Môže sa tlak zvýšiť iba na chvíľu?
Dobry denn moze sa stat ze mi vyleti len tak tlak na chvilu? Mala som 134/113 a dalsie meranie 119/69 obydva v klude merane citila som tlkot svojho srdca v pokoji tak si isla skusit zmerat a takto to vybehlo. Mam najnovsi omron
áno môže... stačí si spomenúť na nejakú stresovú udalosť napr. a tlak letí hore
Ten spodny sa mi nikdy nestalo zeby mi nad 90 vyletel. Neviem co to
Mne doktorka vravela výsledky z krvy a merala tlak 170/130
@minenkak aj ja pred rokom rok som jedla lieky na tlak po roku vysadila a po tetanickom zachvate mam nizky tlak nechapem co to
Tyzden mam taky ze 110/60 nikdy som taky dlhodobo nemala vzdy 140/85
Ješ veľa magnézia
Cely zivot co si meriam tak som mala hranicny a teraz pred tyzdnom som mala silny tetanicky zachvat a nizky tlak mam cely tyzden
Ten este znizuje
Jedla som 3 magneroty denne ale ja mam aj problem z chrbticou ked ma boli mam extrasystoly cakam na neurologa
3 magneroty denne nie je vobec vela.
meranie tlaku treba vzdy robit viackrat po sebe, pretoze castokrat niektore merania su nepresne.
obzvlast u ludi,. ktori nemaju diagnostikovane ziadne pokrocile ochorenie srdca je netypicke mat maly rozdiel medzi spodnym a hornym tlakom. vacsinou ej to vysledok nepresneho merania tlakomeru.
neviem teda aky rozdiel m bol medzi meraniami a akym tlakomerom, ale teda zvycajne sa pouzivaju digitalne a mozu byt kludne aj nakalibrovane a aj tak nepresne. zaujimave je, ze aj zasklby svalstva tlakomer moze vyhodnotit ako pulz a tym padom nemera uplne iny tlak, ako dotycny ma. akykolvek takyto pohyb moze tlakomer vyhodntit nepsravne. preto sa nesmie pri merani ani rozpravat, ani hybat, ani len prstami, tiez vyssi tras moze skreslovat vysledok.
no vsepobecne, dihgi tlakomery mavaju taketo nepresnosti. velakrat som merala a hned po odmerani som tlakomer spustila znovu a tlak bol uplne iny.

Ja som mala teraz 24hod meranie a teda tlak bol zakaždým inde