icon

Môže ma nakaziť zaočkovaný človek?

mamamasama
4. jún 2021

Môže ma nakaziť zaočkovaný človek? Včera sme boli po dlhej dobe u starkej aj s malým. Dnes mi volala, že jej sestra, s ktorou sa dennodenne stretáva je pozitívna. Mám sa báť? Ako to je?

ceresna2
Odpoveď bola odstránená
ceresna2
Odpoveď bola odstránená
hettinka
6. jún 2021

@eri444 mozno byt očkovania by nemala ťažší priebeh, ale by jej nosili sviečku na cintorín.

ceresna2
Odpoveď bola odstránená
hettinka
6. jún 2021

@ceresna2 kto, kde to tvrdí? Všetko je len štatistika, vakcíny majú svoju účinnosť a limity, aj vzhľadom k tomu, že zaočkovaných je stále relativne malo.
Mimochodom, “očkujúci” je ten, kto očkuje. Asi si myslela “zaočkovaný”.

mamamasama
autor
6. jún 2021

@ceresna2 s tvojim druhym komentarom nemozem suhlasit... nevedela som o tom, ale babka mi vcera povedala, ze jej sestra bola zaockovana davno... nakazila sa az teraz...

hettinka
6. jún 2021

@mamamasama a kto je teda ockovany? Babka, jej sestra, alebo obidve? Ty si?

ceresna2
Odpoveď bola odstránená
ajko2011
6. jún 2021

Jasné, že sa môže nakaziť aj zaočkovaný. Očkovanie predsa nie je 100% istota, že sa človek nenakazí. Zaočkovaný by len nemal mať ťažký priebeh. Osobne poznám niekoľko ľudí, ktorí boli pozitívni aj napriek tomu, že boli očkovaní.

tina4931
6. jún 2021

@ceresna2 ani za miliardu

erienka
6. jún 2021

@ceresna2 nevylucuje sa, ze aj zaockovany moze mat tazky priebeh covidu, ale ta moznost je daleko nizsia ako pri nezaockovanom cloveku.

ceresna2
Odpoveď bola odstránená
ktochytavzite
6. jún 2021

@rivini ale moze nakazit,poznam pripady,ako to je nik nevie ale ocko nieje 100 druheho neochrani,pokial nieje ockovany.

ktochytavzite
6. jún 2021

@ceresna2 co je tazsi priebeh?Pidla mna ocko chrani ken ored smrtou,nemusi mat len lahky priebeh,ale kludne aj zapal pluc.Kolko nezaockovanych malo lahky priebeh?-vela.
Tera z po pfizere sa zistila zasa myokarditida v Jeruzaleme ,cize to tiez take je,ja izaj nvm co je lepsie.

ceresna2
Odpoveď bola odstránená
mikadooo
6. jún 2021

@anjelicek26 ahoj, trošku by som ťa poupravila. Nie je pravda že očkovanie chráni len pred ťažkým priebehom. Očkovanie chráni pred nákazou, ale nie na 100%. Čiže zaočkovaný človek sa o dosť ťažšie nakazí koronou ako neočkovaný. Keď už teda sa mu podarí napriek očkovaniu nakaziť, choroba má štandardne veľmi ľahký priebeh - samozrejme ani to nie je 100%-tné. A v nejakom mikro percente sa preto môže stať že očkovaná osoba má aj ťažší priebeh. Čiže pre autorku otázky - áno, babka vás teoreticky mohla nakaziť ak bola predtým so sestrou. Čiže treba sa sledovať, alebo ak chcete mať istotu ísť na pcr trest. Pravdepodobnosť, že vás nakazila je však dosť malá.

ktochytavzite
6. jún 2021

@ceresna2 a vies obtakom pripafe ked zdrava zena po ockovani sa stala invalidim?

ceresna2
Odpoveď bola odstránená
janulla1
6. jún 2021

@ceresna2 ako je invalidita a smrt po covide krytá??? Ved to je to iste ako po očkovaní, ako vieš ze bez očkovania by ten človek nemal zlý priebeh? Sused mal úplne ľahký priebeh covidu, po 2 mesiacoch začal mať problémy so srdcom, ani jedna alternatíva nieje dobrá, civid je svinstvo žiadna chripocka aj keď máš ľahký priebeh nevieme aké ešte budeme mat následky

sisaka
6. jún 2021

@ktochytavzite to čo je za otázka? Takých sú tisíce a ďalšie tisíce, čo zomreli, nielen ženy, ale aj muži, však je toho všade plno. U nás v Kanade idu schváliť odškodňovanie, ľudsky život ohodnotili na $250,000.

ktochytavzite
6. jún 2021

@sisaka no normalne,pretoze zasa nie za vsetko tiez moze ockovanie,ako uznavam ze ma aj neziad ucinky aj umreli ludia ,terqz ten pfizer ale zasa nezastavam tiez nazor,ze za vsetky chiroby sveta mize ockovanie,to by sme na sk boli vsetci invalidi kedze je to tu povinne a ma to sjoro kazdy,nielen na koronu ale zakladne ockovania.

sara07
6. jún 2021

@sisaka lenže tu je zázrak že vôbec unali že očkovanie má vedlajšie trvalé následky alebo môžu prispiet k skoršej smrti, a aj to sa tvaria že iné očkovania su uplne v pohode
odškodnovanie nie je a nebude lebo na sk je to také smiešne % že to nestoji ani za reč

sara07
6. jún 2021

@mikadooo toto všetko máš pravdu
ale potom prečo očkovaný robia hon na čarodejnice na neočkovaných, čo im vadí že proste toto dorábaju, ved oni maju väčšiu ochranu aj menšie % nákazy tak stále nechápem o čo tu ide očkovaným

cucoriedkacucoriedka
6. jún 2021

@sara07 preto aby bola vytvorena kolektivna imunita.cim viac ockovanych tym.mensia sanca prenosu...aj ked stale ta sanca tu je...a mam pocit ze nie ockovani robia hon na neockovanych.skor naopak;)
Na hejty nereagujem...o vyhodach ockovania a nevyhodach neock9vania sa tu bavit nejdem.tot iba moj prispevok;)

sara07
6. jún 2021

@cucoriedkacucoriedka konkrétne na základe čoho, ved je tu stale tlak ako napr neočkovane deti nebudu chodit do škôlky pokus, na ploche je tiež zo sme blog že neočkovany dobreže do prac. taborov nejde autor zavriet atd

mamamasama
autor
6. jún 2021

@hettinka aj babka, aj jej sestra su zaockovane... ja este nie... babkina sestra pozitivna, babka negativna, ja tiez negativna

luccija
6. jún 2021

@janulla1 citala som, ze 30% ludi po Covide ma nejaky zdr.problem

luccija
6. jún 2021

@mamamasama u babky bolo zbytocne sa ist tak rychlo testovat.Mala by ist tusim na 8 den na PCR, ak sa to zase nezmenilo uz to nesledujem.riziko je vzdy ty sa sleduj a na test tiez az neskor nie antigen

sisaka
6. jún 2021

@ktochytavzite tu nejde o to, že za všetky choroby môže očkovanie. Ale napríklad pri tej myokarditide, ta sa samozrejme bežne vyskytne v populácii, ale po očkovani sa podľa Izraleskych hlásení vyskytuje 25x častejšie, to sú už alarmujúce čísla, ktoré sa nemôžu ignorovať
https://ottawacitizen.com/news/local-news/incre...

Samozrejme na Slovensku poprú úplne všetko, tam sa takéto prípady zametú krásne pod koberček a pripíšu sa na vrub niečomu inému, alebo vyhodnotí ako náhoda

ktochytavzite
6. jún 2021

@sisaka ano ved to je tiez take a to len zaciatok,co este bude,ake ine neziaduce ucinky,ja skor sa ibavam tych neskorisch,autoimunitnych.
Ale aj kovid je hrozba,moja kamaratka cela rodina bezpriznakovy civid a o 3tyz syn 12r dostal to nive ochorenie,tiez zaoal myokardu,cize ci korona ale o ocko ,rizika su asi podobne.
Uz nech to svinstvo zmizne ale to asi na oar rokov mame este.