Hlien v nosohltane

pipistrel
6. jan 2015

Kočky, poraďte mi, mám šesťtýždňové bábätko so zahlienenym nosohltanom. Nostek má čistý, ale počujem ako chrapci a kašle zo zatekajucich hlienov, ani spinkat poriadne nevie, lebo sa na to strháva zo spánku. Doktor nám predpísal Nasivin a Stoptusin na vykasliavanie, malú máme naparovat a odsavat. To všetko aj robíme, lenže aj tak jej tie hlieny z nosohltana neviem odsat. Krátko po odsavani počujem ako jej to tam zasa chrapci. Keď spinka, tak má okolo seba namocene uteraky, v postielke spať nechce, tak spí vedľa mňa, už nám z tej soli a mokrých handier sibe. Nemáte niektora tip ako jej tie zatecene hlieny vysat? Vytieram jej aj nostek Sterimarom a nič, sem-tam nejaký hlienik z nosa. Je to moje prvé bábätko, tak o tom veľa neviem. A ešte jedna otázka - neviete koľko môže trvať kým sa z toho dostane?

katka1981
6. jan 2015

@pipistrel, nemoze to byt z refluxu, ze tam ma mliecko ?

bbbarunka
6. jan 2015

@pipistrel aku mas odsavacku? Manualnu alebo nas vysavac? Skus Physiomer pre novorodencov.

pipistrel
autor
6. jan 2015

@katka1981 neviem, ako to zistím? Podľa grckania? Grckat grcka, ale nie zas veľa, v piatok a v sobotu hodila takú sablu, že vyvracala úplne všetko, dokonca aj zaludocnu kyselinu, doktor povedal že to z tých hlienov ju napina, tak neviem ...

pipistrel
autor
6. jan 2015

@bbbarunka odsavame vysavacom. Nie je to podobné ako ten Sterimar? Myslím na tej istej báze.

katka1981
6. jan 2015

@pipistrel, refluxove deticky zvyknu kaslat a mliecko moze mat aj v nosohltane. Nasa mala strasny reflux, ale nostek mala cisty, az ked jej isli zubky tak mala vodovy soiplik ale az ked mala 1,5 roka. Ty mas zimne babatko, moze to byt aj nachladnutie alebo viroza, ale kludne aj z refluxu. Tazko povedat. Ja by som tak malemu babatku nasivin urcite nedavala. Ak ma priesvitny soplik tak vincentku alebo sterimar. Nasivin som nedavala nikdy dcere a to uz pojde do skoly. Ests su aj rozne balzamy, co sa natru na hrudnik, alebo nejaka aromaterapia, co ale nesmie tak male babo drazdit. Drzim vam palce.

samasa
6. jan 2015

@pipistrel to nemusela byt žaludočkná kyselina..ale hlieny... zadná nádcha je naozaj náročnejšia...ale skus ten physiomer...nevytieraj...len nastriekaj do nošteka..- malinko.. hlieny by sa mali rozpustit a vytiect von...ked odsaješ skus nejake ATB kvapky do nosánku ...tie by mali aj poliečit...

bbbarunka
6. jan 2015

@pipistrel to je tiez morskas voda. Ale physiomer vstrekne do nosa silnejsi prud. Je to sice na pocit dost neprijemne, ale lepsie to.preplachne dutiny.