icon

Môže mať lekárka pri vyšetrení v ambulancii svoje deti?

15. apr 2025

Ahojte.

Je podľa Vás v poriadku, ak má detská lekárka v ambulancii pri vyšetrení pacienta svoje vlastné (školopovinné) deti? Prípadne ich necháva vypisovať rôzne papiere- napr. na odber krvi daného pacienta a pod. ?

Ďakujem za názory.

luteam
15. apr 2025

Autorka a len tak zo zvedavosti ako ta lekarka reagovala ked si sa ohradila?

autor
15. apr 2025

@oslo1 Prvý krát som nereagovala, druhý som sa len spýtala, či tam tie deti musia byť a tretí jasne povedala, že si neprajem, aby tam boli, keď vyšetruje.
Mám deti v puberte a je im to nepríjemné.
Už tam nechcú chodiť....

autor
15. apr 2025

@luteam Povedala im, nech prejdú do vedľajšej miestnosti.

nyusika
15. apr 2025

@simona20201309 vobec nejde o to, co dieta urobi.

ale o to, ako sa u nas absolutne toleruje porusovanie zakona

ze ma to ale vobec prekvapuje...

kristinka92
15. apr 2025

Autorka najprv som myslela že zbytočne vymyslas… ale v tomto prípade ako píšeš, máš pravdu. Nie je vhodne aby tam boli pubertiaci v ambulancii a tvoji pubertiaci na vyšetrení (nebodaj sa ešte vyzliekať pri vyšetrení a podobne), navyše sa môžu poznať zo školy napríklad…Mne by bolo tiež nepríjemne sa vyzliekat pred kolegom napríklad… spravila si dobre že si sa svojich deti zastala.

autor
15. apr 2025

@kristinka92 Ďakujem. Len som chcela vedieť, či je to ok, ak mi táto forma vyšetrenia ako matke nevyhovuje.

autor
15. apr 2025

Vedela som, že sa tu zídu dva tábory , ale aj tak ma prekvapuje, že niekto nevníma rozdiel medzi "pečiatkovaním" obálok niekde mimo ruchu zákazníkov a vzťahom lekár-pacient.
Ďakujem všetkým za názory a čas, ktorý mi venovali . Tie inteligentné mi pomohli a ostatné neublížili ❤

kristinka92
15. apr 2025

Ja som najprv vychádzala zo svojej situácie, mám malé deti, tým je to jedno a ani by si nevšimli že tam je niekto navyše v ambulancii. V tvojom prípade mi to príde naozaj nevhodne. Lekárku to asi tiez ani nenapadlo táto situácia že nie je úplne vhodná, možno len bola rada že nemusí riešiť opatrovanie toho svojho. Normálne iba povedz nabuduce že prepáčte, ale nie je vhodne aby sa deti vyzliekali keď tu majú rovestnikov. Ja by som sa vôbec na nieco take neurazila, skôr si myslím že to ani lekárke nedoplo…Nikomu by nebolo prijemne sa musieť vyzliecť pred druhým, ani nám dospelým a ani deťom

luteam
15. apr 2025

Aspon ze tak

simona20201309
15. apr 2025

@nyusika tak dúfam ze nikdy, ale naozaj nikdy!!!! Nepustis dieťa do školy/škôlky ktoré prejavuje akýkoľvek náznak ochorenie - sopel, kašeľ, nemalo zvýšenú teplotu, a pod a dúfam ze ani jedna z vás neodpisuje v práci a plní 100% pracovnú náplň!
A tiež dúfam ze ani jedna z vás v živote nevzala telefón do rúk keď sedela za volantom, ani na červenej!

sss777
15. apr 2025

@simona20201309
Veď snáď žiadny normálny rodič, nepošle choré dieťa do školy, o telefóne pri šoférovaní ako nehovorím.
Neviem ako s telefónom pri práci, ale ja ho väčšinou nemám pri sebe a na odpisovanie by som aj tak nemala čas.

mandzula
15. apr 2025

@simona20201309 odpíšem ti za seba. Robím sama na seba, takže písať môžem, koľko chcem. Dieťa so sopľom som do škôlky nedávala a nešoférujem, takže tak.

beata_k
15. apr 2025

@sss777 Ale posle chore dieta do skoly.

mandzula
15. apr 2025

@beata_k akurát že pointa tejto debaty je úplne iná, akurát si tu niekto obhajuje svoj názor, že porušovať pravidlá je o.k., vecami mimo témy.

