ciste tak od toho nic ocakavaj
radsej skus liecbu na migrenu a nechodit po vonku bez ciapky obmedz kavu a cokoladu

autor
10. dec 2024

@mamina7070 kavu nepijem, čokoládu nejem. Reálne som pre zlepšenie svojho stavu neurobila nič. Lebo neviem kde hladat dobrého fyzio a jednak chcem vedieť ci tie bolesti hlavy su od krčnej. Na 200 percent.

autor
10. dec 2024

@mamina7070 videli by nádor aj na ct bez kontrastnej latky?

mamina7070
10. dec 2024

ano videli samozrejme vlastna skusenost

autor
10. dec 2024

@mamina7070 mala si nádor?? 😢

mamina7070
10. dec 2024

mam este stale ale nezhubny len sa sleduje nahodny nalez
a nerastie

dharmasanata
10. dec 2024

Niekedy je na hovno iba matrac, výmena môže úplne inak pôsobiť na bolesti chrbtice. Výbav si rehabilitácie a neprivolavaj si choroby.

michaelkanr
10. dec 2024

Mna bolela/pobolievala lava ruka asi tri mesiace, raz menej, raz viac. Do toho ma zacalo velmi boliet zahlavie. Dneska od rana mi ruka trpla az ku koncekom prstov, mala som bolest pod pazuchou, ani ruku som uz nemohla dvihnut.
Tiez mi hlavou bezalo kadeco-ze co moze byt vo veci.
Isla som na rehabilitcanu masaz a maser mi povedal, ze mam celu lavu stranu zablokovanu, od krku az po clenky🙄 a rozmasiroval ma, citim sa ako znovuzrodena.
Ono ked sa to nabali, ked to dlhodobo neriesis, tak chrbtica moze sposobit totalnu sarapatu. Ja by som na tvojom mieste skusila dobreho fyzioterapeuta, ak si z nitry/okolia, viem odporucit toho “mojho.”

autor
10. dec 2024

@michaelkanr nie niesom ale vďaka. Ak niekto vie o niečo Spišská Nová Ves dajte vedieť

laura164
10. dec 2024

@lubkovaandrejka áno ale RTG urobia hneď a na MRI sa čaká. Mne stačil úplne RTG a videli to čo mali

lubkovaandrejka
10. dec 2024

@laura164 no, v tomto mas pravdu,ze aspon RTG je hned. Co ti tam nasli? Teda, len ak chces odpovedat.

autor
10. dec 2024

Vidno na rtg aj nádory!?

lubkovaandrejka
10. dec 2024

Ak sposobuje zmeny napr.v kostiach,tak je to viditelne na RTG.

lubkovaandrejka
10. dec 2024

Ale mnohe nadory nevidno na RTG, hlavne tie, ktore su v makkych tkanivach.

micicka
10. dec 2024

@michaelkanr ahoj, mohla by som poprosit fyzio, ktoreho doporucas. Potrebovala by som. Dakujem

autor
10. dec 2024

@lubkovaandrejka takže asi lepšie ct s kontrastom keď už