icon

Môže mať lekárka pri vyšetrení v ambulancii svoje deti?

15. apr 2025

Ahojte.

Je podľa Vás v poriadku, ak má detská lekárka v ambulancii pri vyšetrení pacienta svoje vlastné (školopovinné) deti? Prípadne ich necháva vypisovať rôzne papiere- napr. na odber krvi daného pacienta a pod. ?

Ďakujem za názory.

mandzula
15. apr 2025

@simona20201309 napadlo ti, že okrem rodného čísla je osobných údajom aj ten o zdravotnom stave, a to dokonca extra citlivým? A skús si to spojiť napríklad so šikanou. Už vidíš súvislosti?

zooeynka
15. apr 2025

@mandzula netrpis paranojou? To mozno 7 rocne dieta si vypise diagnozy pacienta a nasledne zacne sikanovat?

hederamonstera
15. apr 2025

Asi by mi to nevadilo ale asi je to vacsie dieta, ked vie zapisovat veci a teda nebolo by to prijemne, kebyze mu tam pride nejaka spoluziacka/kamos a vie, co tam o nom hovori. To asi teda nie je uplne ok.

mandzula
15. apr 2025

@zooeynka spomína autorka vek detí? Uvádza len, že sú školopovinné. A, áno, pokojne môže šikanovať aj 7-ročné dieťa. Nepredpokladám, že si vypíše (ak je pri vyšetrení, hluché nie je) laryngitídu či sopeľ, no napríklad také hlísty môžu byť na šikanu celkom fajn, nie? Prípadne rakovina... Nie som paranoidná, len sledujem, čo sa vo svete deje.

larisa
15. apr 2025

Mne by to vadilo. Aj by som tej lekarke povedala. Ak by sa to opakovalo tak by som sa začala sťažovať na lekara.

pseudomonas87
15. apr 2025

Prečo si neotvorila ústa a nepovedala, prosím vás, neželám si, aby bolo prítomné dieta v ordinácii? Stačilo povedať a možno by sa celá situácia bola vyriešila.

hederamonstera
15. apr 2025

@melanta strasne to prezivas, len preto ze je to nejaky zakon? Vies, ze kedysi bolo nelegalne skryvat zidov? Tiez by si hned bola asertivna a riesila to? Vdaka bohu, ze su tu este ludia, co tak neprezivaju zakony a troska pouzivaju aj rozum a teda ze v tomto pripade sa nic take moralne nedeje a vedeli by priznurit oko. Kua sme ludia, tak sa tak skusme aj spravat,a nie byt jak otupele stado oviec a bekat ako pan povie.
Ako si zila predtym bez gdpr zakona😭

autor
15. apr 2025

P
@pseudomonas87 Kde píšem, že som neotvorila ústa?? Prečo si hneď niekto niečo domyslí, namiesto toho, aby sa spýtal? Deti boli 14 a 12 ročné...

autor
15. apr 2025

Veď som aj povedala- už 3x si ich pri našej návšteve musela upratať do vedľajšej miestnosti.
Príde mi to nevhodné, ani ja si svoje deti neberiem do práce. Síce mám na to priestor, ale z úcty voči ľuďom s ktorými sa v práci stretávam, to nerobím. Nepríde mi to vhodné. A teda, nie som lekárka, neskladala som sľub mlčanlivosti, ktorý by tie deti mohli porušiť. Lebo veď, môžu tam stretnúť kamaráta , na verejnosti povedať už len to, že tam bol a niečo riešil a môže vzniknúť problém...

autor
15. apr 2025

Pre tie, ktoré píšete, že je to troll... prepáčte, nechodím sem tak často, aby som si stihla všimnúť, že tu už taká téma bola.

mandzula
15. apr 2025

@hederamonstera miesas hrusky s jablkami, Zidov s detmi. Predstav si, ze ides s dietatom k lekarke, u ktorej sedia jej deti (prave sme sa dozvedeli, ze 12- a 14-rocne. Tvoje dieta (mozno ich spoluziak) sa tam ma vyzliekat a hovorit o svojich problemoch. Ked odhliadneme od zakonov, GDPR - kde je lekarske tajomstvo?

autor
15. apr 2025

@mandzula Och, vďaka za ľudí, ktorí vidia reálny problém a nepotrebujú hneď útočiť.

