Môže stres spôsobovať bolesť srdca?
Ahojte, zajtra sa chystám k dr. Párkrát sa mi stalo, že ma bolelo na ľavej strane akoby srdce. Prvý krát pred cca týždňom som sa v noci zobudila na bolesť, akoby mi chcelo puknut srdce. Potom sa začnem báť, či mi fakt pukne, až mi z toho začne trpnut lava ruka. Stalo sa mi to za ten týždeň niekoľkokrát. Nemáte s tým skúsenosť. Posledný rok mám fakt veľmi stresujúci. Nemala som za celý rok ani dovolenku, o nejakom mentálnom oddychu ani nevravím...aj teraz nám fakt stresujúce obdobie v práci,aj doma. Mám strach...
To je skôr z chrbtice ako zo srdca
@anonym_autor podla zlej polohy v spanku moze to byt chrbat/ lopatka....
To je skôr z chrbtice ako zo srdca
@a0 no áno, ale čo ak nie? Keďže mam nonstop stres, tsk sa fakt bojím. Neviem kde má dr pošle.
@anonym_autor podla zlej polohy v spanku moze to byt chrbat/ lopatka....
@zabka79 no ja som sa raz na to zobudila, ale teraz sa mi to deje cez deň.
Tŕpnutie ľavej ruky v kombinácii s bolesťou v oblasti srdca, môže byť predzvesťou infarktu. U môjho starkého to tiež začalo takto. Robíš správne, že ideš zajtra k doktorovi a nech ti určite urobí EKG. Prípadne nech ťa pošle na kardiológiu. Možno preháňam, ale aspoň budeš vedieť na čom si. Veľa šťastia.
Tŕpnutie ľavej ruky v kombinácii s bolesťou v oblasti srdca, môže byť predzvesťou infarktu. U môjho starkého to tiež začalo takto. Robíš správne, že ideš zajtra k doktorovi a nech ti určite urobí EKG. Prípadne nech ťa pošle na kardiológiu. Možno preháňam, ale aspoň budeš vedieť na čom si. Veľa šťastia.
@bashka80 no moja starká mala tiež infarkt a ako hovorím,keďže rok nonstop v strede,tak sa celkom bojím...
@bashka80 a trvalo ku to dlhšie? Viem že napr moja starká prvý ľahší infarkt dokonca prechodila.
@bashka80 a trvalo ku to dlhšie? Viem že napr moja starká prvý ľahší infarkt dokonca prechodila.
@anonym_autor
dr by ta mal poslat k interniszovi/kardiologovi a ten by ti mal urobit zatazove ekg a sono srdca.
Tiez som mala problemy - bolest a take puchanie pri srdci. Dr mi chcel predpisat rehabilitacie, ze to je usto od chbtice. Odmietla som a trvala na navsteve internistu/ kardiologa.
Mala som pravdu, zistil mi zapal osrdečnika v 31 rokoch. Vsetko dobre dopadlo, no povedal, ze neliecenie by mohlo kludne mat za naskedok smrt.
Poslal ma na biopsou, to som nechcela a tak mi povedal, ci tu chcem este byt aj na dalsi rok?
Tak ma teda "ukecal" 😁. Hned po zakroku este ten den volal dokonca do nemocnice lekarovi, ktory mi ten mini zakrok robil. Chcel vediet ako to dopadlo.
Povedala som tomu osetrujucemu dr, ze to maju dobre vztahy ked si takto volavaju. A on mi pivedal, ze sa mu to len velmi zriedka stane, aby mu volal lekar a oytal sa na pacienta...
Takze nic sa neboj, radsej par vysetreni naviac a oddych ako vonat fialky od spodu 😉.
@anonym_autor
dr by ta mal poslat k interniszovi/kardiologovi a ten by ti mal urobit zatazove ekg a sono srdca.
Tiez som mala problemy - bolest a take puchanie pri srdci. Dr mi chcel predpisat rehabilitacie, ze to je usto od chbtice. Odmietla som a trvala na navsteve internistu/ kardiologa.
