Môže svrab spôsobiť vyrážky alebo ekzémy?
Moze to byť svrab? Alebo zihlavka po dlhodobom svrabe? Ja nemám nič len zihlavku môže byť so svrabu histaminove tolerancie mam v poriadnu .Dlho som ho mastila infetoscapom nemohol stoho dostat ekzem ??? Mizne mu to niekdy to nemá no keď ho kúpem tak hneď sa mu ukážu aj cervene flaky. Na alergologiu ideme o mesiac .

@alexa1072023 zdravím teraz sme celá rodina obsypana ,ja dcéra manžel syn veľmi ,ja mám aj cestičky a to pred týždňom som nič nemala ,naposledy sme mali pred troma týždňami a po týždni sme opakovali ,ja sa stoho idem už zblázniť ,mám aj skrelozu multiplex a stres mi neprospieva a už neviem čo mame robiť keby to mal len malý lebo on naviac trpí tak by som to neriešila len by som mu liečila kozu ale už mame všetci už pomaly štvrtý mesiac ,opatrenia dodržiavame Adi mame špeciálny svrab,veľmi sa rýchlo šíri
Dobrý chcem sa spýtať dostali sme svrab
Boli sme u koznej predpísala nám krém a že len 1x sa s tým natrieť všetko vydezinfikovať a dať von na 72h paplóny návliečky hračky oblečenie
A po 72hodinach celé vybrať .
Spravila som všetko ako kázala len teraz neviem keď vyperem oblečenie a všetky deky tak čo ďalej len mám dezinfikovať? Prosím poraďte mi som z toho už zúfalá ďakujem
my sme mali svrab celá rodina a zbavili sme sa toho do troch týždňov. Denne som zvliekala obliečky po spaní , pyžamká do prania na vyoské teploty a potom do sušičky a ešte žehliť. Poprali sme doma čo sa dalo + plus ms esa mastili takým krémom , raz a po dvoch týždňoch znova celá rodina. Oblečenie na deň som dávala do vriec , zatiahla a potom von na 72 hodín , potom oprať a ožehliť. Denne sme sa kúpali vo vode , do ktorej som dávala troška sava čo sa dáva do bazénov. Jedna dcéra, tá ktorá to doniesla na tom bola veľmi blbo mala až tie svrabové uzlíky ,nemohla spávať čo sa tak škriabala.
Radšej trikrát do roka vši ako raz za tri roky svrab.
@alexa1072023 nemoze to byt psoriara?
Doktori robili nejake vysetrenia, odbery?
@subartic aj my sme oblečenie dávali do vriec na dva týždne a každý deň nové potom zas do vriec aj všetky deky a vankúše hračky sme vyniesli do letnej kuchynky a boli tam 5 mesiacov ,aj tak sa to vracali po týždni natierali sme sa 12 krát s infectoscabom všetko sme vyparovaním parným čističom a žehlili do okolia orali a nie a nie zbaviť skoro som sa zbláznila stoho,keď všetko skončilo konečne po piatich mesiacov ,tak sme všetko orali čo bolo 5 mesiacov odložené,nikomu to neprajem ,neviem kde sme robili chybu celý dom nám smrdel savom od toľkého čistenia
@subartic aj my sme oblečenie dávali do vriec na dva týždne a každý deň nové potom zas do vriec aj všetky deky a vankúše hračky sme vyniesli do letnej kuchynky a boli tam 5 mesiacov ,aj tak sa to vracali po týždni natierali sme sa 12 krát s infectoscabom všetko sme vyparovaním parným čističom a žehlili do okolia orali a nie a nie zbaviť skoro som sa zbláznila stoho,keď všetko skončilo konečne po piatich mesiacov ,tak sme všetko orali čo bolo 5 mesiacov odložené,nikomu to neprajem ,neviem kde sme robili chybu celý dom nám smrdel savom od toľkého čistenia
@824775
@824775
@824775 Tiež mám svrab a je ťažké sa toho zbaviť. Mne to už nikto neverí. Len keď mu ukážem vyrážky.
Robila som asi zásadnú chybu, že som prala na 40 stupňov!!!!!
Absolvovala som natretie Infektoscabom, ale aj tak ma svrbí telo, genitáýlie, popod prsia a popod pazuchy. Dokonca aj hlava - medzi očami, aj vlasová časť a aj v ušiach a aj chodidlá. Chodidlá si hneď strčím do octu, asi 1 cm hladina a svrbenie prestane, čiže to zaberá. Teraz skúšam aj natieranie kokosový olej a do toho dať čajovníkový olej.
A tým sa celá mazať. Čítala som to niekde v diskusii ako sa ľudia liečia.
A to oblečenie, čo sa nedá prať a čo sa všetko ihneď nedá prať. Som dala do vriec a doktorka mi povedala, že to treba dobre stlačiť, aby sa tam vytvorilo vákum a tak zaviazať a nechať. aspoň 3 dni. Tiež všetko striekam sprejom na svrab a žehlím naparovačkou. Asi som mala zle natreté genitálie, uši vo vnútri a chodidlá! Natrela som si trochu aj hlavu - vlasy, lebo aj tam ma posvrbkávalo.
A teraz sa budem oplachovať octom po sprche a natierať tým kokosom s čajovníkom celé telo. Dúfam, že to pomôže. Darmo sa nevraví, že sme v svrabe. Je to problém. A je to problém aj určiť správne diagnózu, lebo budú vás liečiť na všelijaké exémy a zatiaľ sa to dobre rozšíri do rodiny.
A je chcbou, že tie lieky si ľudia nemôžu kúpiť aj v lekárni, lebo mnohí by sa liečili skôr a nešírilo by sa to tak.
Infectoscab sa aplikuje ako jednorazová kúra, prípadne s jedným opakovaním s odstupom 14 dní. Takže podľa mňa to kľudne môže byť vedľajší účinok, lieky treba aplikovať s rozumom a podľa príbalovej informácie.
@lenka_xy dobrý deň, chcela by som sa vás opýtať môže byť svrab aj malé totálne maličké biele vyrážky doktorka sa mi NATO ledva pozrela a nespravili mi ani výter a nie som si istá a bojím sa že mám niečo iné a neviem otom.
Vopred ďakujem za odpoveď
@lenka_xy dobrý deň, chcela by som sa vás opýtať môže byť svrab aj malé totálne maličké biele vyrážky doktorka sa mi NATO ledva pozrela a nespravili mi ani výter a nie som si istá a bojím sa že mám niečo iné a neviem otom.
Vopred ďakujem za odpoveď
@anonym_9e159f No mne kožná povedala, že nemám už svrab, ale že je to pleseň. Lebo sa mi robia aj biele fľaky po tele najmä rukách a chrbáte. Zjedla som dvojo tabletiek a masťím to amazolom Plus. Veľmi sa mi to zatiaľ nezlepšuje. Že tie fľaky zmyznú až po čase a robia sa mi aj malé červené vyrážtičky a svrbí to trochu.
Človek môže mať aj viac infekcií naraz. Je to o hygiene a aj o imunite.

@824775 Pokiaľ sa budete mastit infetoscapom neskončí to nikdy