icon

Môže lekár odmietnuť pacienta kvôli minulosti?

1. máj 2025

Môže všeobecný lekár odmietnuť priať pacienta ?ak ho poznal roky a ten pacient sa pred rokmi k nemu zachoval ako bezcharakterný človek

Strana
z2
katty123456
4. máj 2025
@oblecenie99

@katty123456 Tento evidentne nepozná, ak sa pýta.

@oblecenie99 tento evidentne nebude lekar

katty123456
4. máj 2025
@selena_luna

@katty123456 chod si riesit svoje problemy a frustracie inam.

@selena_luna moja ty máš iný problém sama so sebou ako ja tvoju domnelu frustráciu .štve ta že si naletela na fake príspevok?to je na MK. bežné. Zato si nevyvíjaj svoju zlosť na mne🫣

selena_luna
4. máj 2025
@katty123456

@selena_luna moja ty máš iný problém sama so sebou ako ja tvoju domnelu frustráciu .štve ta že si naletela na fake príspevok?to je na MK. bežné. Zato si nevyvíjaj svoju zlosť na mne🫣

@katty123456 okrem toho ze si sestra, si jedna arogantna a agresivna osoba. Prides sem par dni po funuse a kazdeho, kto dal normalny a relevantny komentar, zacnes hlupo oznacovat svojimi od veci komentarmi. Argumenty ziadne, a ich absenciu zakryvas vybalenim dalsich uplne random myslienok. Mna vobec nezaujima ci je to troll alebo nie, zaujalo ma vsak tvoje hrube a utocne spravanie. Koncim tuto debatu lebo pre mna si troll ty.

katty123456
4. máj 2025
@selena_luna

@katty123456 okrem toho ze si sestra, si jedna arogantna a agresivna osoba. Prides sem par dni po funuse a kazdeho, kto dal normalny a relevantny komentar, zacnes hlupo oznacovat svojimi od veci komentarmi. Argumenty ziadne, a ich absenciu zakryvas vybalenim dalsich uplne random myslienok. Mna vobec nezaujima ci je to troll alebo nie, zaujalo ma vsak tvoje hrube a utocne spravanie. Koncim tuto debatu lebo pre mna si troll ty.

@selena_luna ja tebe nenadavam do arogantných ani agresívnych..na rozdiel.od teba sa bavím.uplne v kľude..asi by si potrebovala TY navštíviť odborníka a nie mu..teda kvázi..radiť..zober si moje slova k srdcu kým niečo nevyvedies dnes mať psych poruchu nie je hanba .pekný den

katty123456
4. máj 2025
@oblecenie99

@katty123456 Tento evidentne nepozná, ak sa pýta.

@oblecenie99 tak nech vráti diplom..čo na medine spal keď to riešili ?

margotka17
4. máj 2025

Myslím si, že ak by išlo o záchranu života, mal by ho zachrániť. Ak by išlo o bežné ošetrenia, môže mu povedať, nech si hľadá iného lekára. No daný človek by mal sám vyhľadať iného lekára, ak mali nezhody.

ninazemna
4. máj 2025

Zákon č. 576/2004 Z. z.

z 21. októbra 2004
o zdravotnej starostlivosti, službách súvisiacich s poskytovaním zdravotnej starostlivosti a o zmene a doplnení niektorých zákonov

§ 12 Právne vzťahy pri poskytovaní zdravotnej starostlivosti
(9) Ak v odseku 12 nie je ustanovené inak, poskytovateľ môže odmietnuť návrh na uzatvorenie dohody o poskytovaní zdravotnej starostlivosti, ak
a) by uzatvorením takejto dohody prekročil svoje únosné pracovné zaťaženie,
b) osobný vzťah zdravotníckeho pracovníka k osobe, ktorej sa má zdravotná starostlivosť poskytovať, alebo k jej zákonnému zástupcovi, nezaručuje objektívne hodnotenie jej zdravotného stavu alebo
c) poskytovaniu zdravotnej starostlivosti bráni osobné presvedčenie zdravotníckeho pracovníka, ktorý má zdravotnú starostlivosť poskytovať.