simona20201309
15. apr 2025

@sss777 normálny nie

beata_k
15. apr 2025

@mandzula Zase to netreba tak prezivat. Ja neverim, ze existuje clovek na planete, ktory by aspon raz v zivote neporusil zakon.
Vela kriku pre nic, ako vzdy.

mandzula
15. apr 2025

@beata_k isteže, veľa kriku sa to môže zdať, keď sa ťa to osobne netýka, autorka s tým evidentne problém má, a ja ju chápem, no akurát dostane nakladačku namiesto toho, aby ľudia uznali, že deti pri vyšetrení nie sú v poriadku. Isteže, každý z nás niekedy niečo porušil, no nerobme z toho normu.

simona20201309
15. apr 2025

@mandzula neobhajujem porušovanie zákonov ale ľudskosť!!!! Asi tak ako keď je zakázané dieťaťu dat v MS čokoľvek iné na tanier ako to co je v jedálnom lístku ale ak je učiteľka ľudská tak dá dieťaťu namiesto mlieka čaj- porušuje zákon vieš o tom? Ak dieťa dostane čistý chlieb bez nátierky- porušuje zákon. Vieš o tom? Učiteľka berie na seba riziko, že z toho môže mať obrovský problém....
Tak podľa mňa,,MENEJ INTELIGENTNEJ" sú zákony a zákony a nie sme stroje aby sme sa na niektoré veci nedokázali pozrieť ako Lýdia
Potom aj vytiahnutie cecky v obchodnom dome je morálne ohrozovanie mládeže z môjho pohľadu ....

simona20201309
15. apr 2025

@simona20201309 * ľudia

mandzula
15. apr 2025

@simona20201309 pokojne to toleruj, je to tvoja vec, nech si tam pani doktorka privedie aj starých rodičov a strýka, keď to tebe nevadí, lebo si ľudská.

beata_k
15. apr 2025

@mandzula Norma to nie je. Pochybujem, ze ich tam ma kazdy den. Ale mne v podstate jedno.

nyusika
15. apr 2025

@simona20201309 viac vykricnikov, prosim...neznie to az tak agresivne, ako by si chcela

vytiahnute prsniky v obchode su, pre mne, nechutne. nie nemoralne

alica110
15. apr 2025

Nie je to v poriadku, dieta nema co vypisovat ziadanky na vysetrenia, to nech robi doma, ked sa hra na doktora. Ale v ambulancii, kde sa riesi zdravie nema co robit. Dokazem pochopit, ze lekarka nema kam dat dieta, ale v ziadnom pripade by nemalo byt pritomne pri vysetreni. Osobne si neviem predstavit sa vyzliect do podprsenky, ked je tam pritomne dieta. To kde sme??

alica110
15. apr 2025

@simona20201309 Teba nejake prava pacienta asi nezaujimaju, ze?

chrobak7
Autor odpoveď zmazal
nyusika
15. apr 2025

@chrobak7 aky je rozdielv tom ci sa do podprsenky vyzlieka dospela zena, alebo 16 rocne dievca ?
co tu riesite taketo b;bosti - pri vysetreni nesmie byt nikto cudzi - pokial nerjde o medikov...aj to so suhlasom vysetrovaneho

alica110
15. apr 2025

@chrobak7 Nevsimla som si, dakujem za upozornenie. Plati ale to iste co som napisala, idu tam ine deti a tiez pubertiaci, ktori sa vyzliekaju. Pises hluposti.

alica110
15. apr 2025

A v neposlednom rade ma pacient pravo na nejaku intimitu a sukromie.

1sally12
15. apr 2025

Tiež súhlasím, dieťa tam nemá čo robiť a nielenže v ordinacii ale celkovo v práci. Pracujem v štátnej sprave a večne tu má niekto decko v kancelarii. Nejde mi o to že by sa dostalo k nejakým údajom, spisom. Ale to neustále utekanie a dupanie, krik po chodbe🙄 z jednej kancelarie uteká do druhej🙄 ja by som si v živote nedovolila doniesť dieťa do práce.
@zuzkaa1991 ja len na margo toho že dieťa si mala v práci a voľno si si nemohla dovoliť...čo by sa stalo? Dali by ti výpoveď?

zuzkaa1991
15. apr 2025

@1sally12 bola v skole doobedu a poobede cez obed som ju vyzdvihla kedze poobede som nestíhala a a.nie nedali mi výpoveď kedze na prevádzke som sama sebe sefka ;)