icon

Môže mať kontakt s kiahňami v tehotenstve následky?

janka3179
4. dec 2024

Ahojte baby svokra ide zajtra k sestrinej dcére a ma kiahne môže ma nakaziť keďže som tehotná posledný mesiac , a neviem či ja som mala kiahne lebo mamka si nepameta takže mám dosť obavy, ďakujem za rady .

Strana
z3
patka06
5. dec 2024

@janka3179 Už chápem, prečo ti povedala blud, zobudila si ju

simca06022011
5. dec 2024

Podla man vobec neprehanas, svokra kludne navstevu do chorej domacnosti moze odlozit hadam... vsak to je chvilu, co su kiahne infekcne.
a samozrejme ze ot moze preniest, u nas svokor si odniesol pasovy opar, tiez boli vsetci mudri, ze sa nenakazi od vnucky.. a ja som rok bojovala s herpesmi kade tade velkymi kolkokrat takmer ako dlan... alebo komplet na celom nose, komplet na celej brade... az som skoncila na imunologii... ako sranda to nie je. Staci ze je clovek trosku nachylnejsi na nieco

abbey1
5. dec 2024

@janka3179 Ty si doktorke volala v bicí, aby si sa toto opýtala? A teraz svokre zakážeš návštevy? Chudera svokra i doktorka.

janka3179
autor
6. dec 2024

@abbey1 ste trápna

akje
6. dec 2024

@abbey1 ? Autorka dala uplne legitimnu otazku. Je to uplne bezne.
Lekari tehotnym zakazuju styk s detmi, co maju kiahne. Ak sa nevyznas, nastuduj si. Ja uz to vdaka lekarovi viem. Brala som to na lahku vahu ako ty a dostala som informacie, ktore mohli mat v nasom pripade naozaj fatalne nasledky. Dokonca zakazala styk skrz osoby, ktore sa s takymito detmi stretli este aj par tyzdnov po poslednej uschnutej chraste.

lucia147852
6. dec 2024

@akje ja som kiahne nemala. Jedine na čo som si mala dávať pozor sú detské kolektívy a ozaj nakazený človek. Mala som robené testy z krvi. Túto autorka ani nevie či ona kiahne mala alebo nemala. A teraz situácia… čaká druhé dieťa a prvé sa nakazí kiahňami. Čo spraví? Ešte preventívne ho na 9 mesiacov k niekomu dá? Alebo ho potom k niekomu dá? Ak bude nakazené už bude tak či tak neskoro. S týmto prístupom nemôže teda ani vychádzať von. Nakaziť sa môže vo výťahu, v obchode, u lekára. Opatrnosť je na mieste. Hystéria nie.

akje
6. dec 2024

@lucia147852 ty to volas histeria. Ja to volam prevencia. Histercila by, keby tu vypisuje ako sa moze vsade nakazit a nikam nechodi. Ona sa vsak snazi predist moznemu nakazeniu sa. Vyuzila informacie od odbornika a podla nich sa snazi zariadit.

Napr. ak mam info o tom, ze je niekto chory, je to iba moja volba, ci vystavim svoje zdravie virusu navstevou s chorou osobou. Je to moje zdravie a rozhodnutie. Sama viem, ci to nevadi ak ostanem chora alebo je to v obdobi, kedy to potrebujem najmenej. A autorka sa rozhodla pre svoje zdravie tymto sposobom. Svokru informovala o moznych nasledkoch, uz je rozhodnutie len na nej, ci na navstevu pojde.

Ja autorku chapem. A to som bola v situacii sestry, kedy som bola s 2 detmi s kiahnami. Rodicia 2 mesiace nevideli nase deti, aby sme tym neohrozili ineho clena rodiny, pre ktoreho to mohlo mat zly dopad. Na zaklade rad lekarov.
Niekedy staci troska pochopenia, empatie a informovanosti. Potom sa z nikoho nerobi histerka.

janka3179
autor
6. dec 2024

@akje no nemôžeš sa nič opytat lebo normálne tá pani ma ide tu neviem čo , ide Oto že dom kiahne nemala tak preto som nechcela aby tam svokra nešla , nič ine

janka3179
autor
6. dec 2024

@lucia147852 pani to neje žiadna histeria ale opatrnosť , dosť som si prešla v tehotenstve všetko možné som schytala tak som opatrná !

Strana
z3