icon

Môže mať lekárka pri vyšetrení v ambulancii svoje deti?

15. apr 2025

Ahojte.

Je podľa Vás v poriadku, ak má detská lekárka v ambulancii pri vyšetrení pacienta svoje vlastné (školopovinné) deti? Prípadne ich necháva vypisovať rôzne papiere- napr. na odber krvi daného pacienta a pod. ?

Ďakujem za názory.

Strana
z6
chrobak7
15. apr 2025

Asi by bolo lepšie, keby ambulanciu zatvorila, lebo musí byť doma s deťmi. A ty prídeš k lekárke, uvidíš zatvorené dvere s nápisom Dovolenka od .. do.

Nie, nie je to v poriadku. Ale život prináša mnoho problémov, ktoré treba riešiť. Nepíšeš, ako staré sú tie "školopovinné" deti. Ale s tým objednaním na odber krvi to asi preháňaš.

Ak si ty nikdy v živote neurobila niečo, čo nebolo v poriadku, tak sa kľudne na ňu sťažuj.

melanta
15. apr 2025

Absolútne to nie je v poriadku. Lekárka porušuje zákon, minimálne ten o GDPR, ak má dieťa prístup k údajom pacientov. Ja som veľmi asertívna, ohradila by som sa slušne hneď akoby som vošla a žiadala by som, aby buď okamžite čerpala dovolenku a prestala ordinovať alebo aby dieťa poslala preč. Ak by okamžite nereagovala, nemala by som problém napísať sťažnosť na zriaďovateľa a udzs. Toto je absolútne neprípustné.

krasneleto
15. apr 2025

nie je to v poriadku, ci by som sa tym extra zaoberala- asi nie

zooeynka
15. apr 2025

@melanta snad zartujes....ze dieta ma pristup k udajom pacientov...to znudene dieta u mamy v robote ma mimoriadny zaujem zistovat udaje o pacientoch....omg.

melanta
15. apr 2025

@zooeynka nežartujem, ak má dieťa voľný prístup k údajom, ktoré má lekárka napríklad na stole, tak je to hrubé porušenie zákona. Autorka zároveň píše, že lekárka necháva dieťa vypísať niektoré papiere. To je na brutálnu pokutu. Takže nie, nežartujem. To, že ty patríš medzi Slovač, ktorá je ľahostajná voči tomu, ak sa porušujú zákony, je smutné, pretože žiaľ, je vás veľa.

simona20201309
15. apr 2025

Ach bože.... mám skvelé spomienky ako som pečiatkovala otcovi obálky a vypisovala osobne spisy. Pre mňa to bola zábava, otcovi som ušetrila hodiny práce. Zabávala som sa akurát na rôznych menach, smiešnych priezviskach. Niekedy mi dával aj celkom zodpovednú prácu ako vypisovať čísla do tabuliek.
No poďme sa teraz nahlasovať a udávať ešte aj za to, že si lekarka/tiež matka vezme so sebou dieťa lebo nemá inú možnosť
Aj ja si tak dcéru niekedy vezmem a ak by to niekomu vadilo asi ho niekam pošlem.
Strašne hyeny sa z nás ľudí stávajú

simona20201309
15. apr 2025

@melanta a co ako to dieťa urobi? Zápise si rodné číslo a vybaví si pôžičku na toho pacienta ci ako môže zneužiť 7-8rocne dieťa údaje z karty pacienta? 😀

melanta
15. apr 2025

@simona20201309 je úplne irelevantné, že to dieťa nič s údajmi neurobí. Nemá tam čo robiť. Bodka. Ak lekárka nemá kam dať dieťa, nech to rieši ako iní rodičia. OČR alebo dovolenka.

simona20201309
15. apr 2025

@melanta to ze si vezme lekárka svoje dieťa do ambulancie je nič oproti tomu keď lekárky rozdávajú papieriky o zdravotnom stave dieťaťa bez toho aby to dieťa videli....
Toto prečo nikomu nevadí?

