icon

Môže ma nakaziť zaočkovaný človek?

mamamasama
4. jún 2021

Môže ma nakaziť zaočkovaný človek? Včera sme boli po dlhej dobe u starkej aj s malým. Dnes mi volala, že jej sestra, s ktorou sa dennodenne stretáva je pozitívna. Mám sa báť? Ako to je?

Strana
z3
sisaka
6. jún 2021

@ktochytavzite v USA keď sa očkovalo proti prasačej chrípke, zaočkovali myslím, že 14 miliónov, po tom, čo zomrelo 50 ľudí bola táto vakcína stiahnutá z obehu, na covidovu vakcínu už zomrelo vyše 4000 (možno aj viac) len v USA a ešte v pohode sa frči ďalej, mladí chalani dostávajú zápal srdca z vakcíny a očkuju sa ďalej. Keď toto príde niekomu normálne tak v pohode, však nech si každý nakladá zo svojim životom ako chce, ale nech prestanú tuto masívnu očkovaciu kampaň a nech sa neočkovaní nediskriminujú.

ktochytavzite
6. jún 2021

@sisaka ale tak ja nemam pocit ze neocko diskriminuju,ja nie som a necitim tlak ze sa musim.

mikadooo
6. jún 2021

@sara07 som očkovaná a nerobím hon na čarodejnice. Myslím si že extrémisti sú v oboch skupinách. Prečítaj si akúkoľvek diskusiu k ne-/očkovaniu a nájdeš agresiu z oboch brehov. Mňa neočkovanie mrzí len preto, lebo v ideálnom prípade by do konca leta bolo po korone a po všetkých tých problémoch s koronou spojených. Môj pohľad - netvrdím, že by to bola realita, keby sa všetci dali zaočkovať. Vychádzam však z toho, že tu nemáme bežne obrnu, osýpky, mumps a iné ochorenia, voči ktorým sú štandardne zaočkované všetky deti.(teda - viac než 95%, lebo nie každého môže dr zaočkovať.

dominika113
7. jún 2021

@mamamasama ja toľko rodín poznám čo napriek tomu že boli 2 krat zaočkovaný mali väčšina ťažký priebeh a dokonca boli 2 krát zaočkovaný a dostali koronu s ťažkým priebehom a potom dostali znova koronu a to ani mesiac neprešiel 🤷‍♀️

lubbi1
7. jún 2021

teroreticky ano, prenasacom moze byt tak povediac kazdy. ockovanie nie je zarukou toho, ze sa clovek proste nenakazi, skor si myslim, ze ak by sa aj nakazil, tak by mal mat proste taky ten lahsi priebeh

Strana
z3