icon

Môže lekár odmietnuť pacienta kvôli minulosti?

1. máj 2025

Môže všeobecný lekár odmietnuť priať pacienta ?ak ho poznal roky a ten pacient sa pred rokmi k nemu zachoval ako bezcharakterný človek

Strana
z2
nelca84
1. máj 2025

Ak nepatri do jeho obvodu tak ano.

autor
1. máj 2025
@nelca84

Ak nepatri do jeho obvodu tak ano.

@nelca84 Patrí ale odmietam takého podrazáka stretávať

ella2015
1. máj 2025

Ja by som povedala, že može hádam to nie je rajon kde si len Ty jediný lekár

martinkatinka
1. máj 2025

Ty si lekar?

andreakukelova
1. máj 2025

Môže, je to v zákone- neviem presne citovať, ale ak je narušený vzťah medzi pacientom/zákonným zástupcom a lekárom a nie je možné zabezpečiť objektívne poskytovanie zdravotnej starostlivosti...

sisska96
1. máj 2025

Hippokratova prísaha ti nič nehovorí? Vlastne bežne lekárom to nehovorí nič

jvasenka
1. máj 2025

u nás lekárka takto odmietala istých pacientov tak že povedala že už ma plno 🙂

moonlight1210
1. máj 2025
@sisska96

@sisska96 myslim, ze v ramci prisahy neskodit pacientovi, je jeho odmietnutie najlepsie rozhodnutie, nie?

Na ulici by ho asi lahostajne neprekrocil, ale kriesil, keby daco.

Ale mat ho na starost, ked nemusi, mu ziadnym ohananim sa prisahou nanutit nemozes. Hlavne, ked sa pacient stale moze obratit aj inde.

rozculena
1. máj 2025
@sisska96

@sisska96 na Slovensku sa neskladá Hippokratova prísaha

laurinka27
1. máj 2025

Povedz, ze uz neprijimas novych pacientov. Viem si predstavit, ze pri niektorych ludoch by som to spravila aj ja.

ninazemna
1. máj 2025

Zákon č. 576/2004 Z. z., paragraf 12, body (9) a (12).

sisska96
1. máj 2025
@rozculena

@sisska96 na Slovensku sa neskladá Hippokratova prísaha

@rozculena aha..... no tak aj vyzerá

misiaknunu
1. máj 2025

Ten človek je naďalej bezcharakterný,keď sa vôbec pokúša k tebe dostať ako pacient aj napriek tomu, že vás spája minulosť,kde tvoju dôveru podrazil.

anketkarka
1. máj 2025

Prepáč, ale nejaká profesionalita Ti nič nehovorí?? To predavačka v pokladni odmietne nablokovať zákazníka, lebo to je chrapúň??? Spadá do Tvojho obvodu. Možno nemá inú možnosť, lebo všade inde ho majú možnosť odmietnuť. Tiež by som povedala, že jeden lekár by toto nemal riešiť. Keby sa správal teraz zle, tak pochopím a určite máš priestor na to, aby si mu diplomaticky naznačil, že nie si na neho odkázaný a keď chce profesionálny prístup, tak nech sa láskavo správa v medziach slušnosti. Vezmi si, že by si bol lekár na urgente a teraz ho odmietneš z týchto dôvodov, nebodaj to ovplyvní kvalitu Tvojho výkonu. Fakt na zamyslenie, či človek s takýmto egom by mal byť lekár, keď sa nevie zachovať eticky.

selena_luna
1. máj 2025
@sisska96

@sisska96 myslis tu prisahu, ktora sa prisaha na boha apolona? V ktorej sa doktor zavazuje ze nebude mat sex a tiez ze o lekarskej vede nebude vzdelavat nejaku hlupu verejnost, len vyvolenych - medikov? Ako spolocnost sme snad dalej, vztah lekar - pacient upravuju nastastie demokraticke zakony a nie neaktualna, tisice rokov stara prisaha na neexistujucich bohov s nulovou vahou.

sisa_s
1. máj 2025

Lekár má právo odmietnuť prijať nových pacientov (uzatvoriť dohodu o poskytovaní zdravotnej starostlivosti), a to v prípade ak:

by prekročil svoje únosné pracovné zaťaženie (mal by príliš mnoho pacientov), to neplatí pre pacientov, ktorí majú trvalý alebo prechodný pobyt v zdravotnom obvode konkrétneho lekára,
by jeho osobný vzťah s pacientom alebo k jeho zákonnému zástupcovi ovplyvňoval objektívne hodnotenie zdravotného stavu,
by jeho osobné presvedčenie bolo v rozpore s presvedčením pacienta, tento prípad sa vzťahuje len na umelé prerušenie tehotenstva, sterilizáciu alebo asistovanú reprodukciu.

sisska96
1. máj 2025
@selena_luna

@sisska96 myslis tu prisahu, ktora sa prisaha na boha apolona? V ktorej sa doktor zavazuje ze nebude mat sex a tiez ze o lekarskej vede nebude vzdelavat nejaku hlupu verejnost, len vyvolenych - medikov? Ako spolocnost sme snad dalej, vztah lekar - pacient upravuju nastastie demokraticke zakony a nie neaktualna, tisice rokov stara prisaha na neexistujucich bohov s nulovou vahou.