unicornlady
15. apr 2025

Ide o základný rešpekt. Doktorka by sa mala spýtať, či to nevadí, ak bude v prítomnosti vyšetrenia aj jej dieťa.

chrobak7
15. apr 2025

@melanta Strašne by som chcel veriť, že ty si nikdy nič neporušila. Že si ani neprevzala od poštárky doporučený list, čo bol adresovaný niekomu z tvojej rodiny. Tiež si sa sťažovala na poštárku, že porušila zákon o GDPR a poštový zákon, lebo ti vydala list, čo ti nepatril?

zuzkaa1991
15. apr 2025

@melanta zasnem ako moze niekto robiť také problémy a prečo je taka zla doba 🤦‍♀️ ano dieta si zapamäta všetkých pacientov co ma na stole adresy a osobne údaje a zneuzij3🤦‍♀️ ked nema sestru tak pomaha dieta aby boli rýchlejsie vybavení.....mobil ine veci vas sledujú a tam sa nestazujete ze porusenie zákonov mobil uz xkrat sa stalo ze odpocuvatelny je aj ked mam vsetko vypnute....atd hrooozna doba a fakt zasnem nad vasim zmyslanim....brala by som inac keby dospele dieta bolo inac rozmýšľa tak ano ale takto vobec by som sa nepozostavala...nebojte aj vy budete mat deti staršie a tiez sa vam stane ze nebudete mat kde dat dieta ano aj ja som mala svoje dieta v praci lebo nemal kto byt s nou a voľno som.si nemohla dovoliť

melanta
15. apr 2025

@simona20201309 mne vadí aj to. A prečo to nikomu nevadí? Vadí to mnohým. Ale väčšina Slovákov bude len ticho pindať a neriešiť. Preto sme v takej riti. Pretože väčšina toleruje priestupky, lebo veď je to normálne.

melanta
15. apr 2025

@zuzkaa1991 lekárka porušuje zákon a ja som zlá? Veru, chorá doba toto.

biba_18
15. apr 2025

@melanta osobne by som bola radšej aby mala dieťa v ambulancii ako ja chodiť k zastupujúcej lekárke, ktorá je x km ďalej ...

tinka_1807
15. apr 2025

Vôbec by ma nenapadlo riešiť takú somarinu .... Zrejme je dieťa napríklad po návšteve zubarky a do školy už nešlo, alebo naopak, čaká na nejaké vyšetrenie a mama lekárka mu chcela skrátiť túto dobu čakania a ukázať mu ako môže byt užitočné .... Nevidím na tom nič zle, mohla si sa na to inak kľudne opýtať tej lekárky. Myslím, že aj tka lekárka by zjavne bola radšej keby tam bola sama, ale hold zrejme mala takú situáciu, že si ju musela na chvíľu nechať v ordinácii. Vôbec by mi nenapadlo z toho robiť drámu. Naopak, milo by som sa dieťaťu prihovorila a skúsila sa opýtať nieoc v zmysle: "Jeej, tak dnes má pani doktorka špeciálnu pomoc?" "baví ťa táto práca?" To je výborné, že nám tu rastie budúca generácia lekárov?" .... Neviem, podľa mňa naozaj toto je taká situácia, z ktorej vôbec netreba robiť drámu a jednoducho to zobrať s nadsazkou.

simona20201309
15. apr 2025

@melanta matka si vzala do práce svoju dcéru a ty sa tu oháňaš zákonom... sme ľudia nie stroje tak trochu empatie a ľudskosti by ti v tejto veci neuškodilo. Nikoho tým neohrozuje, nikomu tým neublizuje. Nabudúce dá radšej choré dieťa do kolektívu nech nakazí ostatné.

biba_18
15. apr 2025

@simona20201309 tak ak by to dieťa bolo choré, to by tam fakt nemalo byť!

