icon

Môže prehĺtanie hlienov spôsobiť problémy?

petravanc
17. dec 2025

Ahojte mam problém dlhodobo je to 8 mesiacov co denne prehltam hlieny, mam obehanych všetkých lekarov, vytery čisté.orl rtg dutín alergolog a gastro. Pravdepodobne mi to spôsobuje helicobacter ktorého mi zistili a brala som dvojkombinaciu liekov a zrejme nezabrali lebo je to vyše mesiaca a zaludok ma stále denne pobolieva.
Mam ale problém ze hlieny neviem vychrachlat a to mam cely život. Čiže ich 8 mesiacov prehltam.. celý krk mam zahlieneny az po nosohltan.. každodenné trápenie.
Teraz ma syn v škôlke črevnú virozu a ja mam panicky strach že sa tými hlienmi zadusim. Moze sa to stať?

Ďakujem veľmi pekne.

pribinak
17. dec 2025

Nie, nemôže sa to stať. Kľud

amonet
17. dec 2025

a co beries na rozpustenie hlienov

hytal
17. dec 2025

Určite sa takto nezadusíš, len tým , že ich prehĺtaš si zaťažuješ tráviaci trakt. Sinupret si neskúšala užívať? Mne dobre na takéto problémy pomáha.

petravanc
autor
17. dec 2025
@amonet

a co beries na rozpustenie hlienov

@amonet uz som vyskúšala sinupret erdomed na predpis a solmucol. A teraz mi viac zaberá ten silnejší solmucol 1x denne co sa dava a strasne z toho kašlem aj sa mi odliepaju tie hlieny len ich neviem vychrachlat tak prehltam.. :(

petravanc
autor
17. dec 2025
@hytal

Určite sa takto nezadusíš, len tým , že ich prehĺtaš si zaťažuješ tráviaci trakt. Sinupret si neskúšala užívať? Mne dobre na takéto problémy pomáha.

@hytal skúšala uz som asi všetko. Aj sinupret solmucol erdomed. Teraz mi pomáha silnejší solmucol a kašlem ale nejde mi to vychrachlat len prehltam

anonym_284352
17. dec 2025

Aj ja to mam. Akurat teda, nebojim sa, ze sa udusim. Uz takmer 2 roky mam vkuse hlieny. Stalo sa mi to po tazsej angine. Obehane vsetky mozne vysetrenia, urobene vsetky mozne vytery a rtg. Neprislo sa na nic, tak neviem. Neberiem uz nic.

hytal
17. dec 2025
@petravanc

@hytal skúšala uz som asi všetko. Aj sinupret solmucol erdomed. Teraz mi pomáha silnejší solmucol a kašlem ale nejde mi to vychrachlat len prehltam

@petravanc Pokiaľ mám hlieny, tiež mi zatekajú a ja to vykašľať neviem. Sinupret, ako ti píšem vyššie, mi na toto pomáha. No určite nemusíš mať strach, že sa zadusíš.

anonym_c8db47
17. dec 2025

Aj ja to mám už 12 rokov, volá sa to zadná nádcha. Nič mi na to nezaberá, zlepšuje sa to na dovolenke v lete pri mori.

petravanc
autor
17. dec 2025
@anonym_284352

Aj ja to mam. Akurat teda, nebojim sa, ze sa udusim. Uz takmer 2 roky mam vkuse hlieny. Stalo sa mi to po tazsej angine. Obehane vsetky mozne vysetrenia, urobene vsetky mozne vytery a rtg. Neprislo sa na nic, tak neviem. Neberiem uz nic.

@anonym_284352 len to uz je taky pocit ze ten hlien hustý mam vsade od nosohltana cez krk pazerak do žalúdka. Cítim aj ťazobu na žalúdku neviem ci to mestiha zaludok rozkladať ale uz je to na psychiku.. vkuse kaslem a stále sa novy a novy tvorí neviem ci to je tym helikobakterom a tym ze mam tu kyselinu z neho alebo čo

petravanc
autor
17. dec 2025
@hytal

@petravanc Pokiaľ mám hlieny, tiež mi zatekajú a ja to vykašľať neviem. Sinupret, ako ti píšem vyššie, mi na toto pomáha. No určite nemusíš mať strach, že sa zadusíš.

@hytal tak skúsim zase sinupret.dakujem ;)

anonym_2cf65d
18. dec 2025

Mám to hádam aj od detstva, ale nejako to neriešim..