Môže svrab spôsobiť vyrážky alebo ekzémy?
Moze to byť svrab? Alebo zihlavka po dlhodobom svrabe? Ja nemám nič len zihlavku môže byť so svrabu histaminove tolerancie mam v poriadnu .Dlho som ho mastila infetoscapom nemohol stoho dostat ekzem ??? Mizne mu to niekdy to nemá no keď ho kúpem tak hneď sa mu ukážu aj cervene flaky. Na alergologiu ideme o mesiac .

@824775 Ak by to bol svrab by mal vyrazku s čiernou bodkou v strede a stále by mu pribúdali iné pupaky. Skúste ešte inú koznu lekárku .
Ne
@alexa1072023
@alexa1072023 nezoberu nas inde len tam kde žijeme obvolávala som už iných kožných a povedali že mame kožnú že treba ísť tam,boli sme aj v Maďarsku 1.12.2023 a tam povedali ze svrab a platili sme 120 € a tak nám bola nastaviteľná liečba pre celú rodinu ,ale nezlepsovalo sa to tak sme ešte boli u nás kde bývame v polovici decembra a dala nám krem na svrab,tak že liečba z Maďarska nezabrala,potom malému sa urobila vyrážka na pipiku a okolo zadku tak zas sme boli u kožnej a tá predpisovala všelieke krémy a nepomohlo tak pred týždňom nám zas predpísala krem na svrab,a malému teraz opuchol pipik stoho krému na svrab asi a stále sa bojim že sme sa svrabu nezbavili lebo malý môj sa stále oškrabuje
@alexa1072023 v com ho kúpeš? Aký prípravok? Prípadne po kupani, cim kremujes?
Moze to byt kludne alergicka reakcia na kozmetiku, praci prach atd..
Ale kludne aj ekzem ( vtedy sa odporuca na par dni vysadit najhorsie alergeny- kravske mlieko, kravske jogurty, granko/čokolada, rajciny, jahody)
@824775 na pipik by som ten krem určite nedávala dáva sa len na genitálie a okolo toľko určite nie na pipik ved môže mať stoho dačo môže ho štipat hocčo
@824775 a keď mala vám zobrať steri ci to je svrab
@alexa1072023 ložná nám vravela že natret od krku dole všetko nevynahst ani miesto tak sme to robili a možno to bola chyba a teraz malý trpí lebo ho to svrbí,teraz mu nato dávam framykoinovu mastičku a ster nám kozna nebrala či stále pretrváva ten svrab ,lebo už vlastne mame zásobou štyri liečby na svrab ,dve sme mali z Maďarska a dve nám dala na Slovensku kožna
@824775 Ster nech vám vezme ja idem tiež pondelok s malým nech mu vezme ster co to ma vôbec nebudem ho natierať keď to nema
@alexa1072023 kozna nám pozerala cez lupu tam to vraj videla boli sme u nej pre 6 týždňami celá rodina
@alexa1072023 s po šiesty týždňoch malý sa stále škrabal cez deň aj v noci tak zas nám dala krém na svrab a cez lupu už nepozerala ani ster nezobrala
@824775
@alexa1072023
Dobrý deň !chcem sa spýtať či ste boli na ten ster u kožnej a ako ste dopadli?moj malý sa stále oškrabuje po liečbe krémom na svrab ostatní z rodiny sme na tom dobre nesvrbi nás nič
@824775 Ster nám nevzala povedala ze mala len podozrenie ma svrab ze to nebolo to malému dala sirup na alergiu a ja beriem lieky tiež na alergiu mne sa to nezlepsuje a malého som objednala na alergologiu na gastro vraj môže mať alergiu na lepok .
@alexa1072023 dnes sme boli zase s malým na koznom lebo stále sa oškrabuje a videla vraj na ruke cestičky a sama to nechápe ako je to možné že pred dvoma týždňami sme sa natierali a nepomohlo to,predpísala iba jemu krém na svrab že iba on sa ma stym natret dva dni za sebou ,nám nedala nič že jej to poisťovňa nepreplatí a podľa mňa musí sa celá rodina natret lebo mi sme piati v rodine ,som stoho hotová každý deň perieme naparujeme a aj tak
@824775 pošlite my foto čo má váš syn na telíčku. Lebo ak to ma dlho a nepomáha mu ani jedna mastička verte my svrab to nieje akurát mu tak zhorší pokožka môže mať ekzem hoc čo keďže infetoscap je dosť silný krem ved si prečítajte o tomto kréme nemôžte ho natierať sním stále až po 15 dňoch od poslednej aplikácie.
