icon

Môže sa za depresiou skrývať fyzický problém?

14. júl 2022

Ked si uz neviem dat rady moze byt problem aj niekde v organizme ze nieco nie je v poriadku ? Nejak to zistit

anjelicek26
14. júl 2022

Tak stitna zlaza, predcasna menopauza, to vie rozhodit psychiku tiez poriadne, rovnako kolisanie cukru pri inzulinovej rezistencii (ale to s teba spravi cholerika a asi nie depresivne stavy)... ine ma nenapada...

travelllerka
14. júl 2022

Počula som ze aj celiakia

lindous
14. júl 2022

Môže byť, za depresiou je narušená chemická rovnováha v mozgu, ktorú môže spôsobiť množstvo vecí a nemusí to byť žiadna ťažká životná situácia, ale mať čisto biologický základ, ktorý môže byť vrodený a daný geneticky... niekedy ten mozog proste funguje inak, buď si telo z rôznych dôvodov nevie vytvoriť dosť neurotransmiterov (známe ako hormóny šťastia - serotonín, dopamín) alebo nefungujú správne receptory v mozgu ...

tosaneda
14. júl 2022

..ja som niekde citala, ze strava (nevhodne potraviny) dokazu sposobovat stavy uzkosti, depresie a podobne. Napr. na sebe viem ze kava (kofein) je pre mna uplne nevhodna. Okrem fyzickych prejavov (busenie srdca, tocenie hlavy, trasenie ruk), mi po nej ostavalo az "uzko".. Chytali ma uzkostne stavy..

zuzana76
14. júl 2022

moze, depresia, ktora nereaguje na lieky , tak to moze byt aj nador na mozgu

simsalabim
14. júl 2022

Vraj aj zlozenie crevnej miktoflory moze mat vplyv.

autor
14. júl 2022

@zuzana76 naozaj ? To som este nepocula idem si o tom nieco precitat

zuzana76
14. júl 2022

ano, ani ja predtym, ale poznala som