Môžem bezpečne užívať antibiotiká s HIT?
Ahojte, su tu dake histaminicky, ktore bravaju atb? Mam predpisany sumamed, ale zatial mu odolavam. Bojim sa reakcie. Beriem probiotika celorocne, aj kvercetin-prirod.antihistaminikum. myslite, ze sa nemusim bat? Doktorka na histamin neveri, cize s nou sa normalne porozpravat a poradit neviem.bohuzial.vsetko zlahcuje. Na zinnat som reakciu mala-flaky po tele. Mavla rukou. Ze ved to preslo, ale to preto, lebo som ich nedobrala..
@pink_lady ahoj som rasa ze som našla tuto diskusiu HIT a atb , leno ja tiez hrozne reskguhem na lieky hlavne na atb opuch dutin v nose , opuch tvar , cervene flaky po tvari az pálenie a najhorsie ze opucham v hrdle. Takze ja mam velky respekt nie kazda HITkarka musi takto reagovať ja ano po 2 rokoch musim teraz zacat brať atb nakolko mi zistili mycoplazmy a hranicne chlamifie. Ja som iba pokašlavaka trocha , chytilo my to moje prinodove dutiny cez visnoce a fest bez teploty , crp v norme aj krvny obraz ok vytery z nosa a hrdla neg. aj na silvestra rtg pluc ok . Ale 10.1. Mi prisli vysledky na tieto potvory hnusne s ze pockame ved mne nic vlastne nie je ( Mudr. Mi napisala ale 3 balenia sumamed ze ten by som mohla zvládnuť ked da mi pohorší nasadit) no vcera som si ho musela dať nevedela som sa riadne nadýchnuť a lezat na chrbate v noci ani na boku . Príďte neda sa mi z cely pluc nadýchnuť . Saturáciu v poriadku v norme isla som teda aj na pohotovost a oni že dychanie uplne ciste bez teploty a crp v norme ale ze tieto mycoplazmy a chlamýdie toto mozu robit sj keď nemam kasel . Tak po velkom strachu vcera prva tabletka vo mne. Beriem probiotika probiofix imun , hit bloker a aj dao hit imun …. Normalne sa bojim čo nemam Zapal pluc a uz teraz lutujem ze som si ho nedala hned ako mo vysli vysledky 10.1. 😏 ale čo som chcela ty si brala na čo tiez ten sunamed a doxyhexal ??? Nemsla si tiez tieto potvory??? Dakujem ti moc za odpoved.
@tanika 3dnovy sumamed som s hit dala v pohode, prve 2dni mi skvrkalo v bruchu, na 3.den ma prehnalo..ale nic ine🙏a na dutiny aj zabrali🙏
Môj najstarší syn, aj môj manžel majú HIT a keď je potrebné berú ATB.. už ich našťastie dlho nepotrebovali, ale keď ich brali nič to neovplyvnilo.. dôležité je poraziť baktériu teraz na to ATB sú..
Treba brať aj probiotiká, aspoň s 2h odstupom.. a to bez ohľadu na HIT..
Dakujem uz idem na druhu tabletku snáď to dam a verim ze mi pomôzu aj na tie ditiny hoci ze vraj potrebuju cas na zahojenie podla orl primára.
ozaj ty si nemala problem s mycoplazmy v minulosti ??? Ake boli tvoje priznaky??? Dik moc
@jana_eyre_2 no ja viem len ja ked som užívala atb ja som mala hrozne reakcie opuch tvare , opuch slizníc v nose , cervena flákala tvar , a raz pripuchnute hrdla no vies nie je to sranda keby som takto nereagovala tsk hit ani neriesim .😉mne davaju atb az kec je ozaj zle 🙈
@tanika lenže to nemusí byť HIT ale konkrétnymi ATB a reakciou na ne.. nie každý má na každé ATb nežiaduce účinky a je dôležité to komunikovať s doktormi..
Ja mám napr alergiu na penicilín a nemám HIT, keď som dostala raz penicilin, dostala som vyrážku a opuch, plus som bola spava.. odvtedy mi nikdy nedávajú penicilín ak sú ATB potrebné..
@jana_eyre_2 hej takto som zavola aj ja s penicilinom, a hit som este nemala diagst. Ostane vsetky som mohla atb brat . Prislo to postupne rokmi🤷♀️ a hlavne tieto reakcie na atb a jedlo katastrofálne mi vtedy odhalilo hit Dao som mala1,09 a som brala atihistaminika cize Mudr. Povedala ze som pravdepodobne na 0 jód pre 1,5 na uplne prísnej diéte som nola bez likov na Bolest nic len atihistaminika a obcas ked prdlo k reakcii silnej musela ni dat Mudr. Prednison no poviem presla som peklom a tiez mi nic pred tym roky nebolo obcas som si vsimla mozno jedlo ze netolerujeme ale taketo reakcie som nemsla nikdy pred tym 😏
@tanika ja? Mykoplazmy sme mali v 2019,6dni 39tepl a skrtiaci kasel.. 2bal sumamedu.. odvtedy ok🙏🍀
@tanika treba dodrziavat stravu.brat probiotika-beriem probiohit, kvercetin-prirod.antihistaminikum a AAimunitu s nigel.sativou. idem zacat pit zeleny jacmen, bo som chudokrvna, bo mi tenke crevo, ktore mam poskodene-preto hit, nevstrebava zelezo zo stravy..

Ja som brala atb a bez problemov. Ak chces zoslabit reakciu, tak aspon na dobu, kym ich beries, dodrzuj poriadne nizkohistaminovu dietu. Cim menej histaminu v tele, tym slabsie alergicke reakcie.