diewcatqoo
15. apr 2025

Nasa pediatricka ma 3 skolopovinne deti a uz sa raz tiez stalo, ze to najmladsie tam bolo s nou v ambulancii. Neprekazalo mi to. Radsej nech je tam to dieta, akoby som mala riesit nejaky akutny problem u zastupujuceho lekara. Ale asi by mi vadilo, ak by dieta vypisovalo nejaku ziadanku a pod. To by som sa nejako empaticky (nech nepokazim dietatu zazitok) ozvala, nech to radsej vypise niekto dospely.
Inak, so mnou bol tiez syn parkrat v praci. Dala som mu na starost postu - triedil mi listy podla priority a potom peciatkoval obalky. Videl to aj moj nadriadeny a bol s tym v pohode. Verim, ze moje 8 rocne dieta nech je akokolvek inteligentne, nezneuzije udaje, s ktorymi v praci prislo do kontaktu.

adrianap83
15. apr 2025

@zuzkaa1991 ale to dieťa mohlo mať kludne nad 10. rokov a také už všeličomu rozumie. Hlavne ak mamka ordinuje, že áno. Mohlo si kľudne niekde vedľa, možno aj za plentou čítať knihy, kresliť, pozerať tablet na sluchadka.. Nie podieľať sa na chode ordinácie, keď už ho nemá kde dať.

mandzula
15. apr 2025

Tak podla logiky niektorych som si ja mala brat dieta na pojednavanie pripadne na inspekciu. Mohlo mi spisovat zapisnicu pripadne vybavit nejaku stranku. Som zvedava, ako by ste tu niektore skriekali, ak by vam ziadanku na odber krvi vypisalo zle a nasledkom by bolo zanedbanie liecby. A co sa GDPR tyka, nie je dane, ze deti do X rokov k informaciam pristup mat mozu plus neviem, ako by ste sa citili, keby zacalo v skole vytahovat info z vysetreni.

pralinka25
15. apr 2025

@mandzula tak verim.ze si to lekarka skontrolovala.

mandzula
15. apr 2025

@pralinka25 ano, mozeme len verit.

pralinka25
15. apr 2025

@mandzula zas z nej nerobme blbca kedze zodpovedna je ona urcite by to neposlala len tak.

sss777
15. apr 2025

Dieťa tam nemá čo robiť. Je úplne jedno, či je choré (to je samozrejme ešte horšie, lebo lekárka ohrozuje pacientov) alebo zdravé (čím ohrozuje dieťa, ktoré je v kontakte s pacientmi).
Celé zle.
Keď mám choré dieťa, tak som s ním doma, lebo v práci sa neviem sústrediť ani na prácu, ani na dieťa.

mimuska328
15. apr 2025

Toto je troll. Presne toto iste som už citala.. do bodky napísané a myslím ze to bolo rovno tu na MK

mandzula
15. apr 2025

@pralinka25 nejde o to, ze z nej robim blbca, konstatujem fakty, pre mna je to proste nepripustne, to nie su peciatky na obalkach. Ak to ma lekarka kontrolovat, pokojne to moze robit aj sama, dat to sestricke, nerobit z toho kratochvilu pre dieta.

michaelam2
15. apr 2025

@mimuska328 presne, uz to tu raz bolo

januska12323
15. apr 2025

Toto isté si tu už písala. Nie, nie je to v pohode, o dieťa sa môže postarať aj bez toho aby bolo súčasťou ambulancie.

@simona20201309 pre teba to bola zábava, pre mňa dôvod na zmenu lekára. Dieťa nemá čo robiť zodpovednú prácu, môže si kresliť za plentou.

lucia13022023
15. apr 2025

Takáto téma tu raz bola... Pani sa sťažovala, že jej mamina bola veľmi chorá a čakala dlhe hodiny v čakárni, lebo doktorka tam mala vnuka/syna ktorý vypisoval a tukal do počítača to, čo mu dr vravela. Ale samozrejme mu to trvalo 4x dlhšie...
Nie je to ok, to normálnemu človeku nenapadne.

Strana
z6