Môže mi všeobecný lekár urobiť test na protilátky?
Dobrý deň, môže mi po prekonaní covidu spravit všeobecný lekár test na protilátky? Alebo ako to funguje? Plati sa aj niečo? Ďakujem
urobí to , ak je to potrebné. Mne urobila, neplatila som, ale som stále bola chorá. Ináč na požiadanie sa platí.. A myslím, že je to aj zbytočné, pretože je to len pre dobrý pocit🙂 Mne sa napr. nevytvorili vôbec a som mala veľmi ťažký priebeh..
Bol niekto po prekonaní Covidu opätovne po 3 mesiacoch na protilátky? ak ano kde? DR mi uz odmieta robit. No ked mam stále protilatky,preco by som mala chodit na tie nezmyselne testy....
@mayusik ahoj, ja som covid prekonala v januari 2021 stredne ťažký priebeh. Ked mi skončila vynimka z testovania po 3 mes. od prekonania som si dala urobiť test na protilatky - platila som 15 € u všeob. lekarky. A kedže mi vyšli po 3 mes. celkom vysoke 215,5 tak mi dala papier na ďalšie 3 mes. , že mam výnimku z testovania. Potom si dám znovu urobit....a očkovať sa zatiaľ nechystam. Manžel mal tiež taky priebeh ako ja a ma 161,3 tiež pekne.
Som zvedava po ďalšich 3 mesiacoch ako to bude....
Ja som prekonala covid v novembri, ľahký priebeh /strata čuchu, chuti, 2 dni bolesť hlavy a zimnica 1 deň/ , manžel bol negatívny. Manžel dostal covid na začiatku februára a ja som už bola po tej 3 mesačnej lehote /zopár dní/...takže pre mňa platila znova karantena, obvodak mi dal spraviť protilatky a že žiadne. Takže som znova trčala v karantene a potom som musela ist na PCR test. Napriek "žiadnym" protilátkam som znova covid nedostala.

@llenka014 platí sa to... A nie každý všeobecný ich robí