Môže zastupujúci lekár vystaviť priepustku do práce?
Môže dať zastupujjci lekar 3 pecka do prace keď ma moja obvodná dovolenku ?
U nás napr 3 paragrafy po sebe sa tolerujú. V novembri som mala 4 len akurát tak že 3 po sebe a ptm jeden.
@simca06022011 čo sa týka celodenné ošetrenie. Mňa očkovala dr proti tetanu a ešte dobre že mi tie 3 paragrafy dala lebo by som ani do roboty nešla čo ma ruka bolela. 🫣😁
Ale viem že niekde to tak nefunguje že môžu byť 3 paragrafy za sebou. Mama robí 12tky a tam to neprejde. Musí mať za jeden deň dva pečiatky
@simca06022011 vieš nejde o to, či to zamestnávateľ toleruje alebo nie, čo ma v smernici, alebo ako sa vzajomne dohodnú so zamestnancom.
V smernici môže mat, že neakceptuje 3 priepustky po sebe. Pokial mu ich však zamestnanec donesie, musí ich akceptovať.
Môže byt v smernici, že akceptuje len 3 priepustky po sebe, no zamestnanec mu donesie 5. Zamestnávateľ si ich overí. Zisti, že všetky sú v poriadku. Opäť ich musí akceptovať aj keď v prac.poriadku je niečo iné.
Tu sa ukazuje ta nadradenosť zákona nad smernicou. A je jedno, či to zamestnávateľ toleruje alebo nie. On o oprávnenosti vyšetrenia a jeho dĺžke nerozhoduje, ale lekar. Preto musí to akceptovať, nemá inú možnosť, inak by porušoval zákon.
A lekar musi ordinovat 8.00-16.00. Inak nechapem celodenne vysetrenie v 1 meste.
@natalka13 áno, tato otázka je už úplne o inom.
Návšteva lekara a povedzme si narovinu i náhrada príjmu v plnej výške slúži na vyšetrenie/ošetrenie u lekara a nie liečbu. Tym je povedané asi všetko.
Či sa to niekomu páči alebo nie, nie je to o využití možnosti, ale jej zneužití. Pokial sa budeme samy takto správať, necudujme sa, ak druhi ľudia možno v iných oblastiach budu postupovat podobne.
Akoze toto nechápem,toleruje či netoleruje. Zamestnanec má nárok na 7 paragrafov za rok. Doktor môže dať aj celodenné ošetrenie,aj nemusí,ak človek z a doktorom cestuje hromadnou dopravou (takže doktor je mimo bydliska či pracoviska) a musí si aj odcakat alebo hlavne ak ide o nejaké zákroky. Tak proste môže mať aj sedem paragrafov po sebe. Túto nejde o toleranciu,na to má zamestnanec nárok zo zákona. Jasné že si to zamestnávateľ môže overiť,tak isto ako pn
Áno, môže. Ale pre istotu sa určite informuj na personálnom, či nevadí, že budeš mať 3 dni po sebe od toho istého lekára. U nás zamestnávateľ akceptuje max. 3 dni po sebe lekára, viac už nie.

@janka2501 jaaj. Môže byť. Súhlasím s tebou.