(12) Ak poskytovateľ odmietne návrh na uzatvorenie dohody o poskytovaní zdravotnej starostlivosti z dôvodov ustanovených v odseku 9, príslušný samosprávny kraj preverí tieto skutočnosti na podnet osoby a bezodkladne určí, ktorý poskytovateľ s ňou uzatvorí takúto dohodu. Ak zistí, že odmietnutie uzatvorenia dohody o poskytovaní zdravotnej starostlivosti nebolo opodstatnené, môže určiť aj poskytovateľa, ktorý návrh na uzatvorenie dohody o poskytovaní zdravotnej starostlivosti odmietol. Poskytovateľ sa podľa možnosti určí tak, aby bol čo najmenej vzdialený od bydliska osoby. Takto určený poskytovateľ je povinný dohodu o poskytovaní zdravotnej starostlivosti s osobou uzatvoriť.

(13) Odmietnutím návrhu na uzatvorenie dohody o poskytovaní zdravotnej starostlivosti nie je dotknuté právo osoby na poskytnutie neodkladnej starostlivosti.

ZS

katty123456
4. máj 2025
@ninazemna

Zákon č. 576/2004 Z. z.

z 21. októbra 2004
o zdravotnej starostlivosti, službách súvisiacich s poskytovaním zdravotnej starostlivosti a o zmene a doplnení niektorých zákonov

§ 12 Právne vzťahy pri poskytovaní zdravotnej starostlivosti
(9) Ak v odseku 12 nie je ustanovené inak, poskytovateľ môže odmietnuť návrh na uzatvorenie dohody o poskytovaní zdravotnej starostlivosti, ak
a) by uzatvorením takejto dohody prekročil svoje únosné pracovné zaťaženie,
b) osobný vzťah zdravotníckeho pracovníka k osobe, ktorej sa má zdravotná starostlivosť poskytovať, alebo k jej zákonnému zástupcovi, nezaručuje objektívne hodnotenie jej zdravotného stavu alebo
c) poskytovaniu zdravotnej starostlivosti bráni osobné presvedčenie zdravotníckeho pracovníka, ktorý má zdravotnú starostlivosť poskytovať.

(12) Ak poskytovateľ odmietne návrh na uzatvorenie dohody o poskytovaní zdravotnej starostlivosti z dôvodov ustanovených v odseku 9, príslušný samosprávny kraj preverí tieto skutočnosti na podnet osoby a bezodkladne určí, ktorý poskytovateľ s ňou uzatvorí takúto dohodu. Ak zistí, že odmietnutie uzatvorenia dohody o poskytovaní zdravotnej starostlivosti nebolo opodstatnené, môže určiť aj poskytovateľa, ktorý návrh na uzatvorenie dohody o poskytovaní zdravotnej starostlivosti odmietol. Poskytovateľ sa podľa možnosti určí tak, aby bol čo najmenej vzdialený od bydliska osoby. Takto určený poskytovateľ je povinný dohodu o poskytovaní zdravotnej starostlivosti s osobou uzatvoriť.

(13) Odmietnutím návrhu na uzatvorenie dohody o poskytovaní zdravotnej starostlivosti nie je dotknuté právo osoby na poskytnutie neodkladnej starostlivosti.

ZS

@ninazemna výborne..len zopakujem že každý MUDr tieto zákony musí ovládať!

autor
5. máj 2025
@katty123456

@oblecenie99 tak nech vráti diplom..čo na medine spal keď to riešili ?

@katty123456 Pani vy mi prídete ako človek ktorý má niečo osobne voči akémukoľvek lekárovi

katty123456
5. máj 2025

??jasné..to akoby ste vy nevedeli na čo všetko máte v práci nárok?!?!a mam preto niečo proti vám?pani ukážte mi jedného lekára či sa bude na Mk pýtať na rady?ak vám to nepríde divné v čase netu keď stačí jeden klik a bude mať relevantné info z prvej ruky tak je všetko ok..takému MUDr by som sa iste dala liečiť..však by sa na koňovi možno pýtal aj a váš názor na moju chorobu a dávkovanie ATB😂🤪😅😄

Strana
z2