icon

Môže skolióza spôsobovať nepríjemnosti?

23. okt 2025

Dobrý večer. Problémy mám takmer 2 mesiace. Nikdy som skoliozu nepovažovala že je môj problém v týchto mesiacoch na koľko som nikdy s tým nemala problémy. Bolo to na poslednom mieste.. ide o to že som sa cítila naozaj čudne srdce mi rýchlo bilo len tak v hocijakú hodinu a mala som pocit že odpadnem. Išla som ku doktorke (aj tak som mala ísť na preventívnu prehliadku) spravila mi odber krvi (všetko v poriadku až na kyselinu močovú, a znížený cukor) (niesom moc na sladké :D) plus mi brala stolicu kde vyšli pliesne a kvasinky. Držala som pevne diétu. Potom však bolo všetko v norme. Ale začali mi postupne “ťahanice,, strieľalo mi to do rúk do nôh mala som vnútorne potenie no najviac to bolo v oblasti lopatky ktorá vyžarovala až do hrude raz stred hrudníka raz pri prsníku no začalo sa mi normálne zle dýchať (som aj astmatička) bola som na centrálnom prijme kde mi spravili KO a vyskočilo tam mierne vyššia hodnota bielych krviniek. Bola som odporučená ku neurologovi nakoľko mám skoliozu tvare S. Plus doplniť kardiologické/interne vyšetrenie (hokter a echo) echo som mala minulý rok taktiež aj holter (24h,48h) všetko bolo v poriadku vraj keď mám 20 rokov sa nemohlo nič zmeniť. EKG bolo v poriadku aj krv bola v poriadku až na tie posledné hodnoty bielych krviniek. Mojou otázkou je myslite že ide o cvaknutý nerv ? Alebo zápal nervu? Môže spolosobit takéto nepríjemnosti skolióza ? Plus mám nevoľnosti v bruchu a taktiež sa zadýcham pri pár krokov… no však v sede sa mi nič nedeje a ani keď ležím v polohe kde sa cítim ako tak lepšie. Doplním žiaľ som mala vybaveného neurológa ale zastupujúca obvodná doktorka mi nebola schopná dať výmenný lístok ku neurologovi aj keď to bolo v odporúčané z centrálneho príjmu 🤯

anonym_e77839
23. okt 2025

Tetania je vylúčená ?

autor
23. okt 2025
@anonym_e77839

Tetania je vylúčená ?

@anonym_e77839 ano tetania vylúčená aj iné psychické diagnózy 🙂

kacena4
24. okt 2025

ano moze bolesti v chrbtici mozu sposobovat stres a problemy so srdcom dychavicnost. skolioza ako taka nie ale bolesti chrbtice ano

lulu8491
24. okt 2025
@kacena4

ano moze bolesti v chrbtici mozu sposobovat stres a problemy so srdcom dychavicnost. skolioza ako taka nie ale bolesti chrbtice ano

@kacena4 dovolím si oponovať. Pre skoliozu môžu tkanivá neúmerne dráždiť okolité nervy, čo môže viesť až ku chronickým problémom s inými orgánmi (vrátane srdca či tráviacich orgánov)

adri266
24. okt 2025
@kacena4

@anonym_autor A ake mas stupne skoliozy?
@kacena4 Toto je vyslovene hlupost, zial, skolioza moze casom sposobit obrovske problemy aj dokonca s dychanim, kedze chrbtica tlaci na organy.

RAdim teda nepodcenovat, ci mate skoliozu vy,mamky, alebo deti. Cvicit, cvicit, cvict.

PS: Skusenost so skoliozou, operovana chrbtica.

autor
25. okt 2025
@adri266

@anonym_autor A ake mas stupne skoliozy?
@kacena4 Toto je vyslovene hlupost, zial, skolioza moze casom sposobit obrovske problemy aj dokonca s dychanim, kedze chrbtica tlaci na organy.

RAdim teda nepodcenovat, ci mate skoliozu vy,mamky, alebo deti. Cvicit, cvicit, cvict.

PS: Skusenost so skoliozou, operovana chrbtica.

@adri266 42 stupňová skolióza

adri266
26. okt 2025
@anonym_autor

@adri266 42 stupňová skolióza

@anonym_autor to je dosť. V hrudnej či driekovej časti?