@alexa1072023 malý ma na zadku také veľké vyrážky a ma to už zo šesť týždňov ,
Naposledy sme sa natierali s krémom na svrab viac ako dva týždne to bolo a odvtedy sa v kuse škriabe a začali sa mu robiť po rukách a na chodidlách malé vyrážky ale miesi červené ,dnes kozna cez lupu videla cestičku aktívnu na ruke ma to aj dcéra a ma aj exemy po poslednej liečbe a aj ja ale v noci ma nič nesvrbi len malého svrbí ,len nechápem keď malému predpísala krém a ostatným nie lebo vraj jej to poisťovňa už nepreplatí ,tak to nemá zmysel keď celá rodina sa musí natret..Zajtra pošlem foto keď sa mi podarí dobreodfotit lebo vyrážky sú také blede
@alexa1072023 zdravím už aj mám vyrážky tak už isto mame svrab dnes sa budeme piaty krát nateraz nechápem že sme ešte toho nezbavili ,zajtra ideme zlomu preč na týždeň nech ten svrab vydochne keď sa vrátime tak všetko poupratujeme hádam sa toho zbavíme
U nas v praci ma 1 chlapec svrab ( cakali sme na vysledky vysetrenia tak neviem ake odbery mu robili) a ma ich ako on jediny a ostatni co s nim byvaju a zdielaju i izbu nic.
@katuskamala1 my sa tým trápime od decembra a furt sa to vráti ,všetko čistíme pereme a kúpili žne aj tepovač ,parný čistič ,sušičku a nepomáha to aj veci čo stále používame dookola perieme ani do skrine už druhý mesiac nedávam ,vyberie sa vyžehliť sa a dam na stoličku aj hračky stale tie iste majú ktoré sále sa Peru a naparia už neviem čo mám robiť poraďte mi
@824775 jemu dr predpisala bielu mast, na hrubo mu davali a ma to vyrazne lepsie ale stale to ma, neviem teda,ci ma aj nejaky egzem,ci vsetko co ma je ten svrab.. Ale ma to ako jediny a byva s nim dalsich 9 deti a teda mega kontaktne deti su to, uteraky neustale miesaju atd.. a nik nic.
@katuskamala1 inkubačnú doba je dva až šesť týždňov ja som dostala po mesiaci prv dvera mala svrab asi zo školy dva mesiaci ju liečila kozna na alergiu zem na prášok a tak a potom po dlhej dobe dostali všetci členovia rodiny dcéra už hrozne vtedy vyzerala všade to mala natierali sme sa už päť krát a aj dneška tak som zvedavá ako to dopadne,zajtra ideme k mojej mamine keď sa osprchujeme oblečieme, rýchlo si pobalíme zopár veci a ideme utekať pred tým svrabom ,vraj bez ľudí to skape v dome do troch dni a budeme preč aspoň týždeň a potom keď sa vrátime budeme všetko čistiť v dome dovtedy by mali skapat a odva týždne sa natreme preventívne .doma mame bombu všade veci vo vreci deky hračky dúfam že nám už to pomôže lebo musíme niekde chybu robiť a ja neviem kde,kozna bola nasrata ako to že nevieme toho zbaviť lebo vraj každému stačí len jeden krém na svrab a majú pokoj ,nechápem tomu
@alexa1072023 zdravím váš malý je na to už lepšie s tými exemami?my sme sa v sobotu natierali s tým infectoscabom tak nám teraz vyskakuje vyrážky také suché miesta dúfam že už sa toho zbavíme nadobro lebo kozna už vraj nám nepredpisovo krém lebo poisťovňa to už jej nepreplati,odišlo sme ku mojej mamine aby to vydýchlo doma a potom keď sa vrátime po týždni tak všetko vyčistíme lebo keď toto nepomôže tak už neviem skončím na psychiatrii
@824775 Zdravím môj syn mal úraz hlavičky boli sme v Košiciach na operacii a tam mu zistili ze ma ekzém pravdepodobne s infetoscap krému tam ho aj liečili suche fľaky zmizli len nohy svrbia sem tam ale je natom už lepšie. Žiadny svrab nemal ani takto my v Košiciach povedali ze mal ekzém a infetoscap krem mu to zhoršil . Takže ak má váš syn suche červené fľaky odporúčam nepoužívať ten krem !! Závisť do Košíc tam mu to rýchle zistili.
@alexa1072023 A zmenila mu pediatricka mlieko na bezlaktozkove a vynechali sme mliečne výrobky.
@alexa1072023 zdravím !my ešte stále mame vyrážky ,natierali sme sa pred týždňom a pól s tým infectolabom,malý stále sa škriabe a aj ja mám vyrážky ,bojím sa že sme sa toho nezbavili ale sme sa už natierali šesť krát ,možno je to výsledok toho krému ,nás na iné kožné nechcú zobrat aby sa daky iný lekár pozrel,naša kozna je hnusná veľmi ani ster nám nechce zobrat iba krémy predpisuje a naposledy povedala že jej ti poisťovňa nepreplatí,už som stoho všetkého unavená psychycky
@alexa1072023 som veľmi rada že vás maličký už na tom je lepšie
@824775 Mate to stoho krému vysušujepokozku a keď si to skrátené robia sa vak vyrazky a svrbi vás pokozka mate ju suchu .
@alexa1072023 ja stoho už mám fóbiu ,stále sa bojím že sa to vráti nám ,stále mi vyskočia nové vyrážky od decembra sme sa natierali šesť krát infectoscabom ale zas v noci spím neškrabem sa už chcem aby sa to skončilo

@alexa1072023 toto ma malý ba zadku vyše mesiaca a ešte také na pipištiku vodnatu vyrážku a ma aj opuchnuté
@alexa1072023