Mala som pravdu, zistil mi zapal osrdečnika v 31 rokoch. Vsetko dobre dopadlo, no povedal, ze neliecenie by mohlo kludne mat za naskedok smrt.
Poslal ma na biopsou, to som nechcela a tak mi povedal, ci tu chcem este byt aj na dalsi rok?
Tak ma teda "ukecal" 😁. Hned po zakroku este ten den volal dokonca do nemocnice lekarovi, ktory mi ten mini zakrok robil. Chcel vediet ako to dopadlo.
Povedala som tomu osetrujucemu dr, ze to maju dobre vztahy ked si takto volavaju. A on mi pivedal, ze sa mu to len velmi zriedka stane, aby mu volal lekar a oytal sa na pacienta...
Takze nic sa neboj, radsej par vysetreni naviac a oddych ako vonat fialky od spodu 😉.
@svetlonos no veru aj bývalý kolega tiež mal niečo so srdcom v 40tke, hneď ho viezli na operáciu, výmenu chlopne tuším či také niečo. Ja sa bojím, že má dr odbije, že presne to zvalí na chrbticu. Veď kiežby to len chrbtica bola, ale keďže fakt som mala rok enormný psychicky záťaž,tsk sa bojím. Dobre, že si trvala na vyšetrení.
@anonym_autor
@svetlonos prosim ťa a to ti zistili z EKG a sona?
@svetlonos prosim ťa a to ti zistili z EKG a sona?
@anonym_autor
ano, zaťazove ekg - sadnes na stacionarny bicyjel a ides do kopca (co sa naročnosti tika) a hned na to vedla v ordinacii dr urobil sono.
Ja som chodila do prace - cesta bola mierne do kopca ale len kusok. Kolegovia sa smiali pocas chôdze a kecali, ja som mala problem to udychat vobec. Aj to mi prislo divne.
K dr som isla s tym, ze som na 100% vedela o probkeme so srdcom.
Tak baby bola som u dr, EKG v poriadku, tlak 130/100 po hodinovom sedení v kľude v čakárni. Dala mi magnézium do žily, že mám zmierniť stres,lebo som vravela, že mám fakt stresové obdobie dlhodobo. Že keby sa bolesti stupňovali, zintenzívnili,tsk mám.ist na urgent... Čo spravia na urgentne? Nechajú človeka v nemocnici?
Tak baby bola som u dr, EKG v poriadku, tlak 130/100 po hodinovom sedení v kľude v čakárni. Dala mi magnézium do žily, že mám zmierniť stres,lebo som vravela, že mám fakt stresové obdobie dlhodobo. Že keby sa bolesti stupňovali, zintenzívnili,tsk mám.ist na urgent... Čo spravia na urgentne? Nechajú človeka v nemocnici?
@anonym_autor vezmu ti krv, spravia ekg daju magnezko a poslu domov, teda aspin mne to spravili s bolestami pri srdci a tlakom 190/120
@anonym_autor skor psycholog, psychiater. Ak vies, ze mas stresy, tak ries tie.
@anonym_autor skor psycholog, psychiater. Ak vies, ze mas stresy, tak ries tie.
@anonym_819b6e aha...a liečba žiadna? To mi urobila aj obvodná...
@anonym_363996 čo mi pomôže psychológ,keď mdm v práci stresy, veľa roboty a blbé kolegyne? Zmeniť robotu, ale momentálne ani žiadna nie je na vyber...
Vraj mám popracovať na odstránení stresu...
@anonym_autor jasne stres, malo vitaminu D, B, magnezia. Vsetko spolu. Telo sa ozve. Daj si vitaminy a Skus sa ukludnit. Neposielala by som ta hned smer psychiater ale skor ti odporučím cvicit, prechadzky, meditovat, vypnut hlavu. Ked to nepojde az potom riesit.
To nie je srdce.To je chrbtica.na 99,9%

A teda tá bolesť je skôr akoby také pichanie na ľavej strane