Môže kolonoskopia vylúčiť rakovinu hrubého čreva?
Pekný deň. Moje leto bolo veľmi psychicky náročné,k tomu mi začali zdravot.problémy. Divný tlak v bruchu raz na jednej potom druhej strane,úzka ceruzkovitá stolica,hnačka,alebo stále len troška zo mňa vyšlo,pocit nevyprázdnenia a bolesť v oblasti konečníka. Samozrejme som prečítala,že mám všetky príznaky rakoviny. Odvtedy neviem ani jesť,na nič iné nemyslím,idem zošalieť. V stredu idem na kolono,strašne sa bojím,čo mi lekár oznámi. Mali ste niekto také príznaky a nebola to nakoniec rakovina?Ďakujem
Povedal ti čo robí tú blokadu?
@tinka_9 parada, tesim sa s tebou. A vysledok? Nic tam nie je?
Super, že máš dobré správy. Ale tak niečo musel zistiť, čo ti to tam hapruje.
No mohli by ste dat vediet co vam povedal, kedze ja som v podobnej situacii
@neson123 nemám žiadne polipy,žiadne nádorové zmeny ani zápal...sú tam malé vnútorné hemoroidy,ale tie sú diskrétne,že to má 80% ľudí..nič sa s tým nerobí,kebyže začali krvácať v lekárni sú voľnopredajné lieky nato...ale že tie čo mám su malinké....musím sa asi zamerať na pravidelnú stravu,naštartovať metabolizmus a menej stresu....
nesedavas dlho na zachode? (s mobilom) ?
aj ked je to neaktuálne, tak aspoň do budúcna, drgastro.sk , za mňa najvačšia spokojnosť. Kolonoskopia bola bezbolestná, išiel som v analgosedácií (ekvivalent celkovej anestézie) a top. Nič som si nepamatal, odstránili polypy, histológiu som mal do dvoch týždňov a personál bol neskutočne milý. Človek príde vystresovaný na hadičku do zadku a tak milý lekár, sestra a recepčná urobili taký efekt, že zase by som išiel. Doslovne sa teším o 3 roky keď idem na kontrolnu kolonskopiu :D a vraj tam robia aj to, že prídeš na kolonoskopiu ale vedia ti zaroveň urobiť gastroskopiu v tej analgosedácií, takže zabiješ dve muchy jednou ranou a máš pokoj a ešte aj dobry pocit.. skutočne odporúčam, aj som im povedal, že budem všade iba pozitívne feedbackovať 🙂 takže šup šup dr.gastro 🙂 D.

@tinka_9 no vidis a tolko si stresovala