zuzudrnda
Autor odpoveď zmazal
mandzula
15. apr 2025

Autorka, a ked vidim, aki mame byt stastni, ze nam tu vdaka tomu ide vyrast generacia novych lekarov. Uz sa z tych lekarov tolko neposierajme, je to povolanie, ako kazde ine. Pripadne teda ocenme, ked nam bude v banke s hypotekou pomahat nejaky roztomily drobec, pani na urade bude ockom kontrolovat, ci nam zlaty Misko spravne nahodil udaje do katastra a ze na sude ockovi v rozhodovani pomohla mala Anicka, ved aj sudy maju vela prace a bude fajn, ked sa zauci.

sss777
15. apr 2025

@mandzula
Ver, či nie, ale už slovenské lekárske fakulty študentov učia, že sú niečo viac.
V zahraničí to funguje presne opačne. Ty si lekár, ty si tam na to, aby si slúžil pacientom.

hederamonstera
15. apr 2025

@mandzula nemiesam ziadne hrusky s jablkami, k tomu co ty pises som napisala predosly komentar, s tym suhlasim ale reagujem na melantu, ktora sa ide posrat z blbeho zakona

hederamonstera
15. apr 2025

A mozno kebyze ludia zacnu brat svoje deti do zivota, tak tu voci detom nebude taka nenavist ako je v dnesnej spolocnosti.

mandzula
15. apr 2025

@sss777 viem to o farmaceutoch, pri lekaroch to evidentne nie je inak. A na tom pristupu to u mnohych aj citit.

mandzula
15. apr 2025

@hederamonstera toto vsak s nenavistou k detom nema nic spolocne, to je o konani lekara, a to je proste nezodpovedne a sebecke.

sss777
15. apr 2025

@hederamonstera
Tak potom nech to robia všetci. Nech si vezmú do práce svoje deti aj šoféri autobusov, predavačky v potravinách, sudkyne, učiteľky... vieš si predstaviť, ako by to vyzeralo?

hederamonstera
15. apr 2025

@sss777 mozno by sa ludia trosku spomalili a boli trpezlivejsi ;)

januska12323
15. apr 2025

12 a 14 ročné môžu byť doma sami, neviem načo ich vodí do ambulancie.

mandzula
15. apr 2025

@hederamonstera lenze ten zakon hovori o ochrane osobnych udajov a zdravotny stav je mimoriadne citlivy osobny udaj. Mnohi si pod OU predstavia akurat tak meno, priezvisko, rodne cislo, vidis to aj v tejto diskusii. Dalej to nedomyslia.

valandra26
15. apr 2025

urcite to nie je v poriadku. to vies aj sama.

mandzula
15. apr 2025

@hederamonstera ano, toto presne nam ukazala korona, ako sa ludom skvelo pracovalo s pistiacimi detmi za ritou, kolko tu bolo vyplakavania, nech uz to skonci.

kristinka92
Autor odpoveď zmazal
lilope
15. apr 2025

Sľub mlčanlivosti lekárky 😄 to si ma teraz pobavila.

autor
15. apr 2025

@lilope Teším sa s Tebou ❤

oslo1
15. apr 2025

Ja sa nedivim, ze to Slovensko je v takej riti, akej je, ked tam vsetko tolerujete.
Autorka, nie, nie je to normalne, deti a vobec ziadny pribuzni tam v pracovnom case lekarky nemaju co robit. Je jedno, ze tam jej deti boli polhodinu po skole, alebo cely den, nemali tam byt.
Ty mas pravo na sukromie, zabezpecenia sukromia a hladky priebeh vysetrenia. A to ti lekarka nezarucila.
Ja by som sa stazovala.

To, ze ju tu budu teraz nejake obhajovat, ze nemala kam deti dat a podobne, ja som vdova s malym deckom, sestricka, a vzdy som si to vedela zariadit, aby som mohla nerusene vykonavat pracu.
Ja by som sa stazovala.

luteam
15. apr 2025

Tak podla mna je to uplne nevhodne. U niektorych lekarov sa treba napr vyzliect a dakujem pekne pred nejakym 14 rocnym sa vyzliekat alebo hovorit svoje zdravotne problemy. Je to velmi neprofesionalne