Môže mykoplazma a chlamýdia ovplyvniť kĺby?
Zistili mi, dlho neliečené, vyšlo mi IGg môže mi to prejsť do kĺbov? Veľmi ma bolia.
IgG znamená, že si sa s ňou stretla v minulosti, nie, že ju stale máš
@glade22 ja viem, ale nemám to preliačené, stále to vo mne je.
Keby to stále bolo v tebe, tak máš pozitívne IgM protilátky. IgG znamená, že sa s tým tvoje telo stretlo a imunita si s tým poradila. Veď nie každá baktéria, čo sa k tebe dostane tam ostane, kým nevezmes antibiotiká! Normálne ju imunitný systém zneskodni a hotovo.
Raz mi vyšlo z krvi, mala som hrozné bolesti aj kĺbov aj svalov, celého tela. Brala som asi 2 týždne silné atb. Nie som ale odborník,ak píšu vyššie, že tvoje telo si s tým poradilo, tak je to kľudne možné... Nevyznám sa v tých IgM a IgG. Pýtala by som sa určite lekára, čo to znamená, kľudne spomen, že ťa bolia kĺby 🙂
Nemôže ti chýbať len nejaký prvok, vitamin? Napr vit D, vápnik, horčík, zinok? Možno by pomohlo brať aj kolagén...
Mne operácia kolena odstránila niektoré problémy, ale kolená ma bolelo stále. Keď som pobehol 500m, tak to bol zabijak. Dva dni po sebe po 500m, tak 10 dní neskutočné bolesti. Za normálnych okolností šoférovanie len na tempomate, nedokázal som stláčať pedále. Na bicykli som vedel prejsť viac km ako autom.
Vyšli mi pľúcne chlamýdie, po preliečení antibiotikami išli bolesti tak na 10-20% pôvodných.

IgG znamená, že si sa s ňou stretla v minulosti, nie, že ju stale máš