Môžem brať kreatín po prekonaní Covid-19?

banan313
27. mar 2021

Dobrý deň chcel by som sa opýtať na jednu otázku momentálne mám koronavirus , som ten typ človeka ktorý pravidelne silovo cvičí a stará sa o telo chcem sa iba spýtať po prekonaní koronavirusu si dávam mesiac prestávku a začínam cvičiť a popritom môžem brať kreatín keďže som prekonal koronu neuškodí to nejak ? Ďakujem

janinah
27. mar 2021

Nepredbiehaj udalosti,najprv treba byť úplne zdravý a neschytať postcovid syndrom.Potom sa opýtať lekára,najlepšie športového,obyčajný obvodák nemusí mať šajnu čo to je a načo to niekto berie.

banan313
autor
27. mar 2021

Škoda mal som v pláne naplno robiť formu na leto prišlo to tak nečakane týždeň mám už za sebou 😓😓

hopsadobrandejsa
28. mar 2021

"Although no disease-specific guidelines exist at present, a conventional creatine dosage of 5 g per day administered over 4 weeks or more might be risk-free and sufficient to back up pulmonary rehabilitation in COVID-19."

Studie momentalne ukazuju, ze kreatin skodlivy nie je. Tato informacia sa vsak tyka hlavne pacientov ktori boli prepusteny z nemocnic po uspesnom prekonani covidu. Je preukazane ze spravna dieta a vyvazena strava hraju klucovu rolu co sa tyka uzdravovacieho procesu.

Nemalo by sa ti nic stat, ale s kreatinom a hlavne s cvicenim by som to na tvojom mieste neprehanal. Ludia ktori prekonali covid obvykle potrebuju dlhsi cas ( hlavne pluca ) na zotavenie a kreatin sa skor uziva ako podpora pri intenzivnych treningoch.

Brat to mozes, ale s trenovanim by som to radsej neprehanal na tvojom mieste. Nie som ziaden doktor cize moju radu ber s rezervou. Ak chces vediet co si tvoje telo moze dovolit v ramci treningu, treba to konzultovat s lekarom.