@selena_luna normálny profesionálny lekár nemieša osobný život s profesiou ;) Ale naše zdravotníctvo je nula bodov

selena_luna
1. máj 2025
@sisska96

@selena_luna normálny profesionálny lekár nemieša osobný život s profesiou ;) Ale naše zdravotníctvo je nula bodov

@sisska96 ano, to je argument do debaty, prisaha nie, to som tym chcela povedat. Na druhej strane chapem aj doktora, ze po zlych skusenostiach sa napriklad moze obavat, ci ho tento pacient krivo neobvini zo zanedbania zdravotnej starostlivosti... alebo inak poskodi dobru povest. zakon pamata na to, ze aj doktor je len clovek a priznava mu isty priestor pre osobnu slobodu a integritu. To je myslim spravne. A tiez je velmi profesionalne uvedomovat si mozny konflikt zaujmov a konat tak, aby nenastal.

janinah
1. máj 2025

že sa vôbec pýtaš...samozrejme.ze ho odmietni.asi más dosť inej roboty aj starosti ako si zobrať potencionalny problem.
..a tunajšie dámy si nevšîmaj....tu sa nonstop rieši aki su lekari neschopni.ako odrbať štát a ziskať vsetky možne príspevky.ako ziskať PN aj ako zdravý človek resp. minutu pi otehotneni...
Poraď sa s kolegami a predpokladam.ze si v nejakom spolku lekarov.platîš poplatky a máte tam pravnika.

tyriss
3. máj 2025
@sisska96

@sisska96 nie pretoze ta sa nesklada.

katty123456
3. máj 2025
@martinkatinka

Ty si lekar?

@martinkatinka príde mi to ako troll..lekár predsa musí poznať problematiku a zákony😏

katty123456
3. máj 2025
@selena_luna

@selena_luna nebude mat sex?nepleties si to s teologmi?🤪

katty123456
3. máj 2025
@andreakukelova

Môže, je to v zákone- neviem presne citovať, ale ak je narušený vzťah medzi pacientom/zákonným zástupcom a lekárom a nie je možné zabezpečiť objektívne poskytovanie zdravotnej starostlivosti...

@andreakukelova prepáč ale lekár takéto zákony musi ovládať!oni sa to vám medicíne učia!dokonca na zdravotke praktické sestry sa to učia!ciiže toto asi lekár bude sotva!

katty123456
3. máj 2025
@sisa_s

Lekár má právo odmietnuť prijať nových pacientov (uzatvoriť dohodu o poskytovaní zdravotnej starostlivosti), a to v prípade ak:

by prekročil svoje únosné pracovné zaťaženie (mal by príliš mnoho pacientov), to neplatí pre pacientov, ktorí majú trvalý alebo prechodný pobyt v zdravotnom obvode konkrétneho lekára,
by jeho osobný vzťah s pacientom alebo k jeho zákonnému zástupcovi ovplyvňoval objektívne hodnotenie zdravotného stavu,
by jeho osobné presvedčenie bolo v rozpore s presvedčením pacienta, tento prípad sa vzťahuje len na umelé prerušenie tehotenstva, sterilizáciu alebo asistovanú reprodukciu.

@sisa_s prúde ti normálne aby laik vysvetľoval co lekar ma a môže robiť?myslíš že oni to nevedia?!?

sisa_s
3. máj 2025
@katty123456

@sisa_s prúde ti normálne aby laik vysvetľoval co lekar ma a môže robiť?myslíš že oni to nevedia?!?

@katty123456 neviem, preco tu na mna hukas...dala som znenie zakona k veci

selena_luna
3. máj 2025
@katty123456

@selena_luna nebude mat sex?nepleties si to s teologmi?🤪

@katty123456 staci si tu prisahu precitat. Chapem ze sa snazis byt vtipna, ale nie je vtipne vyjadrovat sa k niecomu co si ani nevidela.

katty123456
3. máj 2025
@sisa_s

@katty123456 neviem, preco tu na mna hukas...dala som znenie zakona k veci

@sisa_s nehukam..len tí naznačujem že si zrejme sadla na lep😏lekár to ma v maličku aj bez tvojho citovania

katty123456
3. máj 2025
@selena_luna

@katty123456 staci si tu prisahu precitat. Chapem ze sa snazis byt vtipna, ale nie je vtipne vyjadrovat sa k niecomu co si ani nevidela.

@selena_luna za a hipokratova prísaha nemá nič s odmietnutím pacienta lekárom/v čase hipokrata neexistovali dnešné sk zákony všakže?🫣za b..som detská sestra..tak snáď by som o tom niečo mohla vedieť čo myslíš?aj keď my sme ju pochopiteľne neskladali🙃

selena_luna
4. máj 2025
@katty123456

@selena_luna za a hipokratova prísaha nemá nič s odmietnutím pacienta lekárom/v čase hipokrata neexistovali dnešné sk zákony všakže?🫣za b..som detská sestra..tak snáď by som o tom niečo mohla vedieť čo myslíš?aj keď my sme ju pochopiteľne neskladali🙃

@katty123456 chod si riesit svoje problemy a frustracie inam.

oblecenie99
4. máj 2025
@katty123456

@martinkatinka príde mi to ako troll..lekár predsa musí poznať problematiku a zákony😏

@katty123456 Tento evidentne nepozná, ak sa pýta.

